Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Το ταξίδι της νίκης: έκθεση της Μαρίας Χρυσοχοΐδου στη γκαλερί 7

Το ταξίδι της νίκης: έκθεση της Μαρίας Χρυσοχοΐδου στη γκαλερί 7

Την Τρίτη 10 Μαΐου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την νέα δουλειά της ζωγράφου Μαρίας Χρυσοχοΐδου με τίτλο Το ταξίδι της νίκης.

Κοράκια κι αρκούδες, σκοινιά και τσουβάλια, βόμβες και σπίρτα, χαρτογραφούν τα πάθη, τα αδιέξοδα και τις επιθυμίες, σ’ ένα ταξίδι χωρίς σαφή προορισμό. «Το ταξίδι της νίκης» έχει αφορμή κι αφετηρία, αντικατοπτρίζει όμως τη φυγή που κρύβουμε όταν βιώνουμε ατελέσφορες καταστάσεις κι αδιέξοδα, όταν το μοτίβο επαναλαμβάνεται αδιαλείπτως με σταθερό ρυθμό και μας κουράζει...

Πραγματώνεται σε έναν κόσμο σε κρίση, σε έναν μικρόκοσμο προβληματικό, και ακροβατεί μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας. Κυρίαρχο στοιχείο του η κραυγή, για όλα όσα έγιναν, γι’ αυτά που άργησαν να αποφασιστούν κι αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν. Πυρήνας του, ο άνθρωπος κι ο τρόπος που αυτός αντιλαμβάνεται κι αλληλεπιδρά με τον περιβάλλοντα χώρο, για τον τρόπο που βιώνει την κοινωνία μέσα στην κοινωνία. Αν και οι καταστάσεις παρουσιάζονται όπως τις ζει ο πρωταγωνιστής, σκόπιμα ο ίδιος απουσιάζει και τη θέση του παίρνουν οικεία πρόσωπα που ακροβατούν ανάμεσα σε στυλιζαρισμένες άρτιες αναπαραστάσεις με στόχο να υπερτονίσουν το χάος.

Το συναίσθημα ως ατόφια έκφραση παρουσιάζεται μέσα από τις παιδικές φιγούρες οι οποίες δεν σταματούν να θέτουν ερωτήματα. Το μολύβι κυριαρχεί υπογραμμίζοντας την εύθραυστη και μετέωρη πορεία για να δώσει έπειτα τη θέση του στο χρώμα μετουσιώνοντας το δίλημμα σε δράση.

Έργο: Χωρίς τίτλο, 2016, Χρωματιστά μολύβια σε χαρτί, 50Χ35

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Αντώνη Βολανάκη στη Γκαλερί Cube
09.11.2016 15:58
Η Γκαλερί Cube, εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τον εικαστικό Αντώνη Βολανάκη και παρουσιάζει την καινούρια του δουλειά, στην ατομική του έκθεση με τίτλο “ Α HERSTORY: something old, something new, something borrowed, something blue ”. Τα έργα που παρουσιάζονται είναι χειροποίητα κεραμικά, υφαντά και φωτογραφίες από την σειρά Holy Women και έχουν δημιουργηθεί τα δύο τελευταία χρόνια.
Revengefuck: έκθεση της Μαρίας Καραντζή στη γκαλερί Elika
26.05.2016 17:07
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου την ατομική έκθεση της Μαρίας Καραντζή, με τίτλο Revengefuck.
Ροές: έκθεση της Άννας - Μαρίας Σαμαρά και του Κωνσταντίνου Φαζού στη γκαλερί CAN
09.05.2016 11:45
Η έκθεση στη γκαλερί CAN με τίτλο Ροές φέρνει κοντά τη δουλειά δύο εικαστικών από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, εργάζονται σε διαφορετικά μέσα (το σχέδιο και τη γλυπτική) παρ’ ολ’ αυτά μοιράζονται σκέψεις, ιδέες και κυρίως το ενδιαφέρον για τα μορφοπλαστικά χαρακτηριστικά της γραμμής που στο έργο τους μέσα από την επανάληψη μετουσιώνεται σε σχήμα, σώμα, ύλη και εν τέλει δημιουργεί ενωμένη μία ενιαία οντότητα στο χώρο.
Ερωτικό εικονοστάσι: έκθεση της Φωτεινής Στεφανίδη στη γκαλερί 7
28.12.2015 10:40
Την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 η γκαλερί «7» παρουσιάζει την καινούργια δουλειά με 30 έργα [αυγοτέμπερες] ποικίλων διαστάσεων της ζωγράφου Φωτεινής Στεφανίδη, με τίτλο «Ερωτικό εικονοστάσι».
Στο ταξίδι της γραμμής: Έκθεση του Ηλία Παπανικολάου στον Εικαστικό Κύκλο
18.12.2015 16:40
Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, παρουσιάζεται στην γκαλερί Εικαστικός Κύκλος, στο Κολωνάκι η νέα ζωγραφική δουλειά του Ηλία Παπανικολάου με τον τίτλο ‘’Στο ταξίδι της γραμμής’’.