Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016


Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016


Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.

Μια παράσταση εμπνευσμένη από το ομώνυμο ποίημα του Χ. Πολυμενάκου που εξερευνά τη διάρκεια του χρόνου σε σχέση με τη στιγμή που ξαφνικά όλα αλλάζουν, λίγο ή πολύ. Ανακαλύψτε την από τις 22 έως τις 25 Απριλίου στις 19.00, στις πλατείες Κλαυθμώνος (22/4), Αμερικής (23/4), Κεραμεικού (24/4) και στον Εθνικό κήπο (25/4), στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016.

«Σε χρόνο Ανύποπτο, συμβαίνει το Ανείπωτο», Χ.Π.

Ο Ανύποπτος Χρόνος είναι ένα ερευνητικό καλλιτεχνικό εγχείρημα το οποίο δημιουργείται από την ομάδα επαγγελματιών κι ερασιτεχνών του Κινητήρα εδώ και ένα χρόνο.

Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων κινείται κυκλικά, μαζί, σε όλη τη διάρκεια του έργου ενώ η κυκλικότητα αυτή που δημιουργείται από την αίσθηση του αντικειμενικού χρόνου διακόπτεται από μικρά ή μεγάλα γεγονότα που συμβαίνουν σε ανύποπτο χρόνο δημιουργώντας ανατροπές στη συνεχόμενη αυτή ροή.

Όπως ακριβώς γίνεται και στη ζωή μας, το πετάρισμα μιας πεταλούδας, μια λακούβα στο δρόμο, ένας αιφνίδιος θάνατος, ένας έρωτας κεραυνοβόλος, μια βόμβα, το τσίμπημα μιας μέλισσας, συμβαίνουν σε μια στιγμή κι αυτή η στιγμή σε ανύποπτο χρόνο μας αλλάζει. Μας πάει πιο μπρος ή πιο πίσω.

Αυτή η παράσταση έχει κυριολεκτικά δημιουργηθεί σε ανύποπτο χρόνο και κουβαλά μια συλλογική μνήμη όλων των ανθρώπων που κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς πέρασαν από τις πρόβες της οι οποίες ήταν- και εξακολουθούν να είναι- ανοιχτές στα μέλη της ομάδας του Κινητήρα αλλά και στους καλεσμένους Έλληνες και ξένους που ζούνε κατά καιρούς μέσα στο στούντιο .

Παράλληλα με τη συλλογική αυτή μνήμη, αναδεικνύεται και η προσωπική μνήμη, αυτή που κουβαλά στο DNA του παρόντος και του παρελθόντος του κάθε ερμηνευτής.

Ο Ανύποπτος Χρόνος αποδεικνύεται για τους δημιουργούς του όλο και πιο προφητικός, κάθε μέρα που περνάει και η ανθρωπότητα μπαίνει όλο και πιο βαθειά στο σκοτάδι.

Μας κάνει να νιώθουμε αυτή την ανακούφιση που σου δημιουργεί η σύνδεση με το παρελθόν και η ικανότητα να βλέπεις στο μέλλον ενώ ζεις ένα παρόν στατικό που νιώθεις ότι απλά περιμένεις.

«Και τώρα τι κάνουμε;
Περιμένουμε
Τι περιμένουμε;
Τον Γκοντό»

Μπέκετ

Συντελεστές:

Σύλληψη-Χορογραφία: Αντιγόνη Γύρα και η ομάδα
Δραματουργία: Άννα Τσίχλη, Χρήστος Πολυμενάκος
Βίντεο: Κώστας Πρίντεζης
Μοντάζ: Αντώνης Ροζάκης

