Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Glorious Days

Glorious Days
Οι Glorious Days για τον Νίκο Παπαδημητρίου έφτασαν και στις 26 Μαρτίου παρουσιάζεται η τρίτη ατομική του έκθεση στη γκαλερί Α.Δ. Μια έκθεση που ανακυκλώνει το πλαστικό γήπεδο τένις της προηγούμενης του έκθεσης και το μετατρέπει σε ζωγραφική επιφάνεια..

Μια επιφάνεια που διατηρεί τις μνήμες της προηγούμενης χρήσης της, αφού τα αποτυπώματα των παπουτσιών των επισκεπτών της έκθεσης του 2007 βρίσκονται διάσπαρτα πάνω της. Τεμαχισμένη όμως, ανακαλεί στην μνήμη τους προβληματισμούς της μινιμαλιστικής ζωγραφικής.

Πάνω στην επιφάνεια αυτή ο Παπαδημητρίου ζωγραφίζει – αποτυπώνει παραστάσεις από το χαρακτικό έργο του Γκόγια. Το αποσπασμένο από το βασανισμένο κορμί ανθρώπινο κεφάλι μοιάζει πλέον με την περίεργη μπάλα ενός ανομολόγητου παιχνιδιού. Η ζωγραφική μας παραπέμπει σε έναν παρελθόντα χρόνο. Τα ίχνη όμως των υποδημάτων και ο πλαστικός τάπητας προσδιορίζουν το Παρόν.

Απέναντι βρίσκεται αναρτημένο ένα άλλο έργο, στο οποίο εμφανίζεται μια ομάδα περήφανων κυνηγών μπροστά από έναν τοίχο όπου κρέμονται δεκάδες θηράματα. Πρόκειται για την απεικόνιση μιας πραγματικής σφαγής πάνω στην οποία ο καλλιτέχνης αποτυπώνει γεωμετρικά τους κανόνες του baseball.

Σχετικές ειδήσεις
Little Man, έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στη γκαλερί Elika
21.12.2016 11:12
Μετά το Gallery Trophy και το glorious days o Νίκος Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Αθήνα με την νέα του ατομική έκθεση Little man στην γκαλερί Elika.
Αιγαίο: Ταυτότητες + Διαδρομές: έκθεση στη γκαλερί Citronne στον Πόρο
21.06.2016 16:10
Φέτος η γκαλερί Citronne, επικεντρώνεται στη θεματική του Αιγαίου, διαχρονικά επίκαιρη με ευρύτατες διαστάσεις τελευταία. Τα σημερινά κοινωνικά και ιστορικά δεδομένα φέρνουν στην επιφάνεια ερωτήματα και οξείς προβληματισμούς με ελλιπή ή και ανύπαρκτη κατανόηση.
Good Buy Human: έκθεση της Carly Mark στη γκαλερί The Breeder
15.06.2016 12:20
Η ατομική έκθεση της Carly Mark «Good Buy Human» που παρουσίαζεται στο δευτερο όροφο της γκαλερί The Breeder, είναι αποτέλεσμα της διαμονής της καλλιτέχνιδας στην Αθήνα, στα πλαίσια του The Breeder Residency Program -που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου- και επικεντρώνεται σε ζωγραφική, γλυπτά, βίντεο και εγκαταστάσεις με σημείο αναφοράς την εμμονή της Carly Mark στην εταιρία ζαχαρωτών Haribo. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδος.
Ταξίδι: η δεύτερη ατομική έκθεση του Μίμη Πλέσσα στη γκαλερί Έρση
08.03.2016 16:25
Η Γκαλερί Έρση την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 και ώρα 19:30 παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική έκθεση Ζωγραφικής του Μίμη Πλέσσα με τίτλο «Ταξίδι».
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.