Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Koukoula: Έκθεση του Χρύσανθου Χριστοδούλου στην CASK gallery

Koukoula: Έκθεση του Χρύσανθου Χριστοδούλου στην CASK gallery

Η CASK gallery εγκαινιάζει την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 την έκθεση Koukoula του Χρύσανθου Χριστοδούλου .

 

Η κουκούλα, πρωταρχική φόρμα της σύνθεσης. Αφετηρία αλλά και αποτέλεσμα πρώιμων έργων που παίρνει την μορφή της ‘μάσκας’ ώστε να καλύψει-προστατέψει το ανθρώπινο και να το επαναπροσδιορίσει. Αντικείμενο σε αληθινό χώρο που μεταπηδά στις δύο διαστάσεις για να αναγεννηθεί με άλλη χρηστική υπόσταση (δοχείο).

 

Δοχείο- σώμα- άνθρωπος. Η μάζα, το κρέας που από το κάποτε νεαρό αντικείμενο μεταμορφώνεται τώρα σε σώμα και κρύβεται μέσα στον χώρο που άλλοτε ήταν ντυμένο προκειμένου να ενσωματωθεί με το περιβάλλον του. Διασπάτε και αφαιρεί τα περιγράμματα. Ροζ μάζες, γυμνές, τοποθετημένες σε αφηρημένα και μη αστικά τοπία χωρίς πλαίσια.

 

Μία πορεία αναμνήσεων σε ένα επίκαιρο πλαίσιο.

 

Κουκούλα.

 

Ο Χρύσανθος Χριστοδούλου γεννήθηκε στην Λάρισα. Αριστούχος απόφοιτος του εργαστηρίου ζωγραφικής του Franco Contini της σχολής Καλών τεχνών του Lecce (Ιταλία), συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στην σχολή Καλών Τεχνών τις Bologna (Ιταλία) όπου και ασχολήθηκε με την παιδική εικονογράφηση και το χειροποίητο βιβλίο στο πλάι της Chiara Carrer και του Adelchi Galoni.

 

Έχει πραγματοποιήσει αριθμό ατομικών και ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ήταν ένα απο τα ιδρυτικά μέλη του περιοδικό τέχνης "Stain" και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο.

 

Η έκθεση " Koukoula " είναι η πρώτη ατομική έκθεση στην γενέτειρα του.

Σχετικές ειδήσεις
Υπαινικτικά τοπία, έκθεση της Ιωάννας Κωνσταντίνου στη Dépôt Art Gallery
13.02.2017 10:20
Η Dépôt Art Gallery εγκαινιάζει την Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017 από τις 20:00 έως τις 23:00 την έκθεση της ζωγράφου Ιωάννας Κωνσταντίνου με τίτλο "Υπαινικτικά τοπία".
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
do objects stay / μένουν τα αντικείμενα: Έκθεση του Απόστολου Ντελάκου στην CASK gallery
04.05.2016 12:59
Η CASK παρουσιάζει, από τις 6 Μαΐου 2016, την τρίτη ατομική έκθεση του Απόστολου Ντελάκου “do objects stay / μένουν τα αντικείμενα”, που δημιουργήθηκε για την γκαλερί, σε συνεργασία με τη συλλογή Ιωάννη Κυπαρισσούς.
Στο δρόμο για την αλήθεια: Ομαδική έκθεση του ΣΚΕΤΒΕ στην Govedarou Art Gallery
31.03.2016 12:29
Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.) εκθέτει έργα ζωγραφικής και γλυπτικής από συνολικά 53 συμμετέχοντες καλλιτέχνες από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στη GOVEDAROU ART GALLERY στη Θεσσαλονίκη.
Still Time: Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου στην Kourd Gallery
02.03.2016 13:45
“Still Τime”. Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.