Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου την ατομική έκθεση της Μαρίας Καραντζή, με τίτλο Revengefuck. Tην έκθεση συνθέτουν εγκαταστάσεις αμφισβητήσιμης σταθερότητας, μια σειρά κεντημάτων και μια βιντεοεγκατάσταση.

Μια αρκετά παράφωνη και ταλαιπωρημένη ομάδα υλικών, από τα οποία κάποια διανύουν ήδη τα πρώτα στάδια της αποσύνθεσης, αποτελούν τα συνηθέστερα συστατικά των έργων της Καραντζή. Η αποτελεσματικότητα, η λειτουργικότητα και η απλούστευση φαίνεται να απουσιάζουν ως έννοιες από την προσέγγισή της. Τα ίχνη της παραγωγής είναι στις περισσότερες περιπτώσεις εμφανή, ενώ η δοκιμή και η αποτυχία μέχρι την τελική ισοπαλία με τη βαρύτητα, αποτελούν τόσο διαδικασία όσο και περιεχόμενο της δουλειάς που παρουσιάζεται.

Σημείο συνάντησης για τα περισσότερα έργα αποτελεί η απαγορευτική κορδέλα σήμανσης. Μια σειρά κεντημάτων συμπιέζουν, ακινητοποιούν  και αποδυναμώνουν την αυστηρότητα του υλικού αντιμετωπίζοντας το σχεδόν σαν μια άσκηση χρώματος. Χαλαρή, άχρηστη, ακίνδυνη και εκτός του συνηθισμένου της πλαισίου, η μεταποιημένη όψη του γνώριμου υλικού καλεί τον θεατή να επαναξιολογήσει το δεδομένο και το μη αμφισβητήσιμο.

Η Μαρία Καραντζή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και πραγματοποίησε το MFA Fine Arts στο πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση Revengefuck  είναι η έβδομη ατομική της.