Η έκθεση Παιχνίδια του νου της Έβης Λαλαπάνου Βώσσου εγκαινιάζεται την Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 και ώρα 8.00μμ στην Chili Art Gallery.

Ετεή δε ουδέν ίδμεν, εν βυθώ γαρ η αλήθειa

Δημόκριτος

Η σειρά των έργων αυτών δημιουργήθηκε την τελευταία εξαετία και καταγίνεται με τις έννοιες του χρόνου, της μνήμης,  της μεταμόρφωσης και του απρόβλεπτου.

Υπάρχουν στιγμές που τέμνεται  η ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα τόσο πιστευτά, ώστε οι αισθήσεις μας αδυνατούν να ξεχωρίσουν. Ο χρόνος ρευστοποιείται, η ζωή μας γίνεται ξένη και φευγαλέα, νιώθουμε σαν ισορροπιστές πάνω απ΄την άβυσσο του νου μας.

Τότε και η ζωγραφική, ως τέχνη του απατηλού, μοιάζει πιο αληθινή κι από την ίδια την αλήθεια.

Στα έργα αυτά, αποτελούμενα από λάδια και ακρυλικά, συνυπάρχουν ρεαλιστική και υπερβατική διάθεση.

Οι άνθρωποι εικονίζονται σε χαλαρές στιγμές σχόλης ή σε παράδοξες  συνομιλίες έξω από τον συμβατικό χρόνο, ενώ τα τοπία είναι μια ου-τοπία:  Μέσα από ένα παιχνίδι  ζωγραφικής και κολλάζ φυσικών υλικών, προβάλλει η μνήμη της χαμένης αγνότητας της φύσης, η οποία εν τούτοις παρουσιάζεται πολύχρωμη, σαν οδηγός αισιοδοξίας για ένα αβέβαιο μέλλον.

Η ΄Εβη  Λαλαπάνου Βώσσου γεννήθηκε στη Θράκη και μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο Αθηνών και εν συνεχεία εργάσθηκε  σε διάφορες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου από τον Βρασίδα Βλαχόπουλο και συνέχισε για πολλά χρόνια να επιμορφώνεται ατομικά στον τομέα της τέχνης, ακολουθώντας ερασιτεχνική πορεία παράλληλα με το κύριο επάγγελμά της.

Από το 2010 αφιερώνεται στη ζωγραφική. Αυτή είναι η πρώτη της ατομική έκθεση, ύστερα από πολλές συμμετοχές σε  ομαδικές.