Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Μικρές καληνύχτες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Νομικού, Το ξωτικό και η χορεύτρια σε εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου.

Ο Μάλβης, το νεαρό ξωτικό από τη Σανδαλοχώρα, δε θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα του μπαμπά του, του παππού του και του προπάππου του. Η καρδιά του τον σπρώχνει να ακολουθήσει το όνειρό του, δηλαδή να ζήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτεια, πολλή διασκέδαση και καθόλου δουλειά. Όταν όμως μια μέρα συναντήσει μια χορεύτρια, θα ανακαλύψει για τον εαυτό του κάτι που δε φανταζόταν…

Δώρο η αφήγηση της ιστορίας σε QR CODE.

 

Λίγα λόγια για τη σειρά Μικρές Καληνύχτες

Μια φορά κι έναν καιρό… δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο… Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Η Μαρία Νομικού γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ (1991-1995). Έχει βαθιά γνώση των εργαλείων επικοινωνίας και Ανεύρεσης Πόρων. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.

Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε το 2009. Η αγάπη της για τη ζωγραφική την ώθησε από το 2010 να ασχοληθεί επαγγελματικά και με τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, με συνεργασίες με τις εκδόσεις Κέδρος, τις εκδόσεις Ψυχογιός και Ocelotos. Ύστερα από ένα σεμινάριο stopmotion animation, άρχισε να ασχολείται εντατικά με τα εικαστικά, με την πρώτη ατομική της έκθεση τον Γενάρη του 2013 και τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Χίμερες το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η πορεία της συνεχίζεται με συμμετοχές σε διαγωνισμούς και σε άλλα δρώμενα που έχουν να κάνουν με τις τέχνες.