Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου - London Greek Film Festival

9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου - London Greek Film Festival

Το 9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου, μια ειδική έκδοση φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2016. Από φέτος το φεστιβάλ θα παρουσιάζεται κάθε Απρίλιο ή Μάιο. Πολύ κοντά στην έκδοση του περασμένου έτους (τον περασμένο Οκτώβριο) το φεστιβάλ θέλει να ευχαριστήσει όλους τους υποστηρικτές, και φυσικά τους σκηνοθέτες, παραγωγούς, συγγραφείς, σεναριογράφους, καλλιτέχνες και φίλους από όλο τον κόσμο που το στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

 

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου αλλάζει, προσαρμοζόμενο σε κάθε θετικό στοιχείο που η νέα εποχή έχει να προσφέρει, συμπεριλαμβανομένων των νέων τεχνολογιών, των νέων μεθόδων διανομής και τεχνικών παραγωγής, της δικτύωσης, του σύγχρονου κοινού, των νέων καλλιτεχνικών δεδομένων που ο σύγχρονος κινηματογράφος έχει να δώσει.

 

Μεταξύ άλλων, σε συνεργασία με την CosmoCinema, αναπτύσσει και το Filming in Greece project, υπηρεσία που θα αφορά τη δυνατότητα υλοποίησης κινηματογραφικών παραγωγών του εξωτερικού στην Ελλάδα. Η Εταιρία Ελλήνων Σκηνοθετών επίσης καθώς και η Ένωση Ελλήνων Σεναριογράφων, ξεκίνησαν συνεργασία με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου φέτος. Χαιρετίζουμε και τους δύο οργανισμούς στο φεστιβάλ, σε μια πολλά υποσχόμενη και αποτελεσματική συνεργασία.

 

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου, ανεξάρτητο, εναλλακτικό, προοδευτικό και δημιουργικό όπως πάντα, παραμένει πιστό στο στόχο του, παρά τις αντιξοότητες: να ενεργεί ως το διεθνές σημείο συνάντησης για τη σύγχρονη ελληνική ταινία από όλο τον κόσμο.

 

Το Φεστιβάλ, που ιδρύθηκε το 2008 από τον σκηνοθέτη Χρήστο Προσύλη και την  CosmoCinema του Λονδίνου, συνεχίζει να αναδεικνύει τις κινηματογραφικές παραγωγές ελληνικού ενδιαφέροντος σε όλες τις μορφές της.

 

Φέτος το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 21 Μαϊου. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα παρουσιάσει πολλές επιλεγμένες ταινίες στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου στο Camden Town (26 Crowndale Road, Λονδίνο, NW1 1TT). Θα παρουσιάσει επιλεγμένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (οι περισσότερες πρεμιέρες στη Μεγάλη Βρετανία και πολλές από αυτές σε παγκόσμια πρώτη παρουσίαση) καθώς και σενάρια.

 

Το φεστιβάλ δέχεται ταινίες και σενάρια από Έλληνες από όλο τον κόσμο, αλλά και από μη-Έλληνες των οποίων το έργο έχει κάποιο ελληνικό ενδιαφέρον. Έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα, για την ανάδειξη του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού στο Λονδίνο και την Ευρώπη, προβάλλοντας ένα θετικό και δημιουργικό πρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα δημιουργεί τη δικτύωση και τις ευκαιρίες συνεργασίας και προωθεί τις νέες τεχνολογίες που συνδυάζουν τον παλιό καλό κινηματογράφο με τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το σύγχρονο σινεμά .

 

Το Σάββατο 21 Μαΐου, στο Θέατρο Τέχνης το Λονδίνου, θα φιλοξενήσει την τελετή των «Βραβείων Οδυσσέας», στη διάρκεια της οποίας οι καλύτερες ταινίες ανά κατηγορία, θα βραβευτούν, όπως ψηφίστηκαν από την κριτική επιτροπή. Βραβεία θα δοθούν επίσης σε ηθοποιούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες και ερμηνευτές, αλλά και σε ποιητές. Φέτος επίσης, παρουσιάζουμε τη βραδιά των Βραβείων σύγχρονη ελληνική ποίηση από όλο τον κόσμο, μέσω του νέου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης Video Poetica του φεστιβάλ και της Cosmocinema.

 

Η τελετή απονομής των βραβείων θα παρουσιαστεί από τον Έλληνα ανταποκριτή στο Λονδίνο, Θανάση Γκαβό.

 

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται επίσης, και θα υπάρξουν συνεχείς ευκαιρίες δικτύωσης και πληροφορίες σχετικά με την κινηματογράφηση στην Ελλάδα (Filming in Greece).

 

Καλώς ήρθατε στο 9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου!

 

Οργάνωση / Υποστήριξη: Cosmocinema, London, UK.

 

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Σχετικές ειδήσεις
To 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest ξεκίνησε δυναμικά
13.10.2016 13:34
Το 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest υποδέχτηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου λαμπερές προσωπικότητες, αναγνωρισμένους σκηνοθέτες, νέους δημιουργούς αλλά και φίλους του κινηματογράφου ανανεώνοντας το ετήσιο ραντεβού τους στο θεσμό που δέκα χρόνια τώρα έχει καταφέρει να γίνει βασικό σημείο συνάντησης των δημιουργών.
9ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου: Βραβεία «Οδυσσέας»
23.05.2016 13:33
Το Σάββατο 21 Μαΐου ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου και η βραδιά έκλεισε με την απονομή των Βραβείων “Οδυσσέας”.
Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου 2016
08.04.2016 11:47
Το δεύτερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου (Dublin Greek Film Festival) θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 24 Απριλίου στους χώρους: Chester Beatty Library, Filmbase, Omniplex Rathmines και The Sugar Club. Το φεστιβάλ θα προβάλει γνωστές ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και θα φιλοξενήσει και μια μουσική εκδήλωση.
Απολαύστε 48 ώρες Sundance Film Festival στο Sundance Channel HD αποκλειστικά στον OTE TV!
20.11.2015 14:10
Το μεγαλύτερο ανεξάρτητο φεστιβάλ κινηματογράφου στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Sundance Film Festival (Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς) έρχεται στις μικρές σας οθόνες. Ένα Σαββατοκύριακο, γεμάτο ταινίες που ξεχώρισαν, θα έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε στις 21 και 22 Νοεμβρίου, καθώς το Sundance Channel HD, που προβάλλεται αποκλειστικά στον OTE TV πραγματοποιεί ένα 48ωρο αφιέρωμα σε φιλμ που διακρίθηκαν και καθήλωσαν το κοινό στο Sundance Film Festival.
Τα Βραβεία Οδυσσέας του 8ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2015
29.10.2015 16:42
Στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου, απονεμήθηκαν τα Βραβεία Οδυσσέας του 8ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου 2015 (London Greek Film Festival), στις 24 Οκτωβρίου, παρουσία του Προξένου της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Σωτήρη Δεμέστιχα και της εκπροσώπου του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Λαμπρινής - Μαρίνας Κολτσίδα.