Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώθηκε!

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώθηκε!

Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ολοκλήρωσε την τέταρτη φάση του, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που μετέφεραν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

 

Στόχος του προγράμματος ήταν η γνωριμία του κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία , τους σκοπούς και τις δράσεις του ΚΠΙΣΝ, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

 

Η έναρξη της 4ης φάσης του πραγματοποιήθηκε στις 2 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, με το πρόγραμμα να επισκέπτεται συνολικά 87 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε 43 πόλεις στην Ελλάδα, μέσω της εβδομαδιαίας γιορτής για τα παιδιά και την ανάγνωση, «Συλλέγω Εμπειρίες», αλλά και 14 Δήμους εντός Αττικής, παρουσιάζοντας τις παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επόμενη Στάση: ‘Οπερα!», από την Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ).

 

Κατά την διάρκεια της εβδομαδιαίας γιορτής «Συλλέγω Εμπειρίες», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), υλοποιήθηκαν 482 δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 10.735 παιδιά Η συγκεκριμένη δράση περιλάμβανε μία σειρά εργαστηρίων, μέσα από τα οποία τα παιδιά βίωσαν διαφορετικές εμπειρίες και ήρθαν σε επαφή με τη μουσική , το περιβάλλον , την ποίηση, το θέατρο, τον κινηματογράφο και τη ζωγραφική, με στόχο να ενισχύσουν την αγάπη τους για το βιβλίο.

 

Στη συνέχεια, από τις 8 Απριλίου, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) ξεκίνησε τη διαδρομή της σε 14 Δήμους της Αττικής, παρουσιάζοντας την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας», Παλιάτσοι, του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, καθώς και το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την όπερα για εφήβους, «Επόμενη στάση: Όπερα!». Συγκεκριμένα, τις παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» παρακολούθησαν συνολικά 3.519 πολίτες. Παράλληλα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επόμενη Στάση: ‘Όπερα!», το οποίο υλοποιήθηκε στους ίδιους Δήμους, παρακολούθησαν 572 παιδιά, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν το λυρικό θέατρο και να εξοικειωθούν με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού, με τη βοήθεια εκπαιδευτών της ΕΛΣ.

 

Από την έναρξη του, τον Νοέμβριο του 2013 και μέχρι σήμερα, το «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ» επισκέφτηκε συνολικά 25 Δήμους της Αττικής και 49 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνοντας μία σειρά καλλιτεχνικών, εκπαιδευτικών και δημιουργικών δράσεων. Συνολικά 43.149 πολίτες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στις δράσεις του προγράμματος και μέσα από ένα ταξίδι ενημέρωσης, έμπνευσης, ψυχαγωγίας και δημιουργικής αναζήτησης, ήρθαν πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και τη φιλοσοφία του.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.snfcc.org

 

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» υλοποιήθηκε με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

 

Οι Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι μέλη της πρωτοβουλίας Future Library.

Σχετικές ειδήσεις
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει το ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο
29.12.2016 17:12
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 23 Φεβρουαρίου, η επίσημη τελετή παράδοσης.
Ο Νοέμβριος 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
27.10.2016 15:46
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεών του και ο Νοέμβριος υπόσχεται πολλές και διαφορετικές εμπειρίες για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για καθημερινή επίσκεψη κατά τις πρωινές ώρες. Φιλοδοξώντας να προσελκύσει ένα συνεχώς ευρύτερο κοινό και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει υπηρεσίες και προγράμματα που ενισχύουν το πλαίσιο μιας δημιουργικής και αναζωογονητικής επίσκεψης.
Η Laurie Anderson στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
22.06.2016 10:43
Η ανατρεπτική, πρωτοπόρος και πολυτάλαντη Laurie Anderson, με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ενεργή συμβολή της στη σύγχρονη μουσική και την τέχνη της performance, έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου.
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε
05.04.2016 16:39
Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε, με δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια & παραστάσεις όπερας σε όλη την Ελλάδα.
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 3η χρονιά!
30.03.2016 17:03
Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.