Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Εξ απαλών ονύχων, από την ομάδα Opposite στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Η νεοσύστατη ομάδα Opposite σε συνεργασία με το θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, εμπνεύστηκε και δημιούργησε την παράσταση "Eξ απαλών ονύχων" η οποία θα παιχτεί μόνο για τέσσερις παραστάσεις.

Έχοντας ως κοινό τόπο έρευνας μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν ως παιδιά τον ελληνικό εμφύλιο, η ομάδα στήνει επί σκηνής ένα παιχνίδι στο οποίο η τύχη καθορίζει την ροή των ιστοριών. Μοναδικός στόχος η ανακατασκευή της θρυμματισμένης μνήμης. Οι αφηγήσεις του τότε, 70 χρόνια μετά, συναντώνται με το σήμερα με μοναδικό συνδετικό κρίκο την παιδική ηλικία.

"Ποιος παίζει;"

Ερμηνεύουν: Έλενα Ζούμπου, Μάγια Παπακώστα, Δημήτρης Τσεσμελής, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη.

Σύλληψη- δραματουργική επεξεργασία-σκηνοθεσία: Ομάδα Opposite (Έλενα Ζούμπου, Μάγια Παπακώστα, Δημήτρης Τσεσμελής, Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη)
Σκηνικά: Αλέκος Μπουρελιάς
Κοστούμια: Κέβη Κουλούρη
Μουσική: Δημήτρης Τσεσμελής, Κωστής Χαραμουντάνης
Σχεδιασμός φωτισμού: Ομάδα Opposite
Σχεδιασμός αφίσας: Χαρά Σκλαβούνου
Τεχνική υποστήριξη: Θωμάς Οικονομάκος

Ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθειά τους: Bιολέτα Σακελλαρίου, Στεφανία Καλομοίρη, Μαρία Προιστάκη, Μυρτώ Σαρρή, Πέγκυ Μερεντίτη, Γεωργία Κατσίφα, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα και το πολιτιστικό σωματείο "Στο κέντρο της πόλης".

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου για τον εμφύλιο. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη, του Δήμου Αβδελιώδη στο Θέατρο της ΑΣΚΤ
07.12.2016 14:56
Η συγκλονιστική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρσι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές μετά από sold out παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ρουμανία, στην Κύπρο και το Βιετνάμ, όπου αποθεώθηκε από το Διεθνές Διπλωματικό Σώμα 27 Πρεσβειών στην ιστορική Όπερα του Ανόι και έγινε παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός αναδεικνύοντας την αρχαία ελληνική γλώσσα, σε ζωντανή γλώσσα, πρώτη φορά ύστερα από δυόμιση χιλιάδες χρόνια, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, για 15 μόνο παραστάσεις, κάθε Παρασκεύη, Σάββατο και Κυριακή από 16 Δεκεμβρίου 2016.
Μάουζερ, του Heiner Müller στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
24.11.2016 13:22
Στο Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών θα παρουσιαστεί από τις 5 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Χάινερ Μίλλερ, Μάουζερ, σε σκηνοθεσία Κλήμη Εμπέογλου.
Όνειρο στο κύμα - Έρως Ήρως, από τον Δήμο Αβδελιώδη στην ΑΣΚΤ
22.11.2016 17:33
Το «Όνειρο στο κύμα & Έρως Ήρως» είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ.Αβδελιώδη στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και παρουσιάζεται στο θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι, σε σκηνοθεσία Δ. Αβδελιώδη στο Θέατρο της Α.Σ.Κ.Τ
30.09.2016 13:34
Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό, τη τελευταία του θεατρική δουλειά «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι». Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο Θέατρο της Α. Σ. Κ. Τ., στο οποίο θα στεγασθεί για 2 χρόνια το θεατρικό ρεπερτόριο του σκηνοθέτη, με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.