Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

CHEAP: low quality – high fun: Το String Theory Ensemble στη Σκηνή 14η Μέρα

CHEAP: low quality – high fun: Το String Theory Ensemble στη Σκηνή 14η Μέρα

Στις 10 και 11 Ιουνίου 2016, θα παρουσιαστεί στη Σκηνή Τέχνης 14η Μέρα, ένα αντι-σνόμπ μουσικό project του Γιώργου Πατεράκη για το String Theory Ensemble με τίτλο CHEAP: low quality – high fun.

 

Τσάμικα και πολωνέζες του Σοπέν, Φλωρινιώτης και γιαπωνέζικα τραγούδια του ’30, “Μεγιεμελέ” του Φίλιππου Νικολάου και τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών,  “Μελισσούλα-Μελισσάκι” του Μπίγαλη και fados της Αιμιλίας Ροντρίγκεζ, Edvard Grieg και “Τάκα-Τάκα” του Τέρη Χρυσού. Πρόκειται για έναν αισθητικό Αρμαγεδδώνα ή για μια μουσική φάρσα; Για νεκρανάσταση μιας λαϊκο-ποπ δευτεράντζας ή για μια ακόμη υπερβολή αλλοπρόσαλλων μουσικών ακροβατισμών;

 

Ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει. Πάντως, για το String Theory Ensemble είναι μια γενικότερη θέση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει: τον παίρνουμε ως δεδομένο και τον αντιλαμβανόμαστε ως έχει, ή επιχειρούμε να τον μεταστοιχειώσουμε σε κάτι τελείως διαφορετικό; Για την πρώτη περίπτωση δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, παρά να ακολουθήσουμε το συρμό. Τι οπλισμός όμως χρειάζεται για τη δεύτερη;

 

Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι – αφήγηση

Γιώργος Πατεράκης: πιάνο

Εύη Μάζη: τραγούδι – φλάουτο

Φώτης Σιώτας: βιολί

 

Επιμέλεια φωτισμού: Γιώργος Αγιαννίτης

Σχετικές ειδήσεις
Οι String Theory Ensemble live στο Μουσείο Ακρόπολης
24.05.2016 17:09
Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ., το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει στον προαύλιο χώρο του, συναυλία του String Theory Ensemble, με ετερόκλητο ρεπερτόριο, ανθολογημένο από τις παραστάσεις του συγκροτήματος «Ένας Παράξενος Κόσμος» και «CHEAP: low – quality – high fun».
Αναβολή της συναυλίας του String Theory Ensemble στο Μουσείο της Ακρόπολης
20.05.2016 13:00
Επειδή προβλέπεται βροχερός καιρός για το Σάββατο 21 Μαΐου 2016, το Μουσείο Ακρόπολης αναβάλει την συναυλία του String Theory Ensemble με τον Αργύρη Μπακιρτζή στον προαύλιο χώρο για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, στις 9 μ.μ.
Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη στο Baumstrasse
06.05.2016 10:13
Το String Theory Ensemble και η Χορωδία Φίλων του String Theory Ensemble μας προσκαλούν στην νέα μουσική παράσταση με τίτλο Γκαλερί Δραμάτων, του Γιώργου Πατεράκη, για να ξεχάσετε τα βασανά σας παρακολουθώντας τα βάσανα των άλλων.
Playground Theory & Lia Hide live στο Six Dogs
13.04.2016 11:50
Οι Playground Theory εμφανίζονται στο Six Dogs στην καλύτερη στιγμή τους, με το πρόσφατο άλμπουμ τους “Connect The Dots” να συζητιέται ιδιαιτέρως θετικά από το μουσικό τύπο και το μουσικόφιλο κοινό αλλά και τα τραγούδια “Little Things” , “Rain”, “All that could have been” και τη διασκευή τους στο ζακυνθινό «Φυλακίσια» (“Prison Song” ) να ακούγονται από το ραδιόφωνο.
Οι String Demons live στον Ιανό
05.04.2016 13:10
Την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 οι «String Demons» ανεβαίνουν στη σκηνή του «Ιανού» για να μας παρασύρουν σε μία «συμφωνική γιορτή» με βάση τα έγχορδα σε όλα τα μέρη της μουσικής.