Παίρνουν μέρος: Πάολα Απαρίσιο, Ιάσονας Βενετσανόπουλος, Αλέξης Βιδαλάκης, Χαρά Γιαννακοπούλου, Κωστής Δασκαλάκης, Μαριλένα Δασκαρόλη, Κατερίνα Ελ Ράχεμπ, Δέσποινα Κωστελίδου, Κατερίνα Λιόντη, Μάγδα Μάστορα, Σμαράγδη Μιχαλακάκου, Φανή Μπακιρτζή, Ελπίδα Νικολάου , Αγγελική Παπαδία, Νία Παππά, Πλούταρχος Πηλιχός
Guest: Βασίλης Ζώης , Ανθή Θεοφιλίδου, Τόνια Πάστρα, Ευγενία Σιγαλού

Για τις δράσεις που πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, η τελική επιβεβαίωση των ωρών και των χώρων θα γίνεται μέσα από την ιστοσελίδα και τη σελίδα στο facebook του Κινητήρα.

Παράλληλη δράση του φεστιβάλ εντός του Κινητήρα:

Έκθεση ζωγραφικής της Τόνιας Πάστρα με τίτλο «Ζωγραφικοί Αυτοσχεδιασμοί στον Κινητήρα»

Σάββατο και Κυριακή 23-24/4/2016, 11.00-15.00

Περισσότερες πληροφορίες για το In Progress Feedback Festival 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
In Progress Feedback Festival 2017: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων
02.12.2016 11:06
Για το 2017, η θεματική ομπρέλα για το In Progress Feedback Festival είναι ο Έρωτας. Η αναγκαιότητα του έρωτα, του έρωτα ως επανάσταση και κινητήρια δύναμη για αντίσταση.
Fougarock Festival 2 από το Φουγάρο
01.06.2016 16:21
Το Φουγάρο μας περιμένει στον υπαίθριο χώρο του, για να δούμε μερικά από τα πιο δυνατά γκρουπ της αγγλόφωνης ροκ ελληνικής σκηνής της εποχής μας, στο πλαίσιο του Fougarock Festival 2.
Το 3ο SCRATCH Festival έρχεται τον Ιούνιο στον Τεχνοχώρο CARTEL
17.05.2016 10:39
Για 3η συνεχόμενη χρονιά το SCRATCH Festival έρχεται στον Τεχνοχώρο Cartel. Μετά την επιτυχία του πρώτου 1ου και του 2ου Scratch Festival που ανέδειξαν νικητές την ομάδα «Μπλε Ιστορίες» και την ομάδα «Vagabond» αντίστοιχα ο Τεχνοχώρος CARTEL διοργανώνει τον Ιούνιο του 2016 το 3ο Scratch Festival, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου και της performance να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν την πρώτη 20λεπτη εκδοχή της έμπνευσής τους. Ο νικητής αναδεικνύεται από το κοινό και κερδίζει τη δυνατότητα να παρουσιάσει 12 ολοκληρωμένες παραστάσεις στον Τεχνοχώρο CARTEL τη νέα σεζόν.
Rockwave Festival 2016: Lana Del Rey, Allah Las και Lisa Mitchell live στο Terravibe!
22.03.2016 16:36
Τρίτη 19 Ιουλίου. TerraVibe Park! Το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ της χώρας υποδέχεται ξανά την Lana Del Rey δίνοντας άρωμα γυναίκας στο φεστιβαλικό καλοκαίρι του 2016, που θα κινείται σε Rockwave ρυθμούς! Ίσως το πιο ενδιαφέρον μουσικό φαινόμενο των τελευταίων ετών, θα βρεθεί στην Ελλάδα, για να δώσει ένα μοναδικό headline show στο πλαίσιο του Rockwave Festival!

In Progress Feedback Festival 2016: Αστικές εκπλήξεις / Urban Surprises
10.03.2016 16:22
Το In Progress Feedback Festival 2016 επιστρέφει και φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά, με ανανεωμένο χαρακτήρα και έτοιμο να …βγει στους δρόμους! 
Γνωστά σημεία της πόλης αλλάζουν για λίγο χαρακτήρα και από τις 28 Μαρτίου ως τις 25 Απριλίου, γειτονιές της Αθήνας γεμίζουν χαμόγελα, φαντασία, ρυθμό, δημιουργικότητα.