Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Στέφανος Κορκολής στο Sirocco's Club

Ο Μίμης Πλέσσας και ο Στέφανος Κορκολής στο Sirocco's Club

Μετά από 15 χρόνια, ο Μίμης Πλέσσας και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται ξανά σε δύο πιάνα.

Δεξιοτέχνης ο καθένας με τον τρόπο του,  με απόλυτο σεβασμό στο ιδιόμορφο παίξιμο ο ένας του άλλου, θα μας ταξιδέψουν με τα 88 πλήκτρα του πιάνου τους, χαρίζοντάς μας ένα ρεσιτάλ μαγευτικό όσο και απρόσμενο. Δύο πιάνα, δύο φωνές, δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες .

«Ποια νύχτα σ’ έκλεψε», «Σκόνη και θρύψαλα», «Μα τώρα αγάπη μου», «Στους πέντε ανέμους», «Ποιος το ξέρει»,  «Ο Άγγελος μου», «Θα πιώ απόψε το φεγγάρι», «Θες» είναι μόνο μερικές από τις μελωδίες των δημιουργών που θα ακουστούν σε αυτή την ξεχωριστή μουσική συνάντηση από την Σοφία Μανουσάκη και τον Σπύρο Κλείσσα.

«Ο Στέφανος - ανιψιός μου από την όμορφη ‘Αντα - σπούδασε κατακτώντας τα υψηλότερα επίπεδα δεξιοτεχνίας και έκφρασης. Με χαρά θα οργώσουμε τα 88 πλήκτρα των δύο πιάνων που θα φιλοξενήσουν την μουσική μας συνάντηση», σημειώνει ο Μίμης Πλέσσας.

«Πέρα από την μουσική και οικογενειακή μας συγγένεια με τον Μίμη νιώθω περήφανος πού έχω βαφτίσει την κόρη του την Ελεάνα», εξομολογείται ο Στέφανος Κορκολής.

Στα δύο πιάνα ο Μίμης Πλέσσας και ο Στέφανος Κορκολής.
Ερμηνεύουν η Σοφία Μανουσάκη και ο Σπύρος Κλείσσας.
Επιμέλεια προγράμματος: Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα

Σχετικές ειδήσεις
Ο Στέφανος Κορκολής στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς
19.08.2016 14:02
Ο Στέφανος Κορκολής επιστρέφει στo Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00, με δικά του έργα.
«Συνάντηση»: Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου
22.06.2016 16:35
Ο Στέφανος Κορκολής ανοίγει το φετινό πρόγραμμα στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 1 & 2 Ιουλίου, με έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Βασισμένη στο ομώνυμο CD, η συναυλία είναι μία μοναδική μουσική «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια σε ερμηνεία της ταλαντούχας ερμηνεύτριας Σοφίας Μανουσάκη.
Ο Μίμης Πλέσσας στο Ρυθμός Stage
26.01.2016 15:52
Ο Μίμης Πλέσσας είναι ένας από τους σημαντικότερους 'Eλληνες συνθέτες!Πολυγραφότατος, μας έχει χαρίσει μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια του ελληνικού πενταγράμμου, ενώ σημάδεψε τον Ελληνικό Κινηματογράφο των περασμένων δεκαετιών με τις μελωδίες του.
Φάσμα Ασμάτων από τον Στέφανο Κορκολή στο Half Note Jazz Club
13.11.2015 15:02
Μετά την τεράστια καλοκαιρινή επιτυχία στη λίμνη Βουλιαγμένης, ο Στέφανος Κορκολής έρχεται στο Half Note, με την γνωστή μαγευτική δύναμή του, έτσι όπως αυτή αναδύεται από τα πλήκτρα του πιάνου.
Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
12.11.2015 17:00
Ο Στέφανος Κορκολής για πρώτη φορά αγγίζει, σαν σολίστ του πιάνου, έργα του Μίκη Θεοδωράκη από όλο το μουσικό φάσμα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη -σε μία συναυλία που αναμένεται να μαγέψει το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.