Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας

Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας

O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.

 

Η Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας,  ήταν κόρη Γάλλου διπλωμάτη και σύζυγος του Δούκα της Πλακεντίας.  Ως Φιλέλληνας, η δράση της εστιάστηκε στην ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, με μεγάλη οικονομική και κοινωνική συνεισφορά. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ναύπλιο, την Αθήνα, αλλά και την Πεντέλη. Στενός της συνεργάτης, αλλά και φίλος ήταν ο διάσημος αρχιτέκτονας Σταμάτιος Κλεάνθης, ο οποίος επιμελήθηκε, μεταξύ άλλων, τη Βίλα Ιλίσια, όπου σήμερα στεγάζεται το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, αλλά και το Καστέλο της Ροδοδάφνης, κατά κόσμον Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, στις παρυφές της Πεντέλης.

 

Σήμερα το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, χρησιμοποιείται από τον Δήμο Πεντέλης, τον Πολιτιστικό Όμιλο Πεντέλης και τον Σύλλογο Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας ως πολιτιστικός φορέας.  Σκοπός όλων, είναι η ανάδειξη και συντήρηση του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, μέσα από την προσφορά πληθώρας πολιτιστικών μαθημάτων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν τη διεύρυνση του πολιτιστικού πνεύματος και την καλλιέργεια της πολιτιστικής παιδείας και των ανθρωπίνων σχέσεων εντός και εκτός του Δήμου Πεντέλης.

 

Η έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο art cafe bar Κώνειο, πέρα από την παρουσίαση των έργων των μαθητών της τέχνης της Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου, στόχο έχει την συγκέντρωση εσόδων για τη συντήρηση και ανάδειξη του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.

 

Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος είναι:

Χαρά Ανυφαντή

Ελένη Κατσίχτη

Μαρία Μπριτζολάκη

Ειρήνη Σωτηροπούλου

Ελένη Τράκα

Χριστίνα Χαλκιώτη

 

και οι μικροί:

Εύα, Ηλίας, Ιωάννα, Μαριλένα και Σοφία

 

Workshop Εικαστικών για παιδιά 5-12 ετών, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση.

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Έκθεση Αγγειοπλαστικής - Κεραμικής στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»
17.06.2016 13:52
Έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου 2016.
Έκθεση των πρωτοετών μαθητών του BlackBox Photography
07.06.2016 14:55
To BlackBox Photography σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης των πρωτοετών μαθητών του, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στις 21:00.
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών: Έκθεση 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών
19.05.2016 11:16
Η έκθεση ζωγραφικής 33 Αιγυπτιωτών Εικαστικών Καλλιτεχνών με θέμα «Η θάλασσα, γέφυρα πολιτισμού μεταξύ των λαών» θα εγκαινιαστεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Π. Φαλήρου.