Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας

Έκθεση Χαρακτικής & Εικαστικών των μαθητών του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας

O Δήμος Πεντέλης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Πεντέλης και ο Σύλλογος Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας σας προσκαλούν στην Έκθεση Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας του Εργαστηρίου Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου που διοργανώνει η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο Κώνειο.

 

Η Σοφί ντε Μαρμπουά Λεμπρέν, γνωστή ως Δούκισσα της Πλακεντίας,  ήταν κόρη Γάλλου διπλωμάτη και σύζυγος του Δούκα της Πλακεντίας.  Ως Φιλέλληνας, η δράση της εστιάστηκε στην ενίσχυση του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων, με μεγάλη οικονομική και κοινωνική συνεισφορά. Πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στο Ναύπλιο, την Αθήνα, αλλά και την Πεντέλη. Στενός της συνεργάτης, αλλά και φίλος ήταν ο διάσημος αρχιτέκτονας Σταμάτιος Κλεάνθης, ο οποίος επιμελήθηκε, μεταξύ άλλων, τη Βίλα Ιλίσια, όπου σήμερα στεγάζεται το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών, αλλά και το Καστέλο της Ροδοδάφνης, κατά κόσμον Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, στις παρυφές της Πεντέλης.

 

Σήμερα το Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, χρησιμοποιείται από τον Δήμο Πεντέλης, τον Πολιτιστικό Όμιλο Πεντέλης και τον Σύλλογο Φίλων Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας ως πολιτιστικός φορέας.  Σκοπός όλων, είναι η ανάδειξη και συντήρηση του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας, μέσα από την προσφορά πληθώρας πολιτιστικών μαθημάτων και εκδηλώσεων που στόχο έχουν τη διεύρυνση του πολιτιστικού πνεύματος και την καλλιέργεια της πολιτιστικής παιδείας και των ανθρωπίνων σχέσεων εντός και εκτός του Δήμου Πεντέλης.

 

Η έκθεση που διοργανώνει και επιμελείται η εταιρεία πολιτισμού πeripatos στο art cafe bar Κώνειο, πέρα από την παρουσίαση των έργων των μαθητών της τέχνης της Χαρακτικής και του Παιδικού Βιωματικού Εικαστικού Εργαστηρίου, στόχο έχει την συγκέντρωση εσόδων για τη συντήρηση και ανάδειξη του Μεγάρου Δουκίσσης Πλακεντίας.

 

Οι μαθητές που λαμβάνουν μέρος είναι:

Χαρά Ανυφαντή

Ελένη Κατσίχτη

Μαρία Μπριτζολάκη

Ειρήνη Σωτηροπούλου

Ελένη Τράκα

Χριστίνα Χαλκιώτη

 

και οι μικροί:

Εύα, Ηλίας, Ιωάννα, Μαριλένα και Σοφία

 

Workshop Εικαστικών για παιδιά 5-12 ετών, την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016.

Το εργαστήριο είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένων θέσεων είναι απαραίτητη η κράτηση.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση Αγγειοπλαστικής - Κεραμικής στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»
17.06.2016 13:52
Έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου 2016.
Εκθέσεις Εργαστηρίων Εικαστικών Τεχνών του Δήμου Ηλιούπολης 2016
06.06.2016 12:28
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) - Γρηγόρης Γρηγορίου» σας καλεί να παρευρεθείτε στην ετήσια Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων του.
Έκθεση και κοπή πίτας του Σωματείου Φίλων Μουσείου Γλυπτικής “Nίκος Περαντινός” στο Βρυσάκι
25.01.2016 16:06
Το Σωματείο Φίλων Μουσείου Γλυπτικής “Nίκος Περαντινός” θα κόψει την ετήσια πίτα του τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016 στις 19.00, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση έργων των μαθητών του Εργαστηρίου Περαντινού.
Έκθεση Χαρακτικής μελών του ΕΕΤΕ στον πολυχώρο artville
11.11.2015 13:26
Εγκαινιάζεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ. στον πολυχώρο artville, η ομαδική έκθεση χαρακτικής μελών του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος που γίνεται σε συνεργασία με τον Π.Ο. arthina.
Τα παιδία παίζει…: Ομαδική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»
26.10.2015 11:52
Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης «Γεώργιος Μπουζιάνης» παρουσιάζει την έκθεση Ζωγραφικής –Χαρακτικής – Κεραμικής «Τα παιδία παίζει…» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015.