Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Puerto Grande

Puerto Grande
Το έργο του Μάνου Λαμπράκη Puerto Grande ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στον Χώρο Iστορικής Mνήμης, στα πρώην κρατητήρια Κομαντατούρ και ξυπνά μαρτυρικές μνήμες σκιαγραφώντας έναν κόσμο έρμαιο της τυχαιότητας, ατελή και ασφυκτικό.

Το θεατρικό έργο του Μάνου Λαμπράκη Puerto Grande αρθρωμένο σε είκοσι τέσσερις σκηνές, είναι μια σύγχρονη μετακειμενική διασκευή πάνω στον Βόυτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ. Σ’ ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης, παρακολουθούμε τον βασανισμό και την σταδιακή αποκτήνωση του κρατουμένου Bunker. Γύρω του, ψυχρά και μεθοδικά, οι εφιαλτικές μορφές των δημίων του επινοούν ολοένα και πιο εκλεπτυσμένες μεθόδους μαρτυρίου, ψυχικού και σωματικού, εμπλέκονται σε έναν κυκεώνα επιχειρημάτων που σχεδόν την ίδια στιγμή καταρρίπτονται από τα αντίθετά τους, χειρονομούν σπασμωδικά σ’ έναν κόσμο χωρίς ελπίδα.

Ο λόγος του συγγραφέα, συνειρμικός, ελλειπτικός, ασθμαίνων, Άνθρωποι-μηχανές, αποπροσανατολισμένοι, ασυνεπείς, παραιτημένοι. Ένα δαντικό πουργατόριο όπου ο βασανισμός συνεχίζεται αδιάκοπα, ενισχυόμενος από την αδυνατότητα ύπαρξης του Παραδείσου.

Παίζουν: Κοσμάς Φοντούκης, Διονύσης Ποταμίτης, Ένκε Φεζολάρι, Λένικα Αρφάνη, Κώστας Σειραδάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Σαράντος Ρηγάκος, Αλέξης Πασπαρδάνης, Ανδρέας Αντωνιάδης, Ρίτα Λυτού, Ευτυχία Γιομελά, Ευτυχία Κιουρτίδου, Θεανώ Βασιλείου, Ευγενία Μαμάη

Σχετικές ειδήσεις
Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην, με τη Ρούλα Πατεράκη και τη Ρένη Πιττακή στο Θέατρο Σφενδόνη
07.11.2016 11:56
Το θρυλικό έργο «Τι απέγινε η Μπέημπι Τζέην» ανεβαίνει από τη Λυκόφως στο Θέατρο Σφενδόνη το Δεκέμβριο σε παγκόσμια πρώτη, υπό την ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη, με δυο σημαντικές ηθοποιούς, τη Ρούλα Πατεράκη στο ρόλο της Μπέιημπι Τζέην και τη Ρένη Πιττακή στο ρόλο της Μπλανς.
Tο πρώτο έργο του Greek Play Project ανεβαίνει στη σκηνή!
19.10.2016 16:26
Το βραβευμένο έργο στον διαγωνισμό του Greek Play Project, Ελένη ή Σούλα; της Δέσποινας Καλαϊτζίδου ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, όπως προβλεπόταν για το έργο που θα διακρινόταν.
Μα.θυμα, σε σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου στο Θέατρο Olvio
10.10.2016 10:42
Το «Μάθημα» του Ιονέσκο, που γράφτηκε στη γαλλική γλώσσα το 1951, ανεβαίνει με τον τίτλο ‘‘Μα.θυμα’’ σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Δανάης Ρούσσου με τους Νίκο Παντελίδη και Δανάη Ρούσσου στους κεντρικούς ρόλους, στο Θέατρο OLVIO, από 10 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7:30 μ.μ.
Αστροφεγγιά, του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου: τον Οκτώβριο στο Θέατρο Χώρα
19.08.2016 17:33
Η θεατρική μεταφορά της «Αστροφεγγιάς» του Ι.Μ Παναγιωτόπουλου ανεβαίνει, σε μια φιλόδοξη για την εποχή παραγωγή, στο θέατρο ΧΩΡΑ, στις 12 Νοεμβρίου 2016 σε κείμενο και σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια.
Post Inferno - Προς Δαμασκόν του August Strindberg από την Ρούλα Πατεράκη στη Στέγη
22.04.2016 15:33
Η Ρούλα Πατεράκη, η φιλόσοφος της σκηνής, στην πρώτη της συνεργασία με τη Στέγη ανεβάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την επική τριλογία του Στρίντμπεργκ «Post Inferno - Προς Δαμασκόν».