Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Η νεοσύστατη ομάδα Opposite σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παράσταση "Eξ απαλών ονύχων" η οποία θα παιχτεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις.

Έχοντας ως κοινό τόπο έρευνας μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν ως παιδιά τον ελληνικό εμφύλιο, η ομάδα στήνει επί σκηνής ένα παιχνίδι στο οποίο η τύχη καθορίζει την ροή των ιστοριών. Μοναδικός στόχος η ανακατασκευή της θρυμματισμένης μνήμης. Οι αφηγήσεις του τότε, 70 χρόνια μετά, συναντώνται με το σήμερα με μοναδικό συνδετικό κρίκο την παιδική ηλικία.

"Ποιος παίζει;"

Ερμηνεύουν: Έλενα Ζούμπου, Μάγια Παπακώστα, Δημήτρης Τσεσμελής, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Σύλληψη- δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Ομάδα Opposite (Έλενα Ζούμπου, Μάγια Παπακώστα, Δημήτρης Τσεσμελής, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη)
Σκηνικά: Αλέκος Μπουρελιάς
Κοστούμια: Κέβη Κουλούρη
Μουσική: Δημήτρης Τσεσμελής, Κωστής Χαραμουντάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Ομάδα Opposite
Σχεδιασμός αφίσας: Χαρά Σκλαβούνου
Τεχνική υποστήριξη: Θωμάς Οικονομάκος

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους: Bιολέτα Σακελλαρίου, Στεφανία Καλομοίρη, Μαρία Προιστάκη, Μυρτώ Σαρρή, Πέγκυ Μερεντίτη, Γεωργία Κατσίφα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το πολιτιστικό σωματείο "Στο κέντρο της πόλης".

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τον εμφύλιο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Το γλυκό πουλί της νιότης, του Τενεσσή Ουίλλιαμς στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
22.09.2016 16:58
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, “Το Γλυκό Πουλί της Νιότης” του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, ανεβαίνει στις 20 Οκτωβρίου στα Θέατρο Δανδουλάκη. Σε μετάφραση του Μάριου Πλωρίτη και διασκευή/σκηνοθεσία της Νικαίτης Κοντούρη, η Κάτια Δανδουλάκη και μια ομάδα καλών συντελεστών έχουν αναλάβει να παρουσιάσουν το υπέροχο αυτό έργο, που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία όπου κι αν έχει παιχτεί.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών
04.02.2016 10:38
Ιδρύθηκε στην Αθήνα η Ελληνική Ένωση Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών (ΕΛ.Ε.Κ.ΘΕ.Π.ΤΕ.), με σκοπό να στηρίξει και να προωθήσει το ελληνικό θέατρο και τις παραστατικές τέχνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η νεοσύστατη Ένωση, σχετικά με την ίδρυση, τους στόχους και τις προθέσεις της.
Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής, από το Πρόχειρο Θέατρο στο θέατρο της ΑΣΚΤ
30.11.2015 14:59
Το Πρόχειρο Θέατρο σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) παρουσιάζουν το έργο «Μήδεια. Ο σπαραγμός της Ανατολής» σε σκηνοθεσία – δραματουργική επιμέλεια Δέσποινας Γκάτζιου, για τρεις μόνο παραστάσεις στις 8, 15 και 22 Δεκεμβρίου 2015 στο θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.