Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Greece/China/Greece: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin στη γκαλερί Art Prisma

Greece/China/Greece: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin στη γκαλερί Art Prisma

Η γκαλερί Art Prisma στον Πειραιά παρουσιάζει την έκθεση GREECE/CHINA/GREECE, του Βαγγέλη Ρήνα και της Ioanna Lin, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μαρίνας Κανακάκη.

Πρόκειται για έναν διάλογο ανάμεσα σε έναν Έλληνα που ζωγραφίζει την Κίνα και μια Κινέζα που ζωγραφίζει την Ελλάδα.

Ως λάτρης της κινέζικης καλλιτεχνικής παράδοσης, ο Βαγγέλης Ρήνας έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στην Κίνα, όπου και έχει διακριθεί (ατομική έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη του Πεκίνου, μόνιμα εκτεθειμένο γλυπτό-εγκατάσταση στην Όπερα του Πεκίνου κτλ.). Σε αυτή την έκθεση, παρουσιάζει εντυπώσεις και μοτίβα εμπνευσμένα από την Κίνα.

Η Κινέζα Ioanna Lin, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Guangzhou, ζει και εργάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην Αθήνα. Στις ακουαρέλες αυτής της έκθεσης, ερμηνεύει το ελληνικό τοπίο μέσα από μια ανατολική ματιά της.

Από την διττή συνομιλία του Ρήνα και της Lin προκύπτει ένας εκλεπτυσμένος συνδυασμός των δυο αυτών μεγάλων πολιτισμών.

 Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στις 20:00. Την έκθεση θα εγκαινιάσουν η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου Πειραιά, Κα Ειρήνη Νταϊφά και ο πρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων, Κος Ιωάννης Μαρωνίτης .

Σχετικές ειδήσεις
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Παρουσίες: έκθεση του Βαγγέλη Ρήνα στη γκαλερί Ευριπίδη
14.04.2016 10:35
Ο Βαγγέλης Ρήνας «επιστρέφει» στην Αθήνα μετά από τις μεγάλες εκθέσεις που πραγματοποίησε τα τελευταία έξι χρόνια στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Erase and Rewind: έκθεση του Αντώνη Γιακουμάκη στη γκαλερί Art Zone 42
04.03.2016 14:52
Τη νέα ενότητα έργων του με τίτλο Erase and Rewind παρουσιάζει ο Αντώνης Γιακουμάκης στην γκαλερί ArtZone 42, σε επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.
Mare Monstrum: έκθεση της Μαρίας Γιαννακάκη στη γκαλερί Σκουφά
03.03.2016 16:27
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 19.30, εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη με τον τίτλο «Mare Monstrum», υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.
A Jewel made in Greece 2016: 3η Ετήσια Συνάντηση Δημιουργών στην Τεχνόπολη
19.02.2016 16:21
Το 2016 η παρουσίαση της πλατφόρμας A Jewel made in Greece επιστρέφει, ακόμα πιο δημιουργική με μια πληθώρα δράσεων.