Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Πλάσματα μιας Μέρας: έκθεση του Salon de Bricolage στην Art Athina 2016

Πλάσματα μιας Μέρας: έκθεση του Salon de Bricolage στην Art Athina 2016

Η Art Athina 2016 φιλοξενεί την έκθεση του Salon de Bricolage, Πλάσματα μιας Μέρας, σε επιμέλεια της Άννας Χατζηνάσιου.

Η ιδιωτική λέσχη Salon de Bricolage, η οποία ιδρύθηκε το 2009 από τον Χρύσανθο και τον Σπύρο Πανά είναι μεταξύ άλλων μία πλατφόρμα καλλιτεχνικής δημιουργίας και ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα τέχνης, με ενεργό εκθεσιακό πρόγραμμα , το οποίο επιμελείται τα τελευταία επτά χρόνια η ιστορικός τέχνης Άννα Χατζηνάσιου.

Στο πλαίσιο των παραλλήλων συνεργασιών της ιδιωτικής λέσχης Salon de Bricolage με φορείς που προάγουν τον πολιτισμό, εντάσσεται και η δεύτερη συνεχόμενη συνεργασία της με την Art Athina. Δημιουργήθηκε μέσα στο στάδιο tae kwon do, ένας ειδικά διαμορφωμένος (VIP) χώρος, όπου τα μέλη του Salon de Bricolage και οι καλεσμένοι της Art Athina θα μπορούν να συναντιούνται και να ανταλλάζουν τις εντυπώσεις τους σχετικά με όσα είδαν στην διεθνή συνάντηση σύγχρονης τέχνης.

Συγχρόνως, η Άννα Χατζηνάσιου επιμελείται στον ίδιο χώρο μία ομαδική έκθεση με τίτλο “Πλάσματα μιας μέρας”:

“Είμαστε όλοι πλάσματα μιας μέρας. Κοντεύει ο καιρός, που θα τα ξεχάσεις όλα. Κοντεύει ο καιρός, που θα σε ξεχάσουν όλοι. Να στοχάζεσαι πάντοτε, ότι σε λίγο θα είσαι ο καθένας στο πουθενά”  - Μάρκος Αυρήλιος (“Τα εις εαυτόν”).

Ο φόβος του θανάτου, ο πόθος της ελευθερίας, η εικόνα του εαυτού και η διαρκής πάλη μαζί του, η σκληρότητα της μοναξιάς, η σημασία του σήμερα, η αναζήτηση της προσωπικής αλήθειας, τα συμπλέγματα της σεξουαλικότητας, τα ερωτήματα για το νόημα της ζωής εξετάζονται με διαφορετικό τρόπο από τον κάθε καλλιτέχνη. Μέσα από την επιμέλεια αυτή ερωτήματα όπως το πως η τέχνη αποπειράται να υπερβεί το στιγμιαίο της ύπαρξης, προσεγγίζονται από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Κωστής Βελώνης, Μαρίνα Βερνίκου, Αλέξανδρος Γεωργίου , Απόστολος Γεωργίου, Μορίς Γκανής, Γιώργος Γυπαράκης, Νίκος Καναρέλης, Ηλίας Καφούρος, Παναγιώτης Κεφαλάς, Πάνος Κοκκινιάς, Γιώργος Λάππας, Γιάννης Μαλεγιαννάκης, Βένια Μπεχράκη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Γεωργία Σαγρή, Ανάστασης Στρατάκης, Τάκης, Πάνος Τσαγκάρης, Αλέξανδρος Ψυχούλης και Μανταλίνα Ψωμά

Έργο 1: Πάνος Κοκκινιάς, Theoni, 2007 Ψηφιακή έγχρωμη εκτύπωση, 5 αντίτυπα 158 x 120 εκ. Με την ευγενική παραχώρηση της Xippas Gallery, Παρίσι και του Καλλιτέχνη

Έργο 2: Αλέξανδρος Ψυχούλης, PanicPainting 11000 (Πηλέας), 2016 Στυλό διαρκείας σε χαρτί, 49 x 59 εκ. Με την ευγενική παραχώρηση της a.antonopoulou.art, Αθήνα, της Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου, Θεσσαλονίκη και του καλλιτέχνη

Περισσότερες πληροφορίες για την Art Athina 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Κωνσταντίνος Πίττας, Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης, 1985-1989: έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
28.09.2016 17:26
Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει την έκθεση, Κωνσταντίνος Πίττας, Εικόνες μιας άλλης Ευρώπης, 1985-1989 στο κτήριο της οδού Πειραιώς, σε επιμέλεια του καθηγητή φωτογραφίας Κωστή Αντωνιάδη. Τα εγκαίνια έχουν οριστεί για τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, ενώ η έκθεση θα διαρκέσει έως 20 Νοεμβρίου 2016.
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων η τιμώμενη συλλογή στην Art Athina 2016
25.05.2016 15:39
Η Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων αποτελεί την Τιμώμενη Συλλογή της φετινής διοργάνωσης της Art Athina, η οποία παρουσιάζει μια επιλογή από μερικά ιστορικά έργα που επιμελείται ο Καλλιτεχνικός της Διευθυντής, Ντένης Ζαχαρόπουλος.
12 νέοι καλλιτέχνες από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Art Athina 2016
17.05.2016 16:52
Το Τμήμα Τεχνών Ήχου & Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο πλαίσιο των 10 
χρόνων λειτουργίας του, συμμετέχει στην φετινή Art Athina με την παρουσίαση 
ομαδικής έκθεσης νέων καλλιτεχνών.
Τα θραύσματα της μέρας: έκθεση της Γεωργίας Κοκκίνη στην αίθουσα τέχνης ena
25.04.2016 11:11
Την Τρίτη 10 ΜαΪου 2016, στις 8 το βράδυ, εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης ena/kaplanon galleries η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Γεωργίας Κοκκίνη [διεθνές βραβείο Leonardo Da Vinci 2015], σε επιμέλεια Ίριδας Κρητικού, με τίτλο «Τα θραύσματα της μέρας/Quel che resta della vita”.
portREsthetics: Έκθεση φωτογραφίας της Αλίντας Μαυρογένη στο Salon de Bricolage
01.04.2016 15:31
Η έκθεση φωτογραφίας της Αλίντας Μαυρογένη “portREsthetics”, θα εγκαινιαστεί στις 12 Απριλίου 2016 στο Salon de Bricolage.