Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery

Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.

 

Μέσα από τη σύνθεση και τη ροή των χρωμάτων, η ζωγράφος μας προσκαλεί σ’ έναν αθέατο κόσμο, γεμάτο παλμό και πάθος. Εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ζωγραφικής ως ενέργειας και ζωντανής αντίδρασης, με γραφή δυναμική, αλλά και ποιητική μαζί, αποκαλύπτει τις τονικότητες ενός διαλόγου βαθειά εσωτερικού, στα πλαίσια του αφηρημένου εξπρεσιονισμού.

 

Η ίδια λέει: “Ζωγραφίζω την ομορφιά του χάους. Με γοητεύει η απεραντοσύνη και η ποικιλομορφία αυτής της ομορφιάς, οι αντιφάσεις της, η κίνηση, η πολυπλοκότητα και ο παλμός της. Ό,τι απομένει στον καμβά, αθέατο σε μια πρώτη ματιά, είναι ένα στοιχείο σχεδόν ερωτικό, το αποτύπωμα των αισθήσεων και των συναισθημάτων μου, μετά από αυτή την επαφή. Επιστρέφω ξανά και ξανά ανιχνεύοντας και αποκαλύπτοντας μύριους κόσμους σε ατέρμονη κίνηση.

 

Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από τη ζωγραφική πράξη, ελεύθερη, σύνθετη, διαισθητική, μοναδική, απαραίτητη, όπως η ίδια η ανάσα. Ελεύθερη και γεμάτη περιέργεια, ταξιδεύω από το συνειδητό στο υποσυνείδητο, όπου με οδηγεί η διαίσθηση και μια εσωτερική ανάγκη.

 

Οι πινελιές μου αναδιοργανώνουν το χάος, αναπτύσσοντας αθέατες εξισώσεις. Είναι η μαρτυρία της ζωγραφικής πράξης που με πληροί, γιατί εμπεριέχει κάτι από την απίστευτη ομορφιά του χάους. Ο πίνακας γίνεται μνήμη και ανάμνηση, προσκαλώντας με για το επόμενο ταξίδι.

 

Η ομορφιά δεν έχει τέλος, όπως η ίδια η ζωή, όπως ο έρωτας, η μουσική , η ποίηση, η σκέψη και το συναίσθημα. Όπως η Τέχνη.”

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Kiki’s Instagram Moments: Έκθεση φωτογραφίας στην Chalkos Gallery
16.11.2016 17:29
Η ατομική έκθεση της Κικής Χούρου εγκαινιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, στον όμορφο νέο χώρο Chalkos Gallery και θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου.
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery
25.04.2016 11:11
Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.