Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Revengefuck: έκθεση της Μαρίας Καραντζή στη γκαλερί Elika

Revengefuck: έκθεση της Μαρίας Καραντζή στη γκαλερί Elika

Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου την ατομική έκθεση της Μαρίας Καραντζή, με τίτλο Revengefuck. Tην έκθεση συνθέτουν εγκαταστάσεις αμφισβητήσιμης σταθερότητας, μια σειρά κεντημάτων και μια βιντεοεγκατάσταση.

Μια αρκετά παράφωνη και ταλαιπωρημένη ομάδα υλικών, από τα οποία κάποια διανύουν ήδη τα πρώτα στάδια της αποσύνθεσης, αποτελούν τα συνηθέστερα συστατικά των έργων της Καραντζή. Η αποτελεσματικότητα, η λειτουργικότητα και η απλούστευση φαίνεται να απουσιάζουν ως έννοιες από την προσέγγισή της. Τα ίχνη της παραγωγής είναι στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανή, ενώ η δοκιμή και η αποτυχία μέχρι την τελική ισοπαλία με τη βαρύτητα, αποτελούν τόσο διαδικασία όσο και περιεχόμενο της δουλειάς που παρουσιάζεται.

Σημείο συνάντησης για τα περισσότερα έργα αποτελεί η απαγορευτική κορδέλα σήμανσης. Μια σειρά κεντημάτων συμπιέζουν, ακινητοποιούν  και αποδυναμώνουν την αυστηρότητα του υλικού αντιμετωπίζοντας το σχεδόν σαν μια άσκηση χρώματος. Χαλαρή, άχρηστη, ακίνδυνη και εκτός του συνηθισμένου της πλαισίου, η μεταποιημένη όψη του γνώριμου υλικού καλεί τον θεατή να επαναξιολογήσει το δεδομένο και το μη αμφισβητήσιμο.

Η Μαρία Καραντζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και πραγματοποίησε το MFA Fine Arts στο πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση Revengefuck  είναι η έβδομη ατομική της.

Σχετικές ειδήσεις
Kαι που πάει όλος αυτός ο ιδρώτας: έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκηστη γκαλερί Elika
09.09.2016 10:33
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου τη δεύτερη ατομική έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκη στην Αθήνα, με τίτλο Kαι πού πάει όλος αυτός ο ιδρώτας.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.
Kάτι το πολύ
24.02.2016 17:01
Με εκκίνηση την έκθεση και έκδοση ορόσημο του 1984 «Kάτι το Ωραίον» από τους «Φίλους του Αντί», η γκαλερί Elika παρουσιάζει μία ομαδική έκθεση που εξερευνά τα όρια του κιτς στην σύγχρονη τέχνη.
Evening then and evening now / απόγευμα: έκθεση του Γιάννη Μαλεγιαννάκη στη γκαλερί Elika
12.01.2016 15:20
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 20 Ιανουαρίου έως τις 27 Φεβρουαρίου τη δεύτερη ατομική έκθεση του Γιάννη Μαλεγιαννάκη στην Αθήνα ‘απόγευμα’.
syn[chrono]sides: Έκθεση artist's book στην γκαλερί Elika
21.12.2015 15:25
H γκαλερί Elika παρουσιάζει το syn[chrono]sides, ένα artist's book της Αναστασίας Μηνά και της Μαρίας Οικονομοπούλου υπό μορφή τετραδίου.