Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εκδήλωση προς τιμήν του Παναγιώτη Καρματζού

Εκδήλωση προς τιμήν του Παναγιώτη Καρματζού
Το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αιγύπτου στην Αθήνα διοργανώνει στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου, εκδήλωση προς τιμήν του Αλεξανδρινού Παναγιώτη Καρματζού. 

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ.κ. Dr  Τ. Ραντουάν, Σ. Γιαλουράκη, Ε. Κονδύλη-Μπασούκου, Ι. Κέρπης, Κ. Κοτζιαμάνης και ο Π. Χούρσογλου. Θ’ απαγγείλουν ποιήματα του τιμώμενου και θ’ αποδώσουν αποσπάσματα από το θεατρικό έργο του κορυφαίου Αιγύπτιου συγγραφέα, Ταουφίκ ελ-Χακίμ σε πρώτη πανελλήνια μετάφραση οι ηθοποιοί: Φ. Αρμένης, Ε. Βουτυρά, Ν. Κεφαλάς, Μ. Κιντιώνη, Κ. Μανωλιδάκη και Α Μαχαιράς. Μουσικός αυτοσχεδιασμός: Ν. Βοστάνης. Την οργάνωση της εκδήλωσης και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει η Καίτη Μανωλιδάκη.

Σχετικές ειδήσεις
Τιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Χιόνη
17.01.2017 11:09
Oι εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες του Αργύρη Χιόνη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Books Plus / Art & Coffee.
Εκδήλωση αφιερωμένη σε Σαίξπηρ και Θερβάντες από την Εταιρεία Συγγραφέων
18.04.2016 12:29
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Μήνα Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους δυο «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Εκδήλωση μνήμης Ιάκωβου Καμπανέλλη
22.03.2016 09:37
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 5 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο Πολυχώρος Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, την Κυριακή 3 Απριλίου.
Η 11η Γιορτή Ποίησης –  Γιορτή των Ποιητών
21.03.2016 10:13
Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, διοργανώνουν εκδήλωση την «11η Γιορτή Ποίησης – Γιορτή των Ποιητών» της πόλης μας, για να τιμήσουμε τον Παγκόσμιο Εορτασμό που καθιέρωσε η UNESCO.
Εκδήλωση για τη μετάφραση στο Ιωνικό Κέντρο
17.03.2016 11:41
Η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων του Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) διοργανώνει εκδήλωση για τη μετάφραση, ανοιχτή στο κοινό, την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα.