Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

3η ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς στην Galerie Δημιουργών

3η ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς στην Galerie Δημιουργών

Για τέταρτη συνεχή χρονιά φέτος, πήραμε τις φωτογραφικές μας μηχανές και τον νεανικό μας ενθουσιασμό και μαζί με τα νέα μέλη της ομάδας μας βγήκαμε έξω από το σχολείο για να αποτυπώσουμε στιγμές της καθημερινότητας και εικόνες της πόλης μας.

               

Περιπλανηθήκαμε στην Πλάκα, το λιμάνι του Πειραιά, το Μοναστηράκι, το Θησείο, την Κηφισιά, την Πάρνηθα, το ΟΑΚΑ, κ.ά. Ο ενθουσιασμός μας για τη φωτογραφία μας ταξίδεψε μέχρι τα Καλάβρυτα όπου επισκεφτήκαμε την Αγία Λαύρα και την Ιερά Μονή Μέγα Σπηλαίου και κατεβήκαμε τον Βουραϊκό με τον οδοντωτό. Ταξιδέψαμε στα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Ύδρα, τον Πόρο και την Αίγινα. Φωτογραφίσαμε τα προσφυγικά στην Λ. Αλεξάνδρας και μαγειρέψαμε για τους άστεγους συμπολίτες μας στο πλευρό των εθελοντών της οργάνωσης «Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος». Έξω από το πλαίσιο των οργανωμένων αυτών εξορμήσεων, απεικονίσαμε φωτογραφικά και ιδιωτικά μας ταξίδια που πραγματοποιήσαμε με τις οικογένειές μας, πολλά από τα οποία έγιναν σε χώρες του εξωτερικού. Το φωτογραφικό υλικό που τελικά συγκεντρώσαμε είναι πραγματικά πλούσιο και εντυπωσιακό! 

               

Όλες αυτές τις εικόνες θα τις μοιραστούμε μαζί σας στην 3η Ομαδική Έκθεση που θα διοργανώσουμε φέτος στην «Galerie Δημιουργών» στη Ν. Κηφισιά. Πρόκειται για ένα ζεστό και φιλόξενο χώρο έκφρασης για συνθέτες, σολίστες, ερμηνευτές, ποιητές, ζωγράφους, φωτογράφους και πλήθος άλλων καλλιτεχνικών δημιουργών. Τον χώρο αυτό δημιούργησαν με μεράκι και πολλή αγάπη και μας παραχώρησαν αφιλοκερδώς η Πηγή Λυκούδη και ο Τάσος Ιωάννου.

 

Η τελετή εγκαινίων της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, ώρα 19:00. Την τελετή θα επενδύσει μουσικά η μελωδική φωνή της σοπράνο Κρίστι Καθαρίου ενώ στο πιάνο θα την συνοδεύσει ο Γιώργος Κωνσταντινίδης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 16 Μαΐου 2016 με ώρες λειτουργίας 18:00 - 21:00.

 

Όλες οι φωτογραφίες των μελών της Λέσχης που θα εκτεθούν θα διατίθενται προς πώληση της οποίας τα έσοδα θα παραχωρήσουμε, προς ενίσχυση του κοινωνικού της έργου, στην ανθρωπιστική οργάνωση «Κοινωνική Κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος».

 

Συντονιστής Προγράμματος, επιμέλεια έκθεσης, επιλογή - επεξεργασία φωτογραφιών:

Παύλος Ζαμενόπουλος

Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί:

Γυμνάσιο: Τόκκας Γρηγόριος, Αναστασάκη Μαρία

Λύκειο: Δήμου Παρασκευή, Σκούφη Βασιλική 

Σχεδιασμός αφίσας (αφιλοκερδώς): Κατερίνα Τριανταφυλλοπούλου

 

Η Λέσχη Φωτογραφίας είναι εγκεκριμένο πολιτιστικό πρόγραμμα σχολικής δραστηριότητας από το ΥΠΕΠΘ.

Σχετικές ειδήσεις
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ετήσια έκθεση της Ομάδας Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας
27.06.2016 15:12
H Ομάδα Φωτογραφίας Δήμου Καλλιθέας κλείνει φέτος 25 χρόνια και σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016 στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με βασικό θέμα τον "Τόπο", μέρος της τριλογίας "Χρόνος- Τόπος- Λόγος".
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών
24.05.2016 11:59
Η Art way παρουσιάζει το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016 την έκθεση ζωγραφικής της Μαργαρίτας Ταλιαδώρου στη Galerie Δημιουργών.