Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Les Années Magiques : Roma – Paris – Berlin

Les Années Magiques : Roma – Paris – Berlin
Oι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την ομαδική έκθεση Les Années Magiques: Roma – Paris – Berlin, όπου εκθέτονται έργα του Ακριθάκη, του Γαΐτη, του Κανιάρη, του Κεσσανλή, του Ξενάκη, του  Παύλου, του Πράσινου, του Τάκη, του Τσίγκου, του Τσόκλη, του Φιλόλαου και του Φασιανού.

Η έκθεση εντάσσεται στα πλαίσια των ετήσιων εκθέσεων της γκαλερί που έχουν ως στόχο την προώθηση και προβολή του έργου των σημαντικότερων εκπροσώπων της ελληνικής τέχνης της Μεταπολεμικής περιόδου.

Οι κοινωνικές πολιτικές και οικονομικές αλλαγές που σημειώθηκαν τις πρώτες δεκαετίες μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην Ελλάδα  οδήγησαν πολλούς καλλιτέχνες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να εγκατασταθούν στις μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με έντονη εικαστική παρουσία. Πόλεις όπως η Ρώμη, το Παρίσι και αργότερα το Βερολίνο έγιναν πυρήνες δυναμικής πολιτιστικής παραγωγής των Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι αφομοίωσαν με τρόπο δημιουργικό και μοναδικό τα μεγάλα εικαστικά ρεύματα της εποχής.
 
Η εκφραστική δύναμη όλων των έργων της έκθεσης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι η μεταπολεμική περίοδος υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη για τους Έλληνες καλλιτέχνες. Τα έργα που παρουσιάζονται στην Kalfayan Galleries αποτελούν ενδεικτικά παραδείγματα της μοναδικότητας της Μεταπολεμικής περιόδου που διακρίνεται για τον έντονο πειραματισμό με ποικίλλα εικαστικά μέσα, την οριστική ρήξη με το παρελθόν, την καταδίκη του Ακαδημαϊσμού και κυρίως για το γκρέμισμα των ορίων ανάμεσα στο αντικείμενο και την απεικόνισή του, ανάμεσα στην πραγματικότητα και την καλλιτεχνική ερμηνεία.

Σχετικές ειδήσεις
The Future is Nostalgic, έκθεση του Raed Yassin στις Kalfayan Galleries
16.01.2017 16:26
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν στην γκαλερί της Αθήνας την τρίτη ατομική έκθεση του Λιβανέζου καλλιτέχνη Raed Yassin με τίτλο ‘The Future is Nolstagic’. Τα εγκαίνια της έκθεσης, παρουσία του καλλιτέχνη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, 19.00 – 21.00.
Paros, έκθεση της Martha Jungwirth στις Kalfayan Galleries
06.12.2016 17:19
Οι Kalfayan Galleries σε συνεργασία με την Galerie Krinzinger (Βιέννη) παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της διεθνούς φήμης εικαστικού Martha Jungwirth με έργα από τη σειρά ‘Paros’ (2015) τα οποία εμπνεύστηκε και δημιούργησε στο ομώνυμο ελληνικό νησί. Η έκθεση αποτελεί ιδέα της Antonia Rahofer.
Time: έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη στις Kalfayan Galleries
29.09.2016 13:43
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο ‘TIME’. Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Νικολακοπούλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 19.00 – 21.00.
Βίαιο Μετάξι: έκθεση των Kalos & Klio στις Kalfayan Galleries
03.06.2016 15:48
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση Βίαιο Μετάξι του εικαστικού διδύμου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Kalos&Klio.
Typo: έκθεση της Νίνας Παπακωνσταντίνου στις Kalfayan Galleries
08.04.2016 17:10
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση της εικαστικού Νίνας Παπακωνσταντίνου με τίτλο “Typo”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016, 20.00 – 22.00.