Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Όταν η ανακύκλωση γίνεται δημιουργία

Όταν η ανακύκλωση γίνεται  δημιουργία
Η Brasserie Omirou εκθέτει 120 μεταλλικά κοσμήματα δια χειρός Ιωάννας Κραουνάκη, η οποία συλλέγει βιομηχανικά υλικά και τους δίνει μια διαφορετική χρήση από την αρχική τους μεταμορφώνοντας τα σε ιδιαίτερα και πρωτότυπα κοσμήματα.

Ο εμπλουτισμός με χρώματα φυσικών αποχρώσεων αναδεικνύουν και ζωντανεύουν τα μέταλλα. Μια ιδέα ανακύκλωσης που λειτουργεί αποτελεσματικά μετατρέποντας ακόμα και άχρηστα αντικείμενα σε κόσμημα.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται αποτελούνται από μεταλλικές ροδέλες, βίδες πάσης χρήσεως, παξιμάδια νίκελ και μπρούτζινα, βύσματα πακτώσεως (ούπα οικοδομών), χαλκοσωλήνες υδραυλικής χρήσεως, μεταλλικές αγκράφες από ζώνες, μεταλλικά εξαρτήματα ειδών υποδηματοποιίας, φερμουάρ, σούστες, σιφώνια, σχάρες αποστράγγισης, λουκέτα, κλειδιά, κλειδαριές, δεκάρες, ρινίσματα χαλκού, τσίγκινα καπάκια αναψυκτικών κ.α.

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Distraction: έκθεση του Κωνσταντίνου Παντζόγλου στη γκαλερί του Black Duck
30.03.2016 11:34
Όταν η εικόνα γίνεται προσωπική υπόθεση, τότε προκύπτει μία έκθεση βγαλμένη μέσα από το instagram. Ο Κωνσταντίνος Παντζόγλου, δημοσιογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών -aka kon_pan- παρουσιάζει από τις 5 μέχρι και τις 15 Απριλίου, 25 φωτογραφίες από τον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, στην γκαλερί του Black Duck.
Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery
09.03.2016 13:46
Η ΔΛ gallery, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.00μ.μ., την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα με τίτλο «Στίγμα Ζωής», η οποία αποτελείται από μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, που γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής.
Όνειρα και Σύμβολα: έκθεση της Ιωάννας Ράλλη στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
25.01.2016 12:17
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη με τίτλο «Όνειρα και Σύμβολα». Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 28 Ιανουαρίου έως τις 20 Φεβρουαρίου 2016.
Το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει ένα «σκεύος μαρμάρινον παραδόξου χρήσεως» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
26.11.2015 10:09
Μετά από το «δαχτυλίδι του Θησέα», την «Αιγύπτια γάτα Μίου», την «Άρτεμη από τη θάλασσα», τον «καθρέφτη της Ευρώπης» και την «Κυρά της Πρόσυμνας», το Αθέατο Μουσείο παρουσιάζει ένα «σκεύος μαρμάρινον παραδόξου χρήσεως». Πρόκειται για μία μαρμάρινη πλάκα με μικρογραφική παράσταση αρχαίου ελαιουργείου που χρησίμευε ως κάλυμμα κιβωτίου για τη συγκέντρωση χρηματικών ποσών, τα οποία ίσως να σχετίζονταν με την παραγωγή του ελαιολάδου. «Το μαρμάρινο σκεύος παραδόξου χρήσεως» αναδύθηκε τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016.