Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Sleepover – Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Sleepover – Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ένα διαφορετικό sleepover για ενήλικες σας περιμένει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Μια νύχτα γεμάτη εκπλήξεις αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα Μουσεία. Το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι» που διοργανώνουν το Τμήμα διοργάνωσης εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, από το απόγευμα της Παρασκευής 17 Ιουνίου έως και το πρωινό του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2016.

 

Το πρόγραμμα , το οποίο επιμελείται καλλιτεχνικά ο Μάριος Teriade Ελευθεριάδης, περιλαμβάνει μίνι κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό, ξεναγήσεις στις εκθέσεις που φιλοξενούν το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και το Μουσείο Φωτογραφίας, διαδραστικό παιχνίδι ρόλων μυστηρίου, δείπνο, ελληνικά ακούσματα, αφηγήσεις, μουσικοθεατρικά παραμύθια , προβολή ταινίας, καθώς και ξύπνημα με εναλλακτική γυμναστική, μεσογειακό πρωινό και εργαστήρι φωτογραφίας.

 

Στη δράση «Sleepover – Διανυκτέρευση για ενήλικες στο Λιμάνι» θα λάβουν μέρος 70 άτομα, τα οποία θα χωριστούν σε 3 γκρουπ. Για τη συμμετοχή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Πρόγραμμα

 

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

 

18.45 Συγκέντρωση των 70 συμμετεχόντων. Αναχώρηση από Λευκό Πύργο με τον καραβάκι της γραμμής «Κωνσταντής» για μίνι κρουαζιέρα στο Θερμαϊκό.

 

19.30 Αποβίβαση στην Προβλήτα Α’. Υποδοχή των συμμετεχόντων, με απεριτίφ και μουσική εκδήλωση από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

20.15 Διαχωρισμός γκρουπ και πρόγραμμα ξεναγήσεων στα τρία Μουσεία που φιλοξενούνται στην Α’ Προβλήτα.

Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση από τον διευθυντή του μουσείου Νότη Φόρσο με θέμα «Εισαγωγή στη γλώσσα του κινηματογράφου με οπτικοακουστικό υλικό».

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση από το διευθυντή του μουσείου Ηρακλή Παπαϊωάννου και την υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων Μαρία Κοκορότσκου, στην έκθεση «Μια άλλη ζωή: Ανθρώπινες Ροές / Ανώνυμες Οδύσσειες», όπου συμμετέχουν 26 Έλληνες φωτορεπόρτερ εστιάζοντας στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Ξενάγηση στην έκθεση «ENIGAMI» με έργα των Ανδρέα Βούσουρα, Αντώνη Παπαδόπουλου και Νίκου Σεπετζόγλου, από τους επιμελητές της έκθεσης Δόμνα Γούναρη και Γιάννη Μπόλη. Ο τίτλος «Enigami» διαβάζει ανάποδα το εμβληματικό τραγούδι-ύμνο στην ειρηνική συνύπαρξη «Imagine» του Τζον Λένον και οι καλλιτέχνες της έκθεσης «αφηγούνται» μια ιστορία προσωπικών και συλλογικών βιωμάτων με κοσμοθεωρητικές και φιλοσοφικές έννοιες.

 

22.15 RPG (διαδραστικό παιχνίδι ρόλων μυστηρίου / role-playing game) «Το επόμενο κεφάλαιο», σχεδιασμένο από την Gamecraft. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν το ρόλο φανταστικών χαρακτήρων και μέσω συνεργασίας δημιουργούν ή παρακολουθούν ιστορίες. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, η ομάδα θα πρέπει να επιστρατεύσει τις δεξιότητες των μελών της ξεχωριστά, αλλά και την ομαδική της ικανότητα, ώστε να αντεπεξέλθει στην πρόκληση της ιστορίας.

 

23.15 »Δείπνο» - σε μια εικαστική πρόταση του καλλιτέχνη Μάριου Teriade Ελευθεριάδη. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΟΛΘ θα υποδεχθούν τους συμμετέχοντες στον αίθριο χώρο της Α’ Προβλήτας, σε ένα κεντρικό τραπέζι εικαστικά σχεδιασμένο, όπου θα φιλοξενηθούν ιδιαίτερες ελληνικές γεύσεις εμπνευσμένες από τον σεφ του Kitchen bar Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενες από ελληνικά παραδοσιακά ακούσματα του μουσικού σχήματος «Από πριν και από μετά». Συμμετέχουν: Μαρία Ευλαβή – τραγούδι, Γιωργής Σηφάκης - λαούτο, μπουζούκι, Νίκος Πάλης – ακορντεόν, Φίλιππος Φασούλας - κλαρίνο, τραγούδι.

