Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery

Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery

Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μία πολυετή και συνεπή παρουσία στη τέχνη του δρόμου, δεκάδες εμβληματικές παρεμβάσεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ανά την Ελλάδα, δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και μία σειρά από συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνή φεστιβάλ, o Nar παρουσιάζει στον χώρο της EXIT gallery την τρίτη του ατομική έκθεση, μία σειρά έργων-κατασκευών που αποτυπώνουν το ιδιότυπο καλλιτεχνικό του στίγμα. Χωρίς συγκεκριμένη θεματική, αλλά με μία δημιουργική συνοχή κάθε έργο αλληλοτροφοδοτεί το άλλο ώστε να δημιουργήσουν όλα μαζί μία ιστορία, σαν μία σελίδα πλούσια σε εικόνες και σκέψεις από το προσωπικό τετράδιο του δημιουργού τους.

Σε ύφος γνώριμο, και με μια δόση (αυτό) σαρκασμού, ο Nar εισάγει ευτελή καθημερινά αντικείμενα σε μία νέα φόρμα και επανοηματοδοτεί το πλαίσιο δημιουργίας τους. Με διαρκή ευρηματικότητα και διάθεση πειραματισμού, εξερευνά νέες δυνατότητες και προοπτικές μέσω των υλικών του. Άδεια σπρει- με μία μοναδική τεχνική -σκαλισμένα με φιγούρες ζώων, μία εγκατάσταση με φελιζόλ και βερνικόχρωμα, μαζούτ, πλαστικά παιχνίδια και διάφορα κατασκευαστικά εργαλεία συνθέτουν το playground του δημιουργού τους. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κατασκευών, η χρήση λέξεων και φράσεων από το καθημερινό λεξιλόγιο και τη slang. Μία οικειοποίηση της κουλτούρας του προφορικού λόγου που στοχεύει στην επικοινωνία, το παιχνίδι και την εξιστόρηση προσωπικών βιωμάτων.

Ο τίτλος της έκθεσης (Everything is Con-Temporary) λειτουργεί με διττό τρόπο. Από τη μία, αναφέρεται, με μια κριτική και ειρωνική ματιά στη σύγχρονη τέχνη και την εφήμερη πολλές φορές φύση της, από την άλλη η ίδια η έκθεση αποτίει συμβολικά έναν άτυπο φόρο τιμής στο εφήμερο στοιχείο που διακρίνει τις εγκαταστάσεις του Νar στο δρόμο και τα παρατημένα κτίρια.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
Κωνσταντινούπολη: έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη στη gallery genesis
05.12.2016 17:29
Η gallery genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο “Κωνσταντινούπολη”, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
inhabitants: Έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου στην ΔΛ Gallery
23.11.2016 13:08
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο «inhabitants» σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Caged City: Έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banana στην Sarri 12 Gallery
01.07.2016 12:44
H Sarri12 Gallery από την Πέμπτη 7 Iουλίου 2016 θα φιλοξενεί την πρώτη έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banna στην Αθήνα, με τίτλο "Caged City", σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.