Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki

Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki

Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.

Το Dichotomy αποτελεί για την εικαστικό, ένα project σε μόνιμη εξέλιξη και σηματοδοτεί τη διαίρεση της εικόνας. Καταδεικνύει την αποσπασματική φύση της φωτογραφικής θέασης και τις καταστάσεις εξάρτησης, αναίρεσης και συμπλήρωσης που μπορεί να κρύβει η οπτική ενόραση.

Η καλλιτέχνις καταγράφει ασταμάτητα το αστικό περιβάλλον γύρω της. Ορίζει το έργο της ως «μια υποκειμενική ματιά της καθημερινότητας, των τόπων και των αντικειμένων που έχουν αποτυπωμένη τη δική τους ιστορία. Μια ιστορία για την Αθήνα αλλά και μια ιστορία για κάθε πόλη που είναι χτισμένη από την κοινωνία και έχει αφεθεί στη μοίρα της». Ο θεατής μπορεί να παρατηρήσει με έκπληξη ότι κάθε εικόνα είναι σε πλήρη εξάρτηση με την άλλη αλλά και ταυτόχρονα και πλήρως ανεξάρτητη. Πρόκειται για μια σειρά από σχέσεις προς διερεύνηση μέσα από την αναλογική φωτογραφία, η οποία της δίνει τη δυνατότητα του «απρόοπτου».

Επιλέγοντας την αποστασιοποιημένη εστίαση, πολλαπλές νέες «νεκρές φύσεις» πρωταγωνιστούν σε ένα διττό παιχνίδι, αναδύοντας ερωτήματα ως προς την έννοια της διχοτόμησης στη σύγχρονη σκέψη. Η νέα εννοιολογική διάσταση της φωτογραφίας φαντάζει αποστασιοποιημένη και μελαγχολική.

Η Ιωάννα Χρονοπούλου είναι μια νέα φωτογράφος με έδρα την Αθήνα. Ξεκίνησε την ενασχόληση με τη φωτογραφία στην ηλικία των 16 ετών, όταν αγόρασε την πρώτη της φωτογραφική μηχανή. Σπούδασε φωτογραφία στην École Nationale Supérieure de la Photographie, στην Αρλ της Γαλλίας και στη Σχολή Focus School of Art Photography and New technologies στην Ελλάδα.

Το έργο της έχει ως βάση την καθημερινότητα και τη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τον προσωπικό τους χώρο. Παράλληλα εργάζεται ως φωτογράφος σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Σχετικές ειδήσεις
FAKE®, έκθεση στη γκαλερί The Pulse
02.12.2016 11:19
Η γκαλερί The Pulse εγκαινιάζει στις 15 Δεκεμβρίου 2016 την έκθεση FAKE®, στην οποία συμμετέχουν ο φωτογράφος Francois L’Hotel, ο αρχιτέκτονας Διονύσης Σοτοβίκη και ο ζωγράφος Κωνσταντίνος Πάτσιος.
02.11.2016 16:38
Η γκαλερί The Pulse Kolonaki παρουσιάζει την ατομική έκθεση της νέας εικαστικού, Ελένης Γκινοσάτη με τίτλο "There is nothing left to paint".
Black is White #2: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Δεξίμι
18.07.2016 13:43
Μετά την επιτυχία της έκθεσης Black is white #1 η γκαλερί The Pulse Kolonaki συνδιοργανώνει με την γκαλερί Δεξίμι της έκθεση Black is White #2 στην Χώρα Αστυπάλαιας (δίπλα στον τελευταίο μύλο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Rebirth: έκθεση του Κορνήλιου στο The Pulse Kolonaki
24.06.2016 12:53
Το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στις 20:00, εγκαινιάζεται η έκθεση ζωγραφικής του σύγχρονου Έλληνα δημιουργού Κορνήλιου με τίτλο "Rebirth".
Το project
21.04.2016 15:00
Εικοσιέξι χορογράφοι, εικαστικοί, μουσικοί και περφόρμερς, μία φωτογράφος και ένας φωτιστής, συναντιούνται για μια εβδομάδα στον ιστορικό χώρο του πολεμικού καταφυγίου του Αδάμαντα της Μήλου.