Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery

Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery

Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.

Σε αυτή του την έκθεση στην Ελλάδα, ο Δόκτωρ Bhaskar Das, παρουσιάζει φωτογραφίες τραβηγμένες στην Ινδία, οι οποίες είναι αντιπροσωπευτικές της χώρας στην οποία έχει γεννηθεί και ζει και επέλεξε να τις παρουσιάσει στην Ελλάδα μια και οι δύο χώρες έχουν πολιτισμούς, ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά που χάνονται στα βάθη των αιώνων.

Μία τόσο μεγάλη χώρα και με τέτοια παράδοση, όπως είναι η Ινδία, πιο κατάλληλος για να την παρουσιάσει είναι κάποιος που ζει εκεί και την ξέρει καλά σε όλο της το μεγαλείο. Και ο Δόκτωρ Das αποδεικνύει ότι όχι μόνο την ξέρει αλλά και την αγαπάει. Μας παρουσιάζει την Ινδία αλλά και τη δουλειά του ως εξής:

«Για χιλιάδες χρόνια η Ινδία υπήρξε το λίκνο αμέτρητων θρησκειών, πολιτισμών, γλωσσών και επαγγελμάτων. Είναι μία χώρα με μοναδικά σε ομορφιά τοπία και ανθρώπους. Όταν φωτογραφίζεις ακόμα και με τα μάτια σου κλειστά είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθείς με εξαιρετικά πλάνα για τα οποία θα αισθάνεσαι υπερήφανος. Αυτό το ταξίδι μου θέλω να μοιραστώ μαζί σας και ελπίζω ότι θα καταφέρω να μεταφέρω το άρωμα της χώρας μου, της Ινδίας που γνώρισε την αθωότητα και την ανεμελιά της παιδικότητας το πάθος και την εγκατάληψη της νιότης και τη σοφία της ωριμότητας που έρχεται μετά απο μία μακροχρόνια εμπειρία πόνου και ευχαρίστησης.»

Επιμελητής: Μάρκος Δολόπικος

Σχετικές ειδήσεις
Time Tells: Έκθεση της Durga Garcia στην Blank Wall Gallery
26.01.2017 15:35
Η Blank Wall Gallery θα φιλοξενήσει την έκθεση της Durga Garcia στο νέο της χώρο στη Φωκίωνος Νέγρη 55, από τις 27 Ιανουαρίου και μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2017.
Landscapes: Φωτογραφική έκθεση στην Blank Wall Gallery
06.12.2016 15:21
Η Blank Wall Gallery μεταφέρεται σε έναν νέο χώρο στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη και φιλοξενεί την έκθεση «Landscapes», από τις 10 Δεκεμβρίου 2016.
Color: θεματική έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
27.06.2016 10:33
Φωτογραφίες με χρώμα θα πλημμυρίσουν τη Blank Wall Gallery από τις 2 Ιουλίου, μέσα από τη θεματική έκθεση Color.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Body: έκθεση φωτογραφίας στη Blank Wall Gallery
26.02.2016 10:47
Φωτογραφίες με το Σώμα να κυριαρχεί θα παρουσιαστούν στη Blank Wall Gallery από τις 5 Μαρτίου, μέσα από την έκθεση Body.