Μετά την εντυπωσιακή, πρώτη «προσεδάφισή» του στον ελληνικό πλανήτη των κόμικς, τον Μάιο 2015, το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» επιστρέφει πιο δυναμικά, με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, events, διάσημους καλεσμένους, cosplayers και πολλά χάπενινγκ.

Το μεγαλύτερο comic event στην Ελλάδα!

Για τρεις ολόκληρες ημέρες (06-08 Μαΐου 2016), στον γνώριμο και αγαπημένο χώρο (στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης), το «The Comic Con 2» έρχεται να συγκεντρώσει κάτω από μία στέγη όλους τους επαγγελματίες και τους λάτρεις των κόμικς στην Ελλάδα, φέρνοντας παράλληλα αυτό το κοινό σε επαφή με ό,τι νεότερο «παίζει» στον συγκεκριμένο χώρο στο εξωτερικό αλλά και με διάσημους δημιουργούς, καλλιτέχνες και performers.

Διάσημοι guests, λαμπερές παρουσίες

Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους περιλαμβάνονται ο Ιταλός Paolo Mottura, ο σημαντικότερος σχεδιαστής τής νέας γενιάς τής Disney, ο Mike Collins, storyboard artist στην τηλεοπτική σειρά “Doctor Who” (με πολυετή θητεία στον χώρο της 9ης τέχνης), ο Cameron Stewart, σχεδιαστής του κόμικ “Fight Club 2” (αποτελεί συνέχεια της αγαπημένης ταινίας, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Chuck Palahniuk), ο Drazen Kovacevic (γνωστός για τις δουλειές του στις “Les Humanoïdes Associés” και “Soleil Productions”), ο Guillermo Ortego, που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, και ο σκιτσογράφος-cartoonist Thierry Capezzone (με πολυετή θητεία σε κόμικς που απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες, ο οποίος θα πραγματοποιήσει workshop για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών). Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει (και) φέτος ένας παλιός μας γνώριμος, ο William Simpson, storyboard artist της τηλεοπτικής σειράς φαινόμενο “Game of thrones”. Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και μια διεθνούς φήμης cosplayer όπως η Erza. Η γερμανίδα cosplayer θα πραγματοποιήσει workshop, θα συναντηθεί με έλληνες cosplayers και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την στολή που κατασκεύασε ειδικά για τη διοργάνωση η οποία έχει αρχαιοελληνικό θέμα.

Ελληνική δύναμη

Από αυτήν τη μεγάλη γιορτή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ασφαλώς, οι έλληνες δημιουργοί: έτσι, τη φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, ορισμένοι εκ των οποίων συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Ο επισκέπτης της «The Comic Con 2» θα γνωρίσει, παράλληλα, ελληνικές εκδοτικές εταιρείες παραγωγής κόμικ, καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο και πολλά ακόμη.

Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα έρθουν σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τους χιλιάδες φανατικούς λάτρεις της δουλειάς τους, μέσα από workshops με συμμετοχή του κοινού, ειδικά masterclasses σχεδίασης κόμικ αλλά και ζωντανή συζήτηση με τους fans τους.

Η μέρα με τα δωρεάν κόμικ

Το μεγαλύτερο παγκόσμιο comic event του πλανήτη έρχεται στο «Τhe Comic Con 2». Το  Σάββατο 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η μεγαλύτερη «Free Comic Book Day» που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» θα μοιραστούν στους επισκέπτες της συγκεκριμένης ημέρας χιλιάδες δωρεάν κόμικς από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Περισσότεροι από 40 εκδότες, ανάμεσά τους η Marvel, η DC και η Dark Horse, έχουν τυπώσει ειδικές εκδόσεις με αγαπημένους σας ήρωες για να μυήσουν το νέο κοινό στον μαγικό κόσμο 9ης τέχνης.

Τα τεύχη θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν οι επισκέπτες του «The Comic Con 2» μετά την είσοδό τους στον χώρο του convention. Ειδικά για τα παιδιά θα υπάρχει ειδική συλλεκτική σακούλα ώστε να βρουν κόμικς κατάλληλα για την ηλικία τους.

