Ο 1ος Όροφος σε συνεργασία με το Les Yper Yper παρουσιάζουν το project Temps Zero το Σάββατο, 7 Μαΐου.

Δεκατέσσερις φωτογράφοι και έξι μουσικοί, συνυπάρχουν σε μια performance όπου οι προβολές και ο ηχητικός αυτοσχεδιασμός, μέσα από την ατομικότητα και την συμπόρευση, σχηματίζουν μια νέα, συμπαγή και ειλικρινή οπτική του κόσμου.

Ήχος & Προβολές βασισμένες στην αλληλεπίδραση εικόνων και μουσικού αυτοσχεδιασμού:

Οι δράσεις των Temps Zero διαπραγματεύονται τη σχέση της ροής του φωτογραφικού φιλμ με την αμεσότητα του μουσικού αυτοσχεδιασμού.
Η διαμόρφωση του εκάστοτε οπτικού σύμπαντος δίνει την αίσθηση μιας συλλογικής, ειλικρινούς και συνεκτικής αποτύπωσης του κόσμου. Ένα στίγμα του παρόντος. Το έργο των φωτογράφων εμπίμπτει μεταξύ της υπαρξιακής και ενδοσκοπικής εικαστικής γραφής και την ταλάντωση που προέρχεται από την φωτογραφία του δρόμου, τα εσωτερικά ταξίδια και την ταξιδιωτική φωτογραφία.

Βίντεο και προβολές ταινιών τέχνης προσθέτονται σε αυτό το κάλεσμα ενισχύοντας τον ποιητικό και ευαίσθητο χαρακτήρα του ταξιδιού. Στους Temps Zero συμπεριλαμβάνονται καλλιτέχνες από την χώρα διεξαγωγής κάθε εκδήλωσης.

Στις δράσεις, αναδεικνύεται μια νέα γενιά φωτογράφων και κινηματογραφιστών. Κάθε Performance είναι μοναδική. Όλα επαναπροσδιορίζονται σύμφωνα με τον χρόνο και τον τόπο.

Το project Temps Zero έχει παρουσιαστεί σε Μπράγκα  Αθήνα / Τουλούζη / Παρίσι  / Βερολίνο / Θεσσαλονίκη

Προβολές φωτογραφιών και videos sequences από τους: Michael Ackerman (US) + Gael Bonnefon (FR) + Lorenzo Castore (ITA) + Stephane Charpentier (FR) + Clara Chichin (GR) + Damien Daufresne (FR) + Enrico di Nardo (IT) + Gabrielle Duplantier (FR) + Ilias Georgiadis (GRE) + Adam Grossman Cohen (US) + Lorena Morin (ESP) + Alisa Resnik (RU/DE) + Gilles Roudiere (FR) + Lara Tabet (LIB)

Μουσικός Αυτοσχεδιασμός από τους: Αναστάσιος Κοκκινίδης (electronics) + Τάσος Καραδέδος (electronics) + Ηλίας Φυλαρίδης (κοντρα μπάσο) + Vladimir Porcépic (κρουστά) + Θάνος Σιδέρης (κλαρινέτο) + Κλεάνθης Μακαντάσης (ηλ. κιθάρα)

Επιπλέον Προβολές:

– The Greek Lab: προβολές που παρουσιάζουν φωτογραφικές εργασίες από την Ελλάδα, σε επιμέλεια του Ηλία Γεωργιάδη
– Προβολές που παρουσιάζουν φωτογραφικές εργασίες από την Luce collective (IT)
– Επιλογή ταινιών μικρού μήκους από τον αναγνωρισμένο Αμερικάνο κινηματογραφιστή Jem Cohen:
“Gravity hill newsreels” – σύντομες παρατηρήσεις της κατειλλημένης Wall Street.
Μουσικό βίντεο με τους έλληνες μουσικούς “Xylouris White”.
Επιμέλεια: Stephane Charpentier, Laura Serani