Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία μπαρόκ μουσικής και Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Συναυλία μπαρόκ μουσικής και Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Οι διεθνούς φήμης Ιταλοί ερμηνευτές - τσεμπαλίστας Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) μαζί με την Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε) στο βιολί εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμπράττοντας με την γνωστή Ελληνίδα φλαουτίστα Σοφία Μαυρογενίδου.

Είναι μία συνεύρεση καταξιωμένων μουσικών που αποτελεί ένα σημαντικό μουσικό γεγονός.

Το τρίο θα παρουσιάσει έργα των J. S. Bach, J.J. Quantz και G. Morini. Επίσης, οι δύο καταξιωμένοι μουσικοί Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) και Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε), με την ευκαιρία της συναυλίας, θα διευθύνουν ένα workshop,  το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 στο ' Ιδρυμα Μ. Κακογιάννης . Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.


Guido Morini (τσέμπαλο) – Rossella Croce (Βιολί)
Σοφία Μαυρογενίδου (φλάουτο)

 

Μία συνδιοργάνωση του Ιδρύματος Μ. Κακογιάννης με το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου και το Ιταλικό Ινστιτούτο στην Αθήνα.


Workshop
Εργαστήρι Παλιάς Μουσικής

Guido Morini (τσέμπαλο) – Rossella Croce (Βιολί)

Oι δύο καταξιωμένοι μουσικοί Guido Morini (Γκουίντο Μορίνι) και Rossella Croce (Ροσέλα Κρότσε) το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 θα διευθύνουν ένα workshop  στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης. Το workshop απευθύνεται σε μουσικούς και ακροατές που ενδιαφέρονται για την μουσική του 16ου και 17ου αιώνα.

Στο πρώτο μέρος οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν και θα μιλήσουν για την δική τους προσέγγιση στις Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο του Johann Sebastian Bach και στη συνέχεια θα ακούσουν και θα συζητήσουν με σολίστ και μουσικά σύνολα ενόργανης και φωνητικής μουσικής που ειδικεύονται στο ρεπερτόριο αυτής της εποχής.

Ωράριο workshop: 10:00-12:00 / J.S.Bach: Σονάτες για βιολί και τσέμπαλο -Guido Morini και Rossella Croce 13:00-17:00 / Παρουσίαση έργων από Έλληνες σολίστ και μουσικά σύνολα

Οι ενδιαφερόμενοι μουσικοί θα πρέπει να στείλουν αίτηση με τα έργα που επιθυμούν να παρουσιάσουν και τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέχρι τις 10 Ιουνίου 2016, στο msophaki@gmail.com. Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα ξεπεράσει τους 8 και τα δίδακτρα για την ενεργή συμμετοχή στο workshop είναι 30€ ανά άτομο τα οποία θα καταβληθούν μέχρι τις 15 Ιουνίου 2016. Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι ακροατές θα πρέπει να αποστείλουν γραπτώς την συμμετοχή τους στο mail msophaki@gmail.com. Τα δίδακτρα των ακροατών για την παρακολούθηση όλου του workshop είναι 10€ ανά άτομο.

Σχετικές ειδήσεις
05.12.2016 16:41
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης γιορτάζει τα Χριστούγεννα με κλασική μουσική και κλασικό κινηματογράφο! Σε συνέχεια των συναυλιών Μπαρόκ και των παραστάσεων για τον συνθέτη Claude Debussy, φέτος τα Χριστούγεννα στο Θέατρο του Ιδρύματος θα έχουν χαρακτήρα ρωσικό.
Συναυλία για την επέτειο της Τούρκικης εισβολής στη Κύπρο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.07.2016 17:09
Την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00 η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), η Ένωση Κυπρίων Ελλάδας (Ε.Κ.Ε.), τα Κυπριακά Παροικιακά Σωματεία της Αττικής και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, συναυλία για τις επετείους του 1974, με τίτλο Φεύγουν μήνες, πάνε χρόνια…
Εt in Arcadia ego: βραδιά Μπαρόκ με έργα Vivaldi και Handel στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
19.05.2016 17:02
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μας προσκαλεί σε μία βραδιά Μπαρόκ με έργα Vivaldi και Handel την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.
Παρα - μυθέομαι: Εργαστήρι παραμυθογραφής με με τη Σάσα Βούλγαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
22.03.2016 16:07
Η Σάσα Βούλγαρη παρουσιάζει για 6η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννη τα σεμινάρια Παρα - μυθέομαι και μας προσκαλεί στον Γ' Κύκλο με το Εργαστήρι Παραμυθογραφής, κάθε Τρίτη από 5 Απριλίου ως 7 Ιουνίου (10 τρίωρες συναντήσεις).