Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.

Μέσα από τη σύνθεση και τη ροή των χρωμάτων, η ζωγράφος μας προσκαλεί σ’ έναν αθέατο κόσμο, γεμάτο παλμό και πάθος. Εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ζωγραφικής ως ενέργειας και ζωντανής αντίδρασης, με γραφή δυναμική, αλλά και ποιητική μαζί, αποκαλύπτει τις τονικότητες ενός διαλόγου βαθειά εσωτερικού, στα πλαίσια του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

Η ίδια λέει: “Ζωγραφίζω την ομορφιά του χάους. Με γοητεύει η απεραντοσύνη και η ποικιλομορφία αυτής της ομορφιάς, οι αντιφάσεις της, η κίνηση, η πολυπλοκότητα και ο παλμός της. Ό,τι απομένει στον καμβά, αθέατο σε μια πρώτη ματιά, είναι ένα στοιχείο σχεδόν ερωτικό, το αποτύπωμα των αισθήσεων και των συναισθημάτων μου, μετά από αυτή την επαφή. Επιστρέφω ξανά και ξανά ανιχνεύοντας και αποκαλύπτοντας μύριους κόσμους σε ατέρμονη κίνηση.

 

Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από τη ζωγραφική πράξη, ελεύθερη, σύνθετη, διαισθητική, μοναδική, απαραίτητη, όπως η ίδια η ανάσα. Ελεύθερη και γεμάτη περιέργεια, ταξιδεύω από το συνειδητό στο υποσυνείδητο, όπου με οδηγεί η διαίσθηση και μια εσωτερική ανάγκη.

 

Οι πινελιές μου αναδιοργανώνουν το χάος, αναπτύσσοντας αθέατες εξισώσεις. Είναι η μαρτυρία της ζωγραφικής πράξης που με πληροί, γιατί εμπεριέχει κάτι από την απίστευτη ομορφιά του χάους. Ο πίνακας γίνεται μνήμη και ανάμνηση, προσκαλώντας με για το επόμενο ταξίδι.

 

Η ομορφιά δεν έχει τέλος, όπως η ίδια η ζωή, όπως ο έρωτας, η μουσική, η ποίηση, η σκέψη και το συναίσθημα. Όπως η Τέχνη.”