Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις Μανδραγόρας σας προσκαλούν την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016 στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής της Ελένης Αρτεμίου-Φωτιάδου, Φωνήεντα σε περίπτερο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κριτικός λογοτεχνίας, Αλέξης Ζήρας και η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Έρη Σταυροπούλου.

Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κυριάκος Κάρκαλης και Νατάσα Σμυρναίου.

Έργα σύγχρονης ελληνικής μουσικής θα ερμηνεύσουν η Φωτεινή Τσακνάκη, πιάνο και Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, τραγούδι.

Θα ακουστούν μελοποιημένοι στίχοι της Ελένης Αρτεμίου-Φωτιάδου.

Η Ελένη Αρτεμίου-Φωτιάδου κατάγεται από την Αμμόχωστο. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στον κλάδο της Εκπαιδευτικής Διοίκησης. Είναι Επιθεωρήτρια Δημοτικής Εκπαίδευσης. Ασχολείται με την ποίηση και την παιδική λογοτεχνία καθώς και με το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σενάριο. Τα Φωνήεντα σε  περίπτερο είναι η όγδοη ποιητική της συλλογή. Έχει επίσης στο ενεργητικό της εννέα βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και μια συλλογή διηγημάτων. Βραβείο Κώστα Μόντη 2010, και Κρατικό βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας Κύπρου το 2005 και 2009. Είναι συνεργάτης της International Art Academy. Από τις εκδόσεις Μανδραγόρας κυκλοφορούν επίσης τα ποιητικά της Κατεπείγον (2011), Διμερής Συμφωνία (2013), Η λίμνη των κύκλων (2014), τα διηγήματα Αφύπνιση 800 mg (2012) και το ποιητικό παραμύθι Για ένα χαμόγελο (2014) με εικονογράφηση της Βιβής Τουρόγιαννη.