Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι

Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.

 

Η Ντόρα Ηλιοπούλου Ρογκάν γράφει μεταξύ άλλων τα εξής:

 

«Η χαρισματική δημιουργός Σοφία Αργυροπούλου κατορθώνει κάθε φορά να δράττει, με την ευαισθησία και τον χρωστήρα της, την πεμπτουσία του ιδιωματικού φωτός του Αιγαίου.

 

Ενεργοποιείται εδώ μια δημιουργική μετουσίωση, καθώς δεν βλέπουμε απλά, αλλά βιώνουμε άμεσα με την ίδια την ψυχή μας, το καθένα από τα τοπία, που συγκίνησαν την καλλιτέχνιδα, χάρη στον αυθεντικό παλμό με τον οποίο είναι συνθεμένα.

 

Παλμός που διαπερνά και ορίζει τα έργα μεσ’ από την εύγλωττη σε αποχρώσεις  παλέτα και  το ιδιαίτερα κινητικό ίχνος. Φως που αυτοδύναμα προβάλλει ως κάτοπτρο της πολυσήμαντης, μεταφυσικής αύρας που περιβάλλει τη χώρα μας και που η ζωγράφος αναδημιουργεί τόσο ουσιαστικά. 

 

Εγχείρημα-πρόκληση μεσ’ από το οποίο η καλλιτέχνιδα υλοποιεί μιαν υπέρβαση.»

 

Η Σοφία Αργυροπούλου έχει σπουδάσει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Παρίσι, Λονδίνο, Μόναχο, Ν. Υόρκη. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Desert Rose, έκθεση της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη στη γκαλερί Σκουφά
14.02.2017 17:20
Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00 εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Καλλιόπης Ασαργιωτάκη υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.
Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου: έκθεση του Μιχάλη Μακρουλάκη στην Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο
10.06.2016 14:18
Την θαλασσινή αύρα μεταφέρει αυτούσια στη νέα σειρά έργων του που δημιούργησε ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης για την έκθεση του που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Kapopoulos Fine Arts στη Μύκονο στις 18 Ιουνίου, με τον εύγλωττο τίτλο Πορτραίτα της θάλασσας του Αιγαίου.
Έκθεση τελειόφοιτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
10.06.2016 13:02
Από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στην αυλή του ιστορικού κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, διοργανώνεται έκθεση από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε».
Έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα στη Γκαλερί Σκουφά
19.05.2016 16:29
Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 8.00 μ.μ., εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νανάς Βέττα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Eπιμέλεια Ελισάβετ Πλέσσα.
Mare Monstrum: έκθεση της Μαρίας Γιαννακάκη στη γκαλερί Σκουφά
03.03.2016 16:27
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, στις 19.30, εγκαινιάζεται στη γκαλερί Σκουφά η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Γιαννακάκη με τον τίτλο «Mare Monstrum», υπό την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016.