Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Lucia di Lammermoor, του Donizetti από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Lucia di Lammermoor, του Donizetti από την Εθνική Λυρική Σκηνή και τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Την Πέμπτη 7 Απριλίου, στη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου στο Κόβεντ Γκάρντεν, έκανε πρεμιέρα η πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή της όπερας Lucia di Lammermoor του Donizetti, σε σκηνοθεσία της διάσημης βρετανίδας σκηνοθέτριας Katie Mitchell και μουσική διεύθυνση του Daniel Oren.

Για την Εθνική Λυρική Σκηνή ήταν μια σημαντική ημέρα, καθώς πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συμπαραγωγή της, με το κορυφαίο βρετανικό Λυρικό Θέατρο.

Η Katie Michell, ιδιαιτέρως αγαπητή και στο ελληνικό κοινό από την σκηνοθεσία της στην Δεσποινίδα Τζούλια του Στρίντμπεργκ με τη Σαουμπύνε του Βερολίνου, βλέπει την ιστορία της Lucia μέσα από την γυναικεία, φεμινιστική πλευρά. Βασικό στοιχείο της σκηνοθεσίας είναι η αποκάλυψη στο κοινό, μέσα από μία παράλληλη αφήγηση , όσων συμβαίνουν κατά την Mitchell στο παρασκήνιο της υπόθεσης που εξιστορεί το λιμπρέτο του έργου.

Η εντυπωσιακή παραγωγή θα παρουσιαστεί από την Εθνική Λυρική Σκηνή στις νέες της εγκαταστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , την καλλιτεχνική περίοδο 2017-18.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ κος Μύρων Μιχαηλίδης, σημειώνει: "Πρόκειται για μια μεγάλη συμπαραγωγή της ΕΛΣ με την Royal Opera, η οποία μας κάνει υπερήφανους, επιβεβαιώνοντας την εδραίωση της διεθνούς εικόνας του μοναδικού ελληνικού λυρικού θεάτρου. Είναι η αρχή μιας στρατηγικής συνεργασίας, η οποία εγκαινιάζεται με μια παραγωγή που αποτελεί γεγονός διεθνούς ακτινοβολίας, μιας και η Katie Mitchell θεωρείται μια από τις σημαντικότερες Βρετανίδες σκηνοθέτριες του θεάτρου και της όπερας. Η συμπαραγωγή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά".

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.roh.org.uk/productions/lucia-di-lammermoor-by-katie-mitchell

www.nationalopera.gr

Σχετικές ειδήσεις
Λόενγκριν, του Ρίχαρντ Βάγκνερ από την Λυρική στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.01.2017 17:12
Η εμβληματική όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ, Λόενγκριν, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για πέντε μόνο παραστάσεις, 52 χρόνια μετά την πρώτη, και μοναδική έως σήμερα, παρουσίαση του έργου από την Εθνική Λυρική Σκηνή, τον Ιανουάριο του 1965.
Η Τραβιάτα, του Τζουζέππε Βέρντι από την ΕΛΣ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
31.10.2016 17:08
Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει στο Μέγαρο την δημοφιλέστατη Τραβιάτα του Βέρντι, στην υψηλής αισθητικής παραγωγή του Νίκου Πετρόπουλου, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού.
Εθνική Λυρική Σκηνή: Πρόγραμμα καλλιτεχνικής περιόδου 2016-17
27.09.2016 15:13
Mια νέα φιλόδοξη βαγκνερική παραγωγή, δημοφιλείς τίτλοι όπερας και οπερέτας, η πρώτη όπερα που ανέβηκε από τη νεοσύστατη ΕΛΣ στα Ολύμπια, νέος αέρας στο μπαλέτο, η έναρξη του προγράμματος "Η Λυρική στη μεγάλη οθόνη", σπουδαίοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, καθώς και ευρείας κλίμακας εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματα, σκιαγραφούν το καλλιτεχνικό στίγμα της μεταβατικής περιόδου 2016-17 για την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Η Εθνική Λυρική Σκηνή στην ταράτσα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
14.06.2016 16:41
Με μια συναυλία αφιερωμένη στην σύγχρονη όπερα και μουσική του 20ου και του 21ου αιώνα, η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής στην βεράντα του 4ου ορόφου στο νέο κτήριο του Μουσείου, την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, στις 21.30.
Η Φόνισσα του Γιώργου Κουμεντάκη επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.03.2016 16:46
Η Φόνισσα, η όπερα του Γιώργου Κουμεντάκη, μετά από ισχυρή απαίτηση του κοινού, παρουσιάζεται από την Εθνική Λυρική Σκηνή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στις 15, 16, 17 και 20 Απριλίου 2016, σε μουσική διεύθυνση Βασίλη Χριστόπουλου και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη.