Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Τελετή λήξης και Βραβεία

Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Τελετή λήξης και Βραβεία

Η Αθηναϊκή διαδρομή του 3ου φεστιβάλ ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου, σε ένα κατάμεστο ΙΝΤΕΑΛ, με την προβολή της ταινίας λήξης του φεστιβάλ El Cuerpo | The Body.

 

Πριν την έναρξη της ταινίας, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης από τον διευθυντή του φεστιβάλ Kωνσταντίνο Χατζηπαπά κάνοντας έναν απολογισμό και ανακοινώνοντας την αύξηση της προσέλευσης κατά 25% από την περσινή εκδήλωση .

 

Την απονομή των βραβείων έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), κ. Χρήστος Τεντόμας, ο οποίος απένειμε και στην Βίβιαν Παπαγεωργίου το βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας Μικρού Μήκους.

 

Ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 3ου Horrorant Film Festival ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ, κ. Δημήτρης Κολιοδήμος, έδωσε τα βραβεία:

 

Καλύτερη Ταινία: Βρικόλακες (Vampyres)

Καλύτερη Σκηνοθεσία: Jose Pozo για τη ταινία Εκτροπή (Nick)

Καλύτερο Σενάριο: Προσκοπικός Οδηγός για μια Ζόμπι Αποκάλυψη (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse)

Καλύτερος Ανδρικός Ρόλος: Itay Tiran για τη ταινία Δαίμονας (Demon)

Καλύτερος Γυναικείος Ρόλος: Molly Malcolm για τη ταινία Εκτροπή (Nick)

Καλύτερη Φωτογραφία: Daniel Salas για τη ταινία Βρικόλακες (Vampyres)

Καλύτερα Εφέ: Ειδύλλιο (Idila)

 

Ειδική Μνεία: Francesca (για την προσπάθεια αναβίωσης στη σημερινή εποχή, ενός είδους (Giallo) που ήκμασε στη δεκαετία του 70)

 

Επίσης βραβεύτηκαν οι ταινίες μικρού μήκους:

Καλύτερη Ξένη ταινία Μικρού Μήκους: The Fisherman (Alejandro Suarez Lozano)

Καλύτερη Ελληνική ταινία Μικρού Μήκους: Inner Land (Βίβιαν Παπαγεωργίου)

 

Οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ την Πέμπτη 19 Μαΐου ξεκινούν τη διαδρομή τους στη Θεσσαλονίκη στους κινηματογράφους ΒΑΚΟΥΡΑ 1 και 2έως 25 Μαΐου.

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Τρόμου: Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ επιστρέφει!
20.02.2017 12:52
Για 4η συνεχή χρονιά, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival - ‘ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ’ ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του στους φίλους του τρόμου και όχι μόνο, ανανεωμένο και έτοιμο για ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, με τέσσερις ακόμα πόλεις, την Αλεξανδρούπολη, τη Λάρισα, τη Ρόδο και το Ηράκλειο, να προστίθενται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ανοίγοντας τα τείχη τους, έτοιμες να το υποδεχτούν.
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Αφιέρωμα στον Ισπανικό Τρόμο
16.05.2016 13:01
Σε συνεργασία με την Ισπανική Πρεσβεία στην Αθήνα, οι ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ 2016 κάνουν μια μεγάλη αναδρομή στον κινηματογράφο τρόμου από την Ισπανία.
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι ταινίες Έναρξης και Λήξης
10.05.2016 12:05
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Tαινιών Tρόμου, Horrorant Film Festival είναι εδώ για 3η συνεχή χρονιά και μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις, πολλές εκπλήξεις και ... τρόμο!
Horrorant Film Festival - Νύχτες Τρόμου 2016: Οι Classics ταινίες του φεστιβάλ
04.05.2016 12:09
Το 3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" θα πραγματοποιηθεί από 12 - 18 Μαΐου στην Αθήνα και από 19 - 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.
3ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Νύχτες Τρόμου - Horrorant Film Festival
10.03.2016 14:32
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ ταινιών τρόμου, Horrorant Film Festival – "ΝΥΧΤΕΣ ΤΡΟΜΟΥ" αποτελεί πια σημαντικό γεγονός στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας, και ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ στην Ελλάδα.