Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery

Everything is Con-temporary: έκθεση του Nar στην Exit Gallery

Η Exit Gallery από το Σάββατο 28 Μαϊου και για ένα μήνα θα φιλοξενεί τη νέα ατομική έκθεση του Nar, με τίτλο «Everything is Con-Temporary», σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του μία πολυετή και συνεπή παρουσία στη τέχνη του δρόμου, δεκάδες εμβληματικές παρεμβάσεις σε εγκαταλελειμμένα κτίρια ανά την Ελλάδα, δύο ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και μία σειρά από συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις και διεθνή φεστιβάλ, o Nar παρουσιάζει στον χώρο της EXIT gallery την τρίτη του ατομική έκθεση, μία σειρά έργων-κατασκευών που αποτυπώνουν το ιδιότυπο καλλιτεχνικό του στίγμα. Χωρίς συγκεκριμένη θεματική, αλλά με μία δημιουργική συνοχή κάθε έργο αλληλοτροφοδοτεί το άλλο ώστε να δημιουργήσουν όλα μαζί μία ιστορία, σαν μία σελίδα πλούσια σε εικόνες και σκέψεις από το προσωπικό τετράδιο του δημιουργού τους.

Σε ύφος γνώριμο, και με μια δόση (αυτό) σαρκασμού, ο Nar εισάγει ευτελή καθημερινά αντικείμενα σε μία νέα φόρμα και επανοηματοδοτεί το πλαίσιο δημιουργίας τους. Με διαρκή ευρηματικότητα και διάθεση πειραματισμού, εξερευνά νέες δυνατότητες και προοπτικές μέσω των υλικών του. Άδεια σπρει- με μία μοναδική τεχνική -σκαλισμένα με φιγούρες ζώων, μία εγκατάσταση με φελιζόλ και βερνικόχρωμα, μαζούτ, πλαστικά παιχνίδια και διάφορα κατασκευαστικά εργαλεία συνθέτουν το playground του δημιουργού τους. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των κατασκευών, η χρήση λέξεων και φράσεων από το καθημερινό λεξιλόγιο και τη slang. Μία οικειοποίηση της κουλτούρας του προφορικού λόγου που στοχεύει στην επικοινωνία, το παιχνίδι και την εξιστόρηση προσωπικών βιωμάτων.

Ο τίτλος της έκθεσης (Everything is Con-Temporary) λειτουργεί με διττό τρόπο. Από τη μία, αναφέρεται, με μια κριτική και ειρωνική ματιά στη σύγχρονη τέχνη και την εφήμερη πολλές φορές φύση της, από την άλλη η ίδια η έκθεση αποτίει συμβολικά έναν άτυπο φόρο τιμής στο εφήμερο στοιχείο που διακρίνει τις εγκαταστάσεις του Νar στο δρόμο και τα παρατημένα κτίρια.

Σχετικές ειδήσεις
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Caged City: Έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banana στην Sarri 12 Gallery
01.07.2016 12:44
H Sarri12 Gallery από την Πέμπτη 7 Iουλίου 2016 θα φιλοξενεί την πρώτη έκθεση των street artists Hop Louie & Hello Banna στην Αθήνα, με τίτλο "Caged City", σε επιμέλεια της Δώρας Βασιλάκου.
Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι
06.05.2016 14:54
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.
Δέησις: Έκθεση της Δήμητρας Ξενάκη στην Myrό Gallery
08.02.2016 12:13
Η Myrό Gallery έχει την τιμή να παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της ζωγράφου Δήμητρας Ξενάκη στην Θεσσαλονίκη, υπό τον τίτλο “Δέησις” και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 στις οκτώ το βράδυ (20.00), στην Κεντρική Αίθουσα της Myrό Gallery. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις στην Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι  - κartάλος»
14.12.2015 16:40
Η Αίθουσα Τέχνης «αγκάθι - κartάλος» οργάνωσε και παρουσιάζει τρεις μικρές ατομικές εκθέσεις των Χαράλαμπου Δερμάτη, Δημήτρη Ζουρούδη και Γιάννη Σκαλτσά, που θα διαρκέσουν έως τις 4 Ιανουαρίου 2015.