Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον "Ηώς Χώρος Τέχνης"

Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Art Brut – Outsider Art: Η ετερότητα ως καθρέφτης της ταυτότητας που οργανώνει η Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (ΕΜΠΕ) και ο ΟΠΑΝΔΑ θα πραγματοποιηθεί Ομαδική φωτογραφική έκθεση στον "Ηώς Χώρος Τέχνης".

 

Οργάνωση-Επιμέλεια: Στέφανος Πάσχος Φωτογράφος, Καθηγητής Φωτογραφίας

 

Συμμετέχουν

Αχιλλέας Αγγελόπουλος, Μαρία Γουδή, Ιωάννα Γρηγοριάδου, Ερωτόκριτος Καλούδης, Κωνσταντίνος Καρανίκας, Αθηνά Καστρίτη, Ηλίας Κουνενής, Ηλίας Λόης, Μιχαήλ Ματσούκας, Κασσάνδρα Ηλιάνα Μπαζοπούλου, Δημοσθένης Μπίτρας, Κωνσταντίνος Τούντας, Χριστίνα Τσεκλημά, Γιώργος Σκουλούδης

 

Η Φωτογραφία ως κάτι απόλυτα οικείο μας εισάγει ωστόσο στον τόπο των ερωτημάτων και των μυστικών της ύπαρξής μας σαν καθρέφτης που αποφεύγει το βλέμμα μας ενώ ταυτόχρονα το συγκρατεί.

Η Φωτογραφία ως μεταφυσικό κλειδί επιχειρεί να μας παρασύρει σε μία συζήτηση για την πραγματικότητα ενώ ταυτόχρονα ανοίγει την πύλη για τις πιο δικές μας μα και τις πιο ξένες αγωνίες του ανθρώπου: τον χρόνο, τον θάνατο, το νόημα, την όραση, την σχέση μας με την ετερότητα του εαυτού μας.

Η Φωτογραφία ως μία διαβολική αποσύνδεση της ταυτότητας, θα έλεγε ο Barthes, είναι η απόλυτη ζώνη της ετερότητας που ωστόσο κατοικεί εντός μας και εκφράζεται με την εικόνα που είμαι ο άλλος-εγώ.

Φώτης Καγγελάρης

Σχετικές ειδήσεις
Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο, ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης
07.02.2017 16:38
Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης "Αστρολάβος - δεξαμενή" η ομαδική έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, με τίτλο "Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο". Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 18 Μαρτίου 2017.
Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη: ομαδική έκθεση στις Εικαστικές Αναζητήσεις
13.01.2017 15:33
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους νέους εικαστικούς για να παρουσιάζουν τη δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017, ώρα 19.00, η ομαδική εικαστική έκθεση με τίτλο "Όταν ξυπνά του σώματος η μνήμη" (από το ποίημα του Κ. Π. Καβάφη, Επέστρεφε).
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
Αφιέρωμα στον William Shakespeare: έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena
01.09.2016 15:57
Με αφορμή τη συμπλήρωση, φέτος, τετρακοσίων χρόνων από το θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους δραματουργούς όλων των εποχών, του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η αίθουσα τέχνης ena παρουσιάζει, από 15/9 μέχρι 22/10/2016, την ομαδική έκθεση με τίτλο "Αφιέρωμα στον William Shakespeare" και υπότιτλο τη γνωστή φράση του «Ο σκοπός της Τέχνης είναι να δώσει στη ζωή σχήμα».
4 us only not: έκθεση της πλατφόρμας The ArtLoft
28.04.2016 12:42
Η εικαστική πλατφόρμα "TheArtLoft" παρουσιάζει την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 και ώρα 20:00 την ομαδική έκθεση ζωγραφικής "4 us only not” στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft”, στο κέντρο της Αθήνας.