 

01.30 «Πριν τον ύπνο….» (με δυνατότητα επιλογής)

Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης: Προβολή ταινίας.

Μουσείο Φωτογραφίας: «Ιστορίες καλοκαιρινής νυκτός» από την Ομάδα Αφήγησης Lupus in fabula. Υπό το φως του φεγγαριού, μέσα από τις ιστορίες των Lupus in fabula, οι συμμετέχοντες θα αναζητήσουν την αλήθεια στα πέρατα της γης και θα συναντήσουν γυναίκες καλές και γυναίκες άπληστες...

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης: «Παραμύθια για τα δικά μας Νυχτέρια». Παραμύθι ειδικά σχεδιασμένο για να συμμετέχει το κοινό, παροτρύνοντάς το να θυμηθεί το παιδί, τον ταξιδευτή, τον παραμυθά που έχει μέσα του. Αφήγηση από τη Ροδάνθη Δημητρέση και μουσική αφήγηση με την πρωτότυπη μουσική του Γιώργου Αθανασόπουλου.

 

03.00 «Ύπνος». Οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύσουν στους χώρους των τριών μουσείων. Για τους ξάγρυπνους, κουβεντούλα και μουσική στον ντόκο  του λιμανιού.

 

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

 

07.00 «Ξύπνημα και γυμναστική». Οι συμμετέχοντες θα έχουν ένα χαρούμενο ξύπνημα με εναλλακτική γυμναστική (γιόγκα και πιλάτες) στο ξύλινο δάπεδο της Α’ Προβλήτας από το «Warehouse7 supreme fitness center» ή TRX στο χώρο τους.

 

08.00 «Μεσογειακό πρωινό με θέα». Στην προκυμαία της Θεσσαλονίκης οι συμμετέχοντες θα απολαύουν ένα πλούσιο «θεματικό»  πρωινό.

 

09.30 «Εργαστήριο κυανοτυπίας». Οι συμμετέχοντες θα επιδοθούν στην φωτογραφία και στην τεχνική της κυανοτυπίας. Οργάνωση: Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια του Στέφανου Τσακίρη.

Σχετικές ειδήσεις
Ανεμπόδιστες κινηματογραφικές διαδρομές από το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
15.12.2016 12:36
Οι εργασίες αναβάθμισης της προσβασιμότητας στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκαν με επίκεντρο την εμβληματική Προβλήτα Α΄ του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης, εκεί όπου χτυπά η καρδιά του Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια.
«Παιχνίδια του Κόσμου» για όλο τον κόσμο στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
24.06.2016 11:39
Τα Τμήματα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Α.Π.Θ. και την ΑΡΣΙΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και καλούν γονείς και παιδιά από τον προσφυγικό καταυλισμό στο Λιμάνι, καθώς και τον κόσμο της πόλης να παίξουν και να φτιάξουν «Παιχνίδια του Κόσμου».
Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι: εργαστήριο για οικογένειες
17.05.2016 17:16
Τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων γιορτάζουν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, δηλαδή οι τρεις πολιτιστικοί φορείς που στεγάζονται στην Προβλήτα Α’ στο Λιμάνι, προσκαλώντας το κοινό να γνωρίσει τις εκθέσεις τους και διοργανώνοντας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ένα ξεχωριστό εργαστήριο ειδικά σχεδιασμένο για οικογένειες με τίτλο «Lost in Port – Πολιτιστικά Τοπία στο Λιμάνι», στο πλαίσιο των δράσεων «Λιμάνι: Τόπος και Πύλη Πολιτισμού».
Έλα να πεις την ιστορία σου στο Caravan Project!
23.03.2016 14:31
Την Παρασκευή 25 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 22:00 η ομάδα του Caravan Project σε συνεργασία με το κοινωνικό εργαστήρι κύκλωμα, το φωτογραφικό κέντρο stereosis, το Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να έρθουν στο Λιμάνι στην Προβλήτα Α’ και να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες.
Το Caravan Project κατασκηνώνει στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης!
25.02.2016 16:29
Μετά από 1,5 χρόνο περιπλάνησης στην Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά το Caravan Project οδεύοντας σταδιακά προς την ολοκλήρωση του 2ου μεγάλου οδοιπορικού του σταθμεύει για λίγες εβδομάδες στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από τις 9 έως τις 27 Μαρτίου 2016 οι δύο κυκλικές βιοκλιματικές σκηνές (yurt) θα βρίσκονται στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης/Προβλήτα Α, υπό την αιγίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ενώ η ομάδα του Caravan Project, πάντα με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σχεδιάζει μια σειρά από ποικίλες δράσεις ανοιχτές για το κοινό της συμπρωτεύουσας.