Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αφιέρωμα στην Dorothy Burr Thompson στο Λύκειο των Ελληνίδων

Αφιέρωμα στην Dorothy Burr Thompson στο Λύκειο των Ελληνίδων

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.

Η Dorothy Burr Thompson (1900-2001) υπήρξε γνωστή αρχαιολόγος, ειδικευμένη στη μελέτη της αρχαίας κοροπλαστικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα ταξίδεψε σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, αγνοώντας τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν αμέσως μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Πραγματοποίησε επίσης πολλές  αρχαιολογικές αποστολές τόσο μόνη της, όσο και μαζί με τον σύζυγό της Homer A. Thompson, αρχαιολόγο και μετέπειτα διευθυντή των ανασκαφών της Αρχαίας Αγοράς.

Η Dorothy Burr Thompson δεν περιόρισε τη φωτογραφική της δραστηριότητα στην αποτύπωση αρχαιοτήτων. Οι φωτογραφίες της αποτελούν εικαστικές μαρτυρίες που καταγράφουν τοπία, πτυχές της αστικής και της αγροτικής ζωής , έθιμα, αλλά και επαγγέλματα της εποχής.

Στην έκθεση που οργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσιάζεται μέρος του φωτογραφικού αρχείου της, το οποίο δώρισε στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πλαισιωθεί με ομιλία της Δρ. Ναταλίας Βογκέικωφ – Brogan, Αρχαιολόγου και Αρχειονόμου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση - Αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN
08.09.2016 13:14
Την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον Νίκο Αλεξίου στην γκαλερί CAN - CHRISTINA ANDROULIDAKI GALLERY.
Θώρακες, άλογα και άνθη: έκθεση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης
10.08.2016 16:36
Η Εταιρία Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών οργανώνει την εικαστική έκθεση στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης με θέμα: «Θώρακες, άλογα και άνθη» με γλυπτά της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη & με νωπογραφίες της Ιόλης Ξιφαρά.
Εγκαίνια των δύο ανακαινισμένων αιθουσών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου
11.07.2016 10:56
Τα εγκαίνια των δύο ανακαινισμένων αιθουσών του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου θα τελεστούν την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 19:30, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά.
Flora Graeca: Έκθεση στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
09.03.2016 14:19
Η έκθεση "Flora Graeca" που παρουσιάζεται στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2016.
Στίγματα πορείας - Ίχνη Σπουδών: έκθεση του γλύπτη Θόδωρου στο Μέγαρο Εϋνάρδου
02.03.2016 13:26
Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει και παρουσιάζει την έκθεση του γλύπτη Θόδωρου, Στίγματα πορείας – Ίχνη Σπουδών, την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, στις 8 μ.μ. στο Μέγαρο Εϋνάρδου.