Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Beyond Collapse της Εύης Σούλη στο Σύγχρονο Θέατρο

Beyond Collapse της Εύης Σούλη στο Σύγχρονο Θέατρο

Η νεαρή χορογράφος Εύη Σούλη δημιουργεί την παράσταση «Beyond Collapse» και ο Παύλος Παυλίδης συνθέτει για πρώτη φορά μουσική για τον χορό και το θέατρο.

Από τι αποτελείται η ουτοπία;
Είναι μια ανάμνηση ή μια προβολή στο μέλλον;
H παιδική ηλικία, ο έρωτας και η επανάσταση είναι συστατικά της;
Τι υπάρχει πέρα από κάθε προσωπική ή κοινωνική κατάρρευση;
Ποιος είναι ο ήχος της πτώσης;

Μία ομάδα νέων προσπαθούν να χτίσουν τη δική τους ευδαιμονία με γνώριμα υλικά χωρίς να γνωρίζουν ότι η προσπάθεια αυτή γίνεται μέσα σε ένα χώρο απόλυτα ελεγχόμενο που τους εμποδίζει τη πορεία προς τα έξω, προς τα πάνω, προς πέρα. Υπάρχει άλλος δρόμος ή θα μείνουν δέσμιοι σε ένα έξωθεν δεσμευμένο περιβάλλον;

Εναλλασσόμενα εύθραυστες οριακές καταστάσεις σε μια πορεία με καταρρεύσεις και ανοικοδομήσεις με  τη λαχτάρα για μια βαθιά ανάσα λύτρωσης.

Μήπως τελικά η ουτοπία είναι μόνο μια ανάσα;

Συντελεστές:

Σύλληψη - Χορογραφία: Εύη Σούλη
Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Παύλος Παυλίδης
Δραματουργία: Πάνος Τοψίδης
Σκηνικά & Γραφιστικά: Μαριλένα Γεωργατζή
Φώτα: Παναγιώτης Μανούσης
Φωτογραφία αφίσας: Ιωάννα Χρονοπούλου
Ενδυματολόγοι: Μyksa Myksa

Ερμηνεία & Συν-δημιουργία: Kατερίνα Φώτη, Μαρία Πασχαλίδου, Χριστιάνα Κοσιάρη, Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, Μάρω Σταυρινού

Διάρκεια 50 λεπτά

Η Εύη Σούλη κατάγεται από τη Ζάκυνθο. Είναι πτυχιούχος της Ανώτερης σχολής χορού «Ραλλού Μάνου» (2007-2010) και φοιτά στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πάνω στη τεχνική του κλασσικού, σύγχρονου χορού, αυτοσχεδιασμού και χορογραφίας με δασκάλους όπως: Σύνθια Φρυδά, Αγγελική Στελλάτου, Σοφία Μαυραγάνη, Σταυρούλα Σιάμου , Χάρη Μανταφούνη, Ηλία Λαζαρίδη, Αντώνη Φωνιαδάκη, Στέλλα Ζάννου, Αθανασία Κανελοπούλου, Eulalia Ayguade Farro, David Zambrano, Cruz Isael Mata, Jochen  Heckmann, Alida Dors, Πατρίσια Απέργη κ.α. Έχει συνεργαστεί με πολλούς ανθρώπους του χορού, του θεάτρου και άλλων τεχνών, όπως: Χάρης Μανταφούνης, Μαρίελα Νέστορα, Αλίκη Καζούρη, Μπέτυ Δραμισιώτη, Αγγελική Τατού Δέδε, Κατερίνα Γιαννακοπούλου, Άγγελος Φρατζής, Γιώργος Κουμεντάκης. Επίσης είχε συμμετοχή σε φεστιβάλ και οργανισμούς, όπως: Αthens Biennale (2011), Artogether festival (2011), Athens video dance (2012), Citrus festival (2013), Θέατρο του Δρόμου (2013). Ίδρυμα Θεοχαράκη , Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. To Φεβρουάριο του 2015 ανέβηκε η παράσταση ΄Άρση / Θέση ΄΄ σε ιδέα και χορογραφία της. Η ίδια παράσταση  επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε   από το Νew Europe Festival 2015 Jarmila Jerabkova Award τον Νοέμβριο του 2015 στην Πράγα. Τέλος, διδάσκει κλασσικό και σύγχρονο χορό .

Ο Παύλος Παυλίδης είναι μουσικός, στιχουργός και τραγουδοποιός . Γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1964 στη Βρέμη, μεγάλωσε στη Βέροια και ζει στην  Αθήνα. Γνωστός στο ευρύ κοινό έγινε ως κιθαρίστας στην ελληνική ροκ μπάντα Μωρά στη Φωτιά (1986 - 1988) και μετέπειτα ως frontman και στιχουργός στα Ξύλινα Σπαθιά (1993 - 2003). Από το 2004, ακολουθεί solo καριέρα και συνεργάζεται με τους B-Movies. Το Beyond  Collapse είναι η πρώτη παράσταση για την οποία συνθέτει μουσική.

Σχετικές ειδήσεις
compartments dance project: Πρόσκληση συμμετοχής στο αφιέρωμα του Τρένου στο Ρουφ
30.06.2016 11:49
Η Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ διοργανώνει από τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ένα επταήμερο αφιέρωμα στον σύγχρονο χορό με τίτλο “compartments dance project”.
Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό: παράσταση στο Θέατρο Βράχων
15.06.2016 12:40
Το Φεστιβάλ Στη σκιά των Βράχων 2016 μας προσκαλεί την Πέμπτη 30 Ιουνίου σε μία χορευτική παράσταση με τίτλο Τα παλαιά τα ανιστορώ με μουσική και με χορό.
Ανύποπτος Χρόνος από την ομάδα του Κινητήρα στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016

14.04.2016 10:45
Η ομάδα του Κινητήρα παρουσιάζει στο πλαίσιο του In Progress Feedback Festival 2016 την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος.
In Vitro στο θέατρο Altera Pars
17.03.2016 13:02
Στις 25 Μαρτίου και 1 Απριλίου 2016 το θέατρο Altera Pars θα φιλοξενεί την παράσταση "In Vitro", μια συνεργασία των Μυρτώ Πετροχείλου και Έφη Δήμου που συνδυάζει κίνηση, μουσική, τσίρκο σε μουσική σύνθεση/εκτέλεση από τον Κώστα Παντέλη.
óMNIRA και VORTEX: Δύο παραστάσεις χορού στο Σύγχρονο Θέατρο
29.02.2016 10:52
Δύο έργα σύγχρονου χορού απο τις νέες χορογράφους Μαριάννα Βαρβιάνη και Στέλλα Σπύρου συναντιούνται στην σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου για να πραγματευτούν τις έννοιες του εγκλωβισμού και της υπέρβασης.