Προσοχή! Ακόμη και τα χιλιάδες κόμικς τελειώνουν… Φροντίστε να επισκεφθείτε από νωρίς την Αποθήκη Γ’ ώστε να είστε σίγουροι ότι θα εξασφαλίσετε τα δικά σας αντίτυπα.

A game of storyboards – The art of William Simpson

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του “The Comic Con 2” εντάσσεται και η μεγάλη έκθεση storyboards και concept art τής τηλεοπτικής σειράς “Game of thrones” που σχεδίασε για την HBO o βρετανός σχεδιαστής William Simpson. Η έκθεση φιλοξενηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού “Tabya” (Κωνσταντίνου Μελενίκου 14) από την Μεγάλη Τετάρτη έως τη λήξη της διοργάνωσης στις 8 Μαΐου. Ο σχεδιαστής θα συζητήσει με τους επισκέπτες και απαντήσει στις ερωτήσεις τους που αφορούν τη δημοφιλή σειρά που μεταδίδεται στην Ελλάδα από τα κανάλια NOVA.

Για τα παιδιά

Στη διάρκεια του τριημέρου έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, που θα τα επιτρέψουν να ανακαλύψουν τα μυστικά αυτής της πολύ ιδιαίτερης μορφής τέχνης, συμμετέχοντας σε εξειδικευμένα workshops. Make-up artists θα βάψουν τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων, ενώ στον πρώτο όροφο της Αποθήκης Γ’ τα παιδιά θα μπορέσουν να γνωρίσουν και να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια φαντασίας.

Κοινωνική ευθύνη

Σημειωτέον ότι το «The Comic Con 2» έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων της φετινής διοργάνωσης θα διατεθεί στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δημιουργίες των παιδιών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του φιλανθρωπικού σωματείου.

Στις 6, 7 και 8 Μαΐου, όλος ο κόσμος των κόμικ θα (ξανα)ζωντανέψει στην Αποθήκη Γ’ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Εσείς, θα απουσιάζετε;

Το «The Comic Con» σας πάει σινεμά

Το Thessaloniki Comic Convention “The Comic Con”, το μεγαλύτερο comic convention στην Ελλάδα, μεγαλώνει ακόμη περισσότερο! Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της φετινής διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 8 Μαΐου 2016, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει βραβευμένες ταινίες για μικρούς και μεγάλους. Όλες οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα “Σταύρος Τορνές”, στην Αποθήκη 1 (εντός του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης-ΟΛΘ).

Πρόγραμμα προβολών:

Παρασκευή 6 Μαΐου
20.00 Ο απίθανος κύριος Φοξ (Fantastic Mr. Fox – 2009) του Γουές Άντερσον.
22.00 Μπουτίκ για αυτόχειρες (Le magasin des suicides – 2012) του Πατρίς Λεκόντ.

Σάββατο 7 Μαΐου
12.00 Ο Σνούπι και ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: η Ταινία (The Peanuts Movie – 2015) του Στιβ Μαρτίνο.
20.00 O θαυματοποιός (L’illusionniste – 2010) του Σιλβέν Σομέ.
22.00 Anomalisa (Anomalisa – 2015) των Ντιουκ Τζόνσον και Τσάρλι Κάουφμαν.

Κυριακή 8 Μαΐου
12.00 Ένας σκίουρος σούπερ ήρωας (The nut job – 2014) του Πίτερ Λεπενιώτης.
19.30 The wind rises (Kaze tachinu – 2013) του Χαγιάο Μιγιαζάκι.
22.00 Περσέπολις (Persepolis – 2007) των Βανσάν Παρονό και Μαριάν Σατραπί.

INFO: «The Comic Con»@the movies
Στις 6, 7 και 8 Μαΐου 2016, στην αίθουσα “Σταύρος Τορνές”, στην Αποθήκη 1 (εντός του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης-ΟΛΘ).

Τιμή εισόδου: € 5 γενική είσοδος (βραδινές προβολές)
€ 8 αγορά δύο εισιτηρίων (για οποιαδήποτε προβολή)
€ 3 γενική είσοδος (πρωινές προβολές)*
* Στις πρωινές προβολές τα παιδιά κόβουν κανονικό εισιτήριο.