Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Το πρόγραμμα As one από το Μουσείο Μπενάκη και το Marina Abramović Institute ολοκληρώνεται

Το πρόγραμμα As one από το Μουσείο Μπενάκη και το Marina Abramović Institute ολοκληρώνεται

Για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην performance με τόσους καλλιτέχνες , με τέτοια συμμετοχή κοινού, με τόση ενέργεια. Το AS ONE, οι performances, η Μέθοδος Abramović, οι συζητήσεις, εντυπωσίασαν, θετικά ή όχι, μίλησαν στην καρδιά του κοινού, έγιναν αποδεκτά ή απορρίφθηκαν.

Στις έξι εβδομάδες της έκθεσης μέχρι σήμερα, 38.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη . Περισσότεροι από 9.000 άνθρωποι αισθάνθηκαν την ανάγκη να περιγράψουν τις εντυπώσεις τους στο χαρτί. 26 καλλιτέχνες και άνθρωποι από διάφορους τομείς της τέχνης πραγματοποίησαν 21 ομιλίες και 12 εργαστήρια. Το Μουσείο γεμίζει καθημερινά από τον ενθουσιασμό των 121 ανθρώπων που δουλεύουν για την άρτια παρουσίαση του AS ONE.

Το AS ONE επιβεβαιώνει απόλυτα τον χαρακτηρισμό του ως ένα ζωντανό εργαστήριο τέχνης, που δημιουργήθηκε από το όραμα του ΝΕΟΝ και του ΜΑΙ να προάγουν την τέχνη της performance και να αναδείξουν τους έλληνες καλλιτέχνες του χώρου. Και δίνει τη δύναμη στον ΝΕΟΝ να συνεχίσει αυτό που με πάθος ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια: να γνωρίσει τη σύγχρονη τέχνη στο ευρύ κοινό, με ελεύθερη πρόσβαση, σε όλη την πόλη, σε μουσεία και σε δημόσιους χώρους.

The New York Times
Suffering for Art in Greece and Matching the National Mood
Review for AS ONE | NEON + MAI
By Rachel Donadio

Oι New York Times επισκέφτηκαν το ΑS ONE και συνομίλησαν με τους έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο μεγαλύτερο πρόγραμμα για performance μακράς διάρκειας που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Οι εκδηλώσεις της τελευταίας εβδομάδας:

Συζήτηση | 1ος Όροφος
Serge Le Borgne | Το άυλο στην τέχνη
23 Απριλίου @ 14.00-16.00

Ο επί σχεδόν 20 χρόνια συνεργάτης της Marina Abramović, πρώην εκπρόσωπός της στην γκαλερί του στο Παρίσι και νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του Marina Abramović Institute (MAI), Serge Le Borgne, θα συζητήσει με το κοινό για την έννοια του άυλου, καθώς και για την αντίληψη του άυλου και της performance στην τέχνη.

Ομιλία | 1ος Όροφος
Kira O'Reilly
20 Απριλίου @ 18.00 - 20.00

Η Kira O’Reilly θα παρουσιάσει την πορεία του έργου της και το πλαίσιο στο οποίο κινείται. Θα συζητήσει για την performance που θα πραγματοποιήσει το Σάββατο με την Ελληνίδα performer Βασιλική Δήμου , καθώς και για την performance που επιτέλεσε η Βασιλική Δήμου πέρσι στη θέση της Kira O’Reilly στην Αθήνα, στο BIOS, στο πλαίσιο της έκθεσης Love Letter to a Post(Europe).

All-day Event
Performance Interventions

Αυτή την εβδομάδα το AS ONE παρουσιάζει τα ακόλουθα Performance Intrerventions:

19 - 21 Απριλίου | Γιάννης Αντωνίου + Σταύρος Αποστολάτος | Θωμάς Διάφας | Ευγενία Τσανανά
22 - 23 Απριλίου | Γιάννης Αντωνίου + Σταύρος Αποστολάτος | Kira O’Reilly | Ευγενία Τσανανά
24 Απριλίου | Κατερίνα Οικονόμου | Ευγένια Τσανανά

Ομιλία & Workshop
Jacopo Godani
21 Απριλίου @ 18.00 - 19.00 | Auditorium

ΟΜΙΛΙΑ | Ο Jacopo Godani μιλά για τη χορογραφία , το χορό και το έργο του με την επί σειρά ετών συνεργάτη του Luisa Sancho Escanero.

21 Απριλίου @ 14.00 - 16.00 | 1ος Όροφος

WORKSHOP | Ο φλογερός δημιουργός, χορογράφος και ερευνητής Jacopo Godani θα ενθαρρύνει Έλληνες καλλιτέχνες και τα έργα τους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για ολόκληρο το πρόγραμμα As one μπορείτε να δείτε και εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Room18: Το νέο αστικό ξενοδοχείο από το Μουσείο Μπενάκη και τις ΔΟΜΕΣ
02.11.2016 16:42
Η Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής ΔΟΜΕΣ και το Μουσείο Μπενάκη, σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Σχεδιασμού Room18, με θέμα το δωμάτιο ενός αστικού Ελληνικού ξενοδοχείου 18m2, διοργανώνουν την έκθεση Room18, παρουσιάζοντας 262 νέες προτάσεις, 582 δημιουργών, από 17 χώρες. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη σε χώρο 500μ2, από τις 18 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.
Μουσείο Μπενάκη: εκθεσιακό πρόγραμμα Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2016
30.08.2016 16:53
Το Μουσείο Μπενάκη ανακοινώνει το εκθεσιακό του πρόγραμμα για τη νέα περίοδο. Παρακάτω δείτε τις εκθέσεις που θα εγκαινιαστούν από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο 2016.
Athens Biennale 2015-2017 – Σύναψη 2: Τελευταίες καλλιτεχνικές δράσεις στο Μπάγκειον
22.04.2016 13:43
Η Σύναψη 2 της Μπιενάλε της Αθήνας με τίτλο «Επαναπροσδιορίζοντας την Κριτική των Θεσμών - Από τη σκοπιά του Νότου» ολοκληρώνεται ολοκληρώνεται το διήμερο 23 και 24 Απριλίου στο «Μπάγκειον» στην Ομόνοια, με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών δράσεων.
Communal Moment με την Marina Abramović στο πλαίσιο του As One
28.03.2016 15:31
Η Marina Abramović σας προσκαλεί να μοιραστείτε μαζί της, ως μέρος του AS ONE, μια ιδιαίτερη συμμετοχική εμπειρία, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στο Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς.
As One: από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη
01.03.2016 12:45
Ο ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute (MAI) συνεργάζονται στην παρουσίαση ενός προγράμματος, με τίτλο As One, το οποίο σκοπό έχει να αναδείξει την τέχνη της performance και να εξοικειώσει και να εκπαιδεύσει το ελληνικό κοινό με αυτή τη μορφή σύγχρονης τέχνης.