Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery

Παιχνίδια του νου: Έκθεση της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου στην Chili Art Gallery

Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.

 

Ετεή δε ουδέν ίδμεν, εν βυθώ γαρ η αλήθειa

Δημόκριτος

 

Η σειρά των έργων αυτών δημιουργήθηκε την τελευταία εξαετία και καταγίνεται με τις έννοιες του χρόνου, της μνήμης,  της μεταμόρφωσης και του απρόβλεπτου.

 

Υπάρχουν στιγμές που τέμνεται  η ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα τόσο πιστευτά, ώστε οι αισθήσεις μας αδυνατούν να ξεχωρίσουν. Ο χρόνος ρευστοποιείται, η ζωή μας γίνεται ξένη και φευγαλέα, νιώθουμε σαν ισορροπιστές πάνω απ΄την άβυσσο του νου μας.

Τότε και η ζωγραφική, ως τέχνη του απατηλού, μοιάζει πιο αληθινή κι από την ίδια την αλήθεια.

 

Στα έργα αυτά, αποτελούμενα από λάδια και ακρυλικά, συνυπάρχουν ρεαλιστική και υπερβατική διάθεση.

Οι άνθρωποι εικονίζονται σε χαλαρές στιγμές σχόλης ή σε παράδοξες  συνομιλίες έξω από τον συμβατικό χρόνο, ενώ τα τοπία είναι μια ου-τοπία:  Μέσα από ένα παιχνίδι  ζωγραφικής και κολλάζ φυσικών υλικών, προβάλλει η μνήμη της χαμένης αγνότητας της φύσης, η οποία εν τούτοις παρουσιάζεται πολύχρωμη, σαν οδηγός αισιοδοξίας για ένα αβέβαιο μέλλον.

 

Η ΄Εβη  Λαλαπάνου Βώσσου γεννήθηκε στη Θράκη και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία εργάσθηκε  σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου από τον Βρασίδα Βλαχόπουλο και συνέχισε για πολλά χρόνια να επιμορφώνεται ατομικά στον τομέα της τέχνης, ακολουθώντας ερασιτεχνική πορεία παράλληλα με το κύριο επάγγελμά της.

Από το 2010 αφιερώνεται στη ζωγραφική. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση, ύστερα από πολλές συμμετοχές σε  ομαδικές. 

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Emotions: Έκθεση της Natalia Vallianou Gourova στην Chili Art Gallery
16.05.2016 14:05
Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση με τίτλο “Emotions” της ζωγράφου Natalia Vallianou Gourova. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016.
Ζωγραφική: έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου στην Eleftheria Tseliou gallery
03.03.2016 10:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Χρύσας Βουδούρογλου με τίτλο "Ζωγραφική". Η έκθεση ξεκινά την Τρίτη 8 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Απριλίου 2016.