Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.

 

Ο Istvan Kerekes γεννήθηκε στις 6 Απριλίου 1977, στο Τίργκου Μούρες στη  Τρανσυλβανία περιοχή της Ρουμανίας. Τώρα ζει και εργάζεται στο Mosonmagyarovar, στη δυτική Ουγγαρία. Ασχολείται με τη φωτογραφία από το 1998.

 

Παίρνει  μέρος σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας από το 2002. Σε αυτό το χρονικό διάστημα έχει πάρει  περισσότερα από 1000 βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και εθνικούς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Βραβεία  σε περισσότερες από 65 χώρες, σε 5 ηπείρους. Φωτογραφίζει  κυρίως πορτραίτα, κοινωνική ζωή, και φωτογραφίες της φύσης. Πλειοψηφία τα πορτρέτα του και φωτογραφίες κοινωνικής ζωής στην Τρανσυλβανία περιοχή της Ρουμανίας

 

Για τα βραβεία του  στο χώρο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, το 2012, η FIAP (Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης) του απένειμε το τίτλο  EFIAP / platinum. Είναι ο πρώτος Ούγγρος που κατέχει αυτή τη διάκριση, και  ο νεότερος σε όλο τον κόσμο. 

 

Από το 2009 συμμετέχει ως μέλος κριτικής επιτροπής σε παγκόσμιους διαγωνισμούς. Στο τελευταίο χρόνο έχει κρίνει  πάνω από 140.000 εικόνες σε περισσότερους από 30 διεθνής διαγωνισμούς.

 

Έχει πολλές εικόνες που δημοσιεύθηκαν  σε διάφορα εθνικά και διεθνή περιοδικά, καταλόγους, λευκώματα, εφημερίδες, κλπ ... Μεταξύ αυτών  είναι: Oasis Magazin Italy, National Geographic Hungary, National Geographic Romania, Terre Sauvage Magazine France, German Photo Magazine, The Telegraph Newspaper United Kingdom, A Földgömb (The Globe) Magazin Hungary, Nők Lapja Magazin Hungary, etc …

Επίσης αρθρογραφεί στο Α Földgömb (The Globe) περιοδικό, όπου είναι τακτικός αρθρογράφος- www.afoldgomb.hu

 

Η σπουδαιότερη φωτογραφία του είναι  η "Yelena".

Αυτή η εικόνα του  2009 τραβήχτηκε στην περιοχή  Maramures στη  Τρανσυλβανία περιοχή της Ρουμανίας. Από το 2010 το Φεβρουάριο έως το 2016 Φεβρουάριο με αυτήν την εικόνα έχει κερδίσει 210 βραβεία σε 36 χώρες / 5 ηπείρους.

Απόλυτο μοναδικό ρεκόρ στην ιστορία της ουγγρικής φωτογραφίας όλων των εποχών!

 

Ο Istvan Kerekes έχει προσκληθεί από την ΦΕΜ και θα παρευρίσκεται  στην έκθεση του στη Μυτιλήνη.

 

Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα προβληθούν  ηχοράματα  με τη δουλειά του καθώς επίσης  ο ίδιος θα διδάξει σε workshop με θέμα «φωτογράφιση πορτραίτου σε φυσικό φως»  που διοργανώνει η ΦΕΜ.

Σχετικές ειδήσεις
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Φως γειτονικό... Komsunun Isigi...: έκθεση στη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
10.08.2016 17:22
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης εγκαινιάζει στις 20 Αυγούστου 2016 την έκθεση Φως γειτονικό... Komsunun Isigi..., ένα φωτογραφικό πόνημα κοινό τεσσάρων ομάδων, τεσσάρων πόλεων, από Ελλάδα και Τουρκία...
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
O Ai Weiwei με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
19.05.2016 15:12
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
17 Νέοι Φωτογράφοι σε μία έκθεση φωτογραφίας στο Cinemarian
28.04.2016 13:00
Η Φωτογραφική Ομάδα Πορτοκαλί Κλείστρο παρουσιάζει στο Cinemarian 17 Νέους Φωτογράφους σε μία κοινή έκθεση φωτογραφίας.