Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Με δύο χορδές, στο σούρουπο: Μικρού μήκους συναυλία στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Με δύο χορδές, στο σούρουπο: Μικρού μήκους συναυλία στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ

Η Χριστίνα Μαξούρη, συνεχίζοντας να ερευνά την a cappella ερμηνεία και η Σοφία Ευκλείδου, κινούμενη αριστοτεχνικά μεταξύ κλασικής και παραδοσιακής μουσικής, συνυπάρχουν σε μια εσωστρεφή και ενίοτε σιωπηλή ατμόσφαιρα, και μας καλούν σε μια οικεία μουσική αφήγηση , προλογίζοντας μουσικά, τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της μικρού μήκους συναυλίας, ειδικά δημιουργημένης για το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), μια φωνή , a cappella στην αρχή, κι έπειτα με τη συνοδεία ενός τσέλου, ερμηνεύει τραγούδια παλιών και νέων δημιουργών, δίπλα σε κείμενα της ευρύτερης ελληνικής λογοτεχνίας και κλασικές οργανικές συνθέσεις.

Οι δύο μουσικοί βαδίζουν κατά μόνας και μαζί, σε παραδοσιακoύς δρόμους και μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Ελένης Καραϊνδρου, Μάνου Λοϊζου, Μιχάλη Σιγανίδη, Νίκου Κυπουργού , συνθέσεις των Johann Sebastian Bach, George Bizet, Henry Mancini, Tomas Mendez, Goran Bregovic και αποσπάσματα κειμένων των Ευριπίδη, Διονύσιου Σολωμού, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τάσου Λειβαδίτη, Ντίνου Χριστιανόπουλου, Λίνας Νικολακοπούλου κ.ά.

Χριστίνα Μαξούρη: σύνθεση προγράμματος, τραγούδι, μεταλόφωνο, κλαρινέτο
Σοφία Ευκλείδου: τσέλο

Σχετικές ειδήσεις
Μουσική για Δέκα Χορδές από την ΚΟΑ στο Νομισματικό Μουσείο
07.12.2016 17:20
Στο γοητευτικό και λίγο-πολύ ανεξερεύνητο ρεπερτόριο του συνδυασμού βιολοντσέλου-κιθάρας είναι αφιερωμένη η συναυλία «Μουσική για Δέκα Χορδές» που δίνει ο τσελίστας Αστέριος Πούφτης κι ο κιθαριστής Νίκος Ζάρκος τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 18.30, στην εμβληματική αίθουσα των Εσπερίδων του Νομισματικού Μουσείου.
Οι μουσικές εκδηλώσεις του Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ
07.09.2016 11:53
Τα μουσικά ταξίδια συνεχίζουν τον Σεπτέμβριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), που μετατρέπεται σε έναν ανοιχτό χώρο συνάντησης δεκάδων καλλιτεχνών με διαφορετικές μουσικές επιρροές και αισθητική.
Circle από το Alex Drakos Trio στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
31.05.2016 10:36
Το Alex Drakos Trio παρουσιάζει στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ την μουσική παράσταση CIRCLE, όπου ο ήχος συνθέτει μία ιστορία που αφηγείται τα στάδια εσωτερικής αναζήτησης του ανθρώπου και αντιπροσωπεύει τον κύκλο συναισθημάτων του. 
Μουσικές εκδηλώσεις Μαΐου - Ιουνίου στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
13.05.2016 13:40
Το Κέντρο Επισκεπτών (ΚΕ) του ΚΠΙΣΝ υποδέχεται το καλοκαίρι ρυθμικά και, για την περίοδο Μαΐου – Ιουνίου 2016, φιλοξενεί μουσικές εκδηλώσεις στον υπαίθριό του χώρο.
Το Tania Giannouli Ensemble live στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
28.03.2016 11:12
Η επόμενη συναυλία του Tania Giannouli Ensembe θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή 3 Απριλίου στις 18:30 το απόγευμα, στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.