Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οccupy Atopos: έκθεση του #Τhe_Dreamer στην Atopos cvc

Οccupy Atopos: έκθεση του #Τhe_Dreamer στην Atopos cvc

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνoύς Ημέρας Μουσείων η Atopos cvc εγκαινιάζει την έκθεση Οccupy Atopos #The_Dreamer την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016.

Με πρωταγωνιστή το χρώμα και με έντονη pop διάθεση ο The Dreamer επαναπροσδιορίζει την έκθεση UNLOCKED και τη θεματική της μεταμορφώνοντας το κτίριο της Atopos cvc στην προσωπική του dreamland κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στο artist residency Occupy Atopos.

Χρησιμοποιώντας ως βασικό καμβά τις πρωτότυπες αλουμινένιες πλάκες που χρησιμοποιήθηκαν για την offset εκτύπωση της έκδοσης UNLOCKED o Έλληνας δημιουργός επεμβαίνει στους χώρους της Atopos cvc αφήνοντας το μοναδικό καλλιτεχνικό του ίχνος.

Σχετικά με τον καλλιτέχνη

O The Dreamer, κατά κόσμον Σωτήρης Τρέχας, είναι ένας νεαρός, πολυσχιδής καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ως φοιτητής στο Παρίσι αναλαμβάνει για λογαριασμό της σχολής του το στήσιμο μιας ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας στον πρώτο όροφο του πύργου του Άιφελ, όπου και παρουσιάζει δουλειά του σε διεθνές κοινό για πρώτη φορά. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις σε γκαλερί και πολιτιστικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιλεάνα Τούντα, CAN gallery, CAMP! κ.ά.), έχει δημιουργήσει το label The Dreamer που περιλαμβάνει limited edition Tees και αντικείμενα και ως φωτογράφος συνεργάζεται με διεθνή μέσα και fashion brands. Το 2013 συνίδρυσε το Neon Raum, ένα φωτογραφικό στούντιο - showroom για νέους designers στην καρδιά της Αθήνας, ενώ το φθινόπωρο του 2015 προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου - πορτφόλιο DREAM COLOR, το οποίο έχει ήδη κατακτήσει μια θέση στα πωλητήρια των μουσείων Reina Sofia της Μαδρίτης και MACBA της Βαρκελώνης.

Σχετικά με το Occupy Atopos και το project UNLOCKED

H έρευνα γύρω από τo UNLOCKED ξεκίνησε το 2013 και έλαβε διάφορες εκφάνσεις και εκδοχές με κεντρικό άξονα το ομώνυμο βιβλίο καθώς και ένα πρόγραμμα εκθέσεων, ομιλίων, workshops, performances και artist residencies. Το όλο project επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή. H εγκυκλοπαιδικού τύπου έκδοση UNLOCKED, μεγέθους 512 σελίδων, αποτελεί μια από τις πρώτες επίσημες καταγραφές μιας νέας οπτικής γλώσσας, η οποία αναδύεται μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές πλατφόρμες και τα social media.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την έκδοση UNLOCKED ο οργανισμός Atopos cvc εγκαινίασε, τον Οκτώβριο του 2014 το artist residency Occupy Atopos. Οι συμμετέχοντες residents «καταλαμβάνουν» την έδρα της Atopos cvc και παρουσιάζουν τη δουλειά τους γύρώ από το γυμνό ανθρώπινο σώμα με βασικο μέσο τη φωτογραφία, το σχέδιο, το video, τη ζωγραφική, το collage ή και τις εγκαταστάσεις. Ο The Dreamer αποτελεί τον έκτο κατά σειρά καλλιτέχνη του residency μετά τις συμμετοχές των David Marinos, Clo’e Floirat, Κωστή Φωκά, Ren Hang και ΝAR.

Επιμέλεια: Βασίλης Ζηδιανάκης

Σχετικές ειδήσεις
Η Lydia Kamitsis στην Atopos cvc
10.02.2017 12:55
Με αφορμή την επικείμενη συλλεκτική έκδοση για τη συμπλήρωση 15 ετών από τη δημιουργία της Atopos cvc, o καλλιτεχνικός διευθυντής Βασίλης Ζηδιανάκης προσκαλεί τη fashion curator Lydia Kamitsis στην Αθήνα και στην Atopos cvc.
Με την Bouchra Khalili ξεκίνησε η συνεργασία της Atopos cvc με την documenta 14
21.11.2016 16:47
Η Atopos cvc ανακοινώνει τη συνεργασία της με την documenta 14 στο πλαίσιο του artist-in-residence προγράμματός της από το φθινόπωρο του 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017. Κατά τη διάρκειά της συνεργασίας αυτής μια σειρά από καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην documenta 14 θα πάρουν μέρος στο Occupy Atopos Residency κάνοντας την παραγωγή του έργου τους για την επερχόμενη documenta 14. Η σημαντική αυτή συνεργασία ξεκινά με την καλλιτέχνιδα Bouchra Khalili της οποίας η παραμονή στην Atopos άρχισε στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016.
Οccupy Atopos #Τhe_Dreamer: Παράταση και Finissage party στην Atopos
30.06.2016 11:43
Η επιτυχημένη έκθεση Occupy Atopos #The_Dreamer της Atopos cvc παρατείνεται μέχρι και την Πέμπτη 14 Ιουλίου. Σας περιμένουμε την ίδια μέρα στις 20:00 για να γιορτάσουμε την ολοκλήρωσή της με ένα finissage party που θα διοργανωθεί στην αυλή της Atopos. 
Ο Ilan Manouach στο Atopos BlahBlahBlah
09.06.2016 10:30
To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την έκδοση του οργανισμού με τίτλο UNLOCKED. Ένα βιβλίο που επιχειρεί να «ξεκλειδώσει» την απεικόνιση του Γυμνού Σώματος στη μετα-φωτογραφική, ψηφιακή εποχή.
Το έργο του Γρηγόρη Χατζηιωαννίδη στο Atopos CVC
03.03.2016 17:11
To Atopos BlahBlahBlah, υπό την επιμέλεια του Βασίλη Ζηδιανάκη, αποτελεί μια σειρά από τακτικές συναντήσεις στον χώρο της Atopos cvc, με έναυσμα την έρευνα γύρω από την έκδοση του οργανισμού με τίτλο UNLOCKED.