Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Από τη γη μου στη Γη - Σεμπαστιάο Σαλγάδο

Από τη γη μου στη Γη -  Σεμπαστιάο Σαλγάδο

Από τις εκδόσεις Στερέωμα κυκλοφορεί το βιβλίο του Σεμπαστιάο Σαλγάδο, "Από τη γη μου στη Γη". Σε συνεργασία με την Isabelle Francq, σε μετάφραση της Κατερίνας Σχινά.


Το βιβλίο αποτελεί τη μοναδική μαρτυρία ενός από τους μεγαλύτερους φωτογράφους της εποχής μας, ο οποίος αφιέρωσε την ζωή του στην προστασία του πλανήτη. Ανατρέχοντας στα ρεπορτάζ που έχει πραγματοποιήσει ("La main de l' homme", "Exodes", "Genesis") και στην προσωπική του διαδρομή από τη Βραζιλία στο Παρίσι, μας εξομολογείται την αγάπη του για τη φωτογραφία και την επιθυμία του να ζει ανάμεσα στους ανθρώπους και τη φύση, επιθυμία που τον οδηγεί πάντα να φεύγει για καινούριους τόπους, λαχταρώντας να δει, να κατανοήσει, να καταγράψει.
«Ο Σεμπαστιάο Σαλγάδο μάς παραδίδει ένα πορτρέτο του κόσμου μας και μάς μιλά με μια σπάνια φωνή . Κι αυτή η φωνή μας λέει πράγματα που δεν θέλουμε να ξέρουμε (...) αλλά τα οποία, μόλις μας ειπωθούν, αμέσως επιβάλλονται με την αλήθεια τους». (Salman Rushdie, πρόλογος στον κατάλογο της έκθεσης "Territoires et vies" στην BNF - Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας)
«Ο μεγαλύτερος φωτοδημοσιογράφος τον κόσμου» (The Sunday Times)


Στο έργο και τη ζωή του Σεμπαστιάο Σαλγάδο στηρίζεται η ταινία των Βιμ Βέντερς και Ζουλιάνο Ριμπέιρο Σαλγάδο "Το αλάτι της Γης".Σχετικές ειδήσεις
«Aldina»: Νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων από τις εκδόσεις Gutenberg
10.11.2016 17:00
Οι εκδόσεις Gutenberg, που γιορτάζουν 50 χρόνια ιστορίας, εκδίδουν μια νέα σειρά λογοτεχνικών βιβλίων με πολύ υψηλά κριτήρια, την «Aldina». Η Aldina κάνει τα δικά της εγκαίνια τον Νοέμβριο με την έκδοση τεσσάρων πολύ διαφορετικών μεταξύ τους βιβλίων, στοιχείο που δείχνει τον ανοιχτό και ευέλικτο χαρακτήρα της και την επιθυμία να ικανοποιηθεί ένα ευρύ κοινό απαιτητικών αναγνωστών.
 Οι Χαρισματικοί - Μάρκους Σέικι
13.07.2016 11:49
Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο του Marcus Sakey «Οι Χαρισματικοί» σε μετάφραση Αποστόλη Πρίτσα.
Βία και ισλάμ - Άδωνις
08.06.2016 12:42
Από τις Εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Βία και ισλάμ. Συζητήσεις με τη Χουρία Αμπντελουάχεντ του Adonis σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.
Το Πέμπτο Ευαγγέλιο - Ian Caldwell
12.02.2016 11:17
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο Το Πέμπτο Ευαγγέλιο του Ίαν Κάλντγουελ σε μετάφραση του Βαγγέλη Γιαννίση.
Το Κουκλόσπιτο - Jessie Burton
09.02.2016 10:55
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο Το Κουκλόσπιτο της Τζέσσι Μπάρτον σε μετάφραση Μυρτώς Καλοφωλιά.