Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Χρονοταξιδευτές

Χρονοταξιδευτές
Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία καινοτόμος σειρά βιβλίων των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες ,μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν.

Στόχος της σειράς και της συγγραφέως Ειρήνης Καμαράτου- Γιαλλούση είναι τα σύγχρονα παιδιά να συναντήσουν βιωματικά το παρελθόν και να κατανοήσουν ότι συνδέεται άμεσα με το παρόν και το μέλλον και πως όλα έχουν προσθέσει το μικρό τους λιθαράκι για να διαμορφωθεί η κοινωνία στην οποία σήμερα ζούμε. Η σειρά επίσης αποτελεί για τα παιδιά μια διαφυγή από τις συνθήκες  τεχνοκρατισμού και ταχύτατης τεχνολογικής προόδου στην οποία ζουν και η οποία δεν τους αφήνει το περιθώριο για κριτική σκέψη.

Ταξιδεύοντας με τον Σωκράτη, για παράδειγμα, πίσω στο χρόνο, ζουν μαζί του την αρχαία Ελλάδα και κατανοούν τις συνθήκες μέσα στις οποίες έζησε. Ακούν με ένα μαγικό τρόπο τα όσα είπε και στη συνέχεια τα βλέπουν να επαληθεύονται με περιπέτειες που τα ίδια βιώνουν στην πραγματική τους ζωή. Δε νιώθουν πλέον ξένη και απόμακρη την αρχαία Ελλάδα, αλλά την φέρνουν κοντά τους, συμπαραστάτη τους στον 21ο αιώνα.

Σχετικές ειδήσεις
Συνάντηση με την Κική Δημουλά στο βιβλιοπωλείο του Ίκαρου
29.11.2016 12:59
Με αφορμή την έκδοση της ποιητικής συλλογής Άνω τελεία, η ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά θα βρίσκεται το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 12:00 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Ίκαρος, θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.
Καλοκαιρινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη στο Polis Art Cafe
21.07.2016 13:42
Φέτος το καλοκαιρινό bazaar των Εκδόσεων Καστανιώτη φιλοξενείται στις 25, 26 και 27 Ιουλίου 2016 στον όμορφο χώρο του Polis Art Cafe!
Παρουσίαση των βιβλίων της σειράς
07.07.2016 11:21
Παρουσίαση της σειράς «Αρθούρος» των εκδόσεων Γαβριηλίδης την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στο Art Bar Poems ‘n Crimes.
Πρόσφυγες, τότε και σήμερα: Θεματικό αφιέρωμα της 13ης ΔΕΒΘ
05.05.2016 16:38
Το θεματικό αφιέρωμα της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο Πρόσφυγες, τότε και σήμερα στοχεύει να αναδείξει τη σύγχρονη πραγματικότητα του προβλήματος, αλλά και τις ιστορικές διαστάσεις του, και περιλαμβάνει: θεματική έκθεση βιβλίων, συζητήσεις -στρογγυλά τραπέζια- παρουσιάσεις βιβλίων, πολυσυλλεκτική έκθεση φωτογράφων που έχουν αποτυπώσει στιγμιότυπα της διαδρομής των προσφύγων, προβολές σχετικών κινηματογραφικών ταινιών, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα καθώς και άλλες επιμέρους δράσεις.
Πασχαλινό bazaar βιβλίων των Εκδόσεων Καστανιώτη
19.04.2016 10:00
Επισκεφθείτε το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Καστανιώτη και βρείτε τα ιδανικά βιβλία-δώρα στο πασχαλινό bazaar βιβλίων από την Τρίτη 19 έως την Μ. Πέμπτη 28 Απριλίου 2016.