Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Εν συνεχεία: ομαδική έκθεση από την ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες

Εν συνεχεία: ομαδική έκθεση από την ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες

H ομάδα 25+ ΑΚΡΟ-πολίτες παρουσιάζει την τρίτη έκθεσή της με τίτλο «Εν-συνεχεία». Στην έκθεση συμμετέχουν 33 καλλιτέχνες με πάνω από 70 έργα.

Οι ΑΚΡΟ-πολίτες είναι οι πολίτες-εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που απασχολούνται στα έργα συντήρησης και αναστήλωσης, κυρίως στο βράχο της Ακρόπολης αλλά και σε άλλα μνημεία ανά την Ελλάδα.

Με την έκθεση τους «Εν- συνεχεία» παραμένουν πιστοί στην αρχική τους πρόθεση, να αλληλεπιδράσουν μέσα από την καλλιτεχνική τους ιδιότητα, αρχικά μεταξύ τους και στη συνέχεια με το κοινό. Να δημιουργήσουν ένα κοινό τόπο συνάντησης, εικαστικής έκφρασης και διάδρασης. Ελπίζουν η έκθεσή τους να αποτελέσει ένα ακόμη δυναμικό βήμα προς την δημιουργία ενός τόπου συνάντησης και διαλόγου του αρχαίου με το σύγχρονο μέσα από τις αξίες της τέχνης και του πολιτισμού.

Ο πυρήνας των έργων της έκθεσης παραμένει πιστός στις αρχές της γλυπτικής χωρίς να απουσιάζουν και έργα με ευρύτερες εικαστικές αναφορές. Η έκθεση χάρη στην πληθώρα των ιδιαίτερων αισθητικών κατευθύνσεων είναι μια γόνιμη μείξη εικαστικών εγχειρημάτων και εξαίρετης τεχνικής.

Η δράση των ΑΚΡΟ-πολιτών ενσαρκώνει τη δημιουργική αξία της συλλογικής καλλιτεχνικής κίνησης και δίνει νέο νόημα και συμβολισμό στην πρακτική των ομαδικών εκθέσεων.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Την Κυριακή 15 Μαΐου στις 11:30 π.μ. στο πλαίσιο της έκθεσης «Εν-Συνεχεία» θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εν συνεχεία παιδεύειν» για παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών από την ιστορικό-μουσειοπαιδαγωγό Παναγιώτα Κακύρη. (τηλέφωνα επικοινωνίας για κρατήσεις: Παναγιώτα Κακύρη-6974724349, Νίκη Παπασπύρου- 6945461820)

Επιμέλεια έκθεσης: Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός τέχνης
Μουσειογραφικός σχεδιασμός: Κώστας Μαμαλούγκας, αρχιτέκτονας
Γενικός Συντονισμός: Παναγιώτα Πιτσιρή, συντηρήτρια-εικαστικός
Γραφιστικός σχεδιασμός: Αιμίλιος Τζήρος, γραφίστας
Οικονομικός Υπεύθυνος: Κώστας Τσιριντουλάκης
Τεχνική υποστήριξη: Γαβριήλ Παναγιώτης (Ακάκιος), Δεδεβέσης Παναγιώτης, Ζέρβας Δημήτρης, Νικολόπουλος Σωτήρης, Ντάλας Κώστας, Πανόπουλος Ευάγγελος, Τσιτσιμπάκος Βασίλης
Φωτογραφίες: Γεωργόπουλος Πέτρος, Τουφεκλής Μάρκος

Συμμετέχοντες:
Αλβέρτης Μιχάλης, Αναστασιάδης Γιώργος, Βελαλοπούλου Ευριδίκη, Βλατή Πολυάννα, Βλάχου Ιωάννα, Βιδάλη Δέσποινα, Βουζιούρης Δημήτρης, Βουτσινά Μαριάννα, Βουτσινά Αναστασία, Γαβριήλ Παναγιώτης, Γαβριηλίδου Σοφία, Δάμης Άλκης, Δεδεβέσης Παναγιώτης, Δεσύπρης Γεώργιος, Ελευθερίου Βασιλική, Ζαχαρόπουλος Λάζαρος, Ζέρβας Δημήτρης, Καλατζής Αθανάσιος, Μιχαλάκος Λεωνίδας, Μπον Μόδεστος, Νιαούρης Παύλος, Ντάλλας Κώστας, Πανόπουλος Ευάγγελος, Παπαδοπούλου Σόνια, Πιτσιρή Παναγιώτα, Σιαπέρας Χρήστος, Σωτηρόπουλος Άγγελος, Τουφεκλής Μάρκος, Τριανταφύλλου Αντώνης, Τσιριντουλάκης Κώστας, Τσιτσιμπάκος Βασίλης, Χιώτης Αντώνης, Χουρδάκης Δημήτρης

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν τη συλλογική προσπάθεια των ΑΚΡΟ-πολιτών

 

Έργα: 1. Βασιλική Ελευθερίου
2. Παύλος Νιαούρης

Σχετικές ειδήσεις
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
ABIO: ομαδική έκθεση στο Beton 7
17.10.2016 17:10
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “ΑΒΙΟ”, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.
Mykonos to Athens: ομαδική  έκθεση στη γκαλερί Σκουφά
19.09.2016 13:31
Εγκαινιάζεται την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 20:00 μ.μ. το βράδυ, η ομαδική έκθεση με τίτλο ‘Mykonos to Athens’, στην Γκαλερί Σκουφά Αθήνας, σηματοδοτώντας την έναρξη του εικαστικού της προγράμματος για το Χειμώνα 2016-2017. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 10 Οκτωβρίου.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Αναμαδαλισμός: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ηώς
04.04.2016 15:12
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Αναμαδαλισμός» από τις 12 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2016.