Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης

Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης

Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.

«Το εικαστικό λεξιλόγιο του Δημήτρη Σκουρογιάννη περιλαμβάνει ένα αμάλγαμα αφηγήσεων που αναδύεται μέσα από μία περίπλοκη και πολυθεματική ροή καλλιτεχνικής πρακτικής. Στην ατομική του έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Μέδουσα, ο καλλιτέχνης παρουσιάζει ένα πρόσφατο και ένα νέο σώμα δουλειάς που εμπερικλείει τις χαρακτηριστικές του εγκιβωτισμένες εγκαταστάσεις εντος συμπτυγμένων και πολυστρωματικών χώρων.

Ελκυόμενος από μία μεγάλη ποικιλία μέσων, όπως το ξύλο, το χαρτί, οι φωτογραφίες, το τούλι, οι ταπετσαρίες, και από μία σειρά φυσικών αντικειμένων (κούκλες, πλαστικά στολίδια, πορσελάνες, αγαλματίδια από γύψο και πολυουρεθάνη), ο Σκουρογιάννης τα εμπλέκει όλα σε ζωηρούς διαλόγους και τα ενισχύει μέσα από τις τεχνικές της ζωγραφικής, του κολάζ και του κεντήματος. Χρησιμοποιώντας το χειροποίητο κέντημα πάνω σε τούλι, συχνά αναπλάθει πτυχές μιας ήδη υπάρχουσας σκηνής, εισάγοντας έτσι μια άλλη διάσταση που εγκαλεί διαρκώς επανερμηνείες της οπτικής μας αντίληψης. Η ιδιότητα της διαφάνειας που έχει το τούλι σε συνδυασμό με τα λεπτά βαμβακερά νήματα, αναπαράγουν μια ψευδαίσθηση που βαθμιαία ξεδιπλώνει πολλαπλές αναγνώσεις της εμφανιζόμενης εικόνας».

Δρ. Κώστας Πράπογλου, ιστορικός τέχνης, επιμελητής της έκθεσης

Σχετικές ειδήσεις
Ένα Ελληνικό καλοκαίρι, έκθεση του Μίλτου Μιχαηλίδη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
10.02.2017 16:26
Την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την καινούργια δουλειά του Μίλτου Μιχαηλίδη με τον τίτλο “Ένα Ελληνικό καλοκαίρι“.
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Τοπία του νου: έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.11.2016 10:51
Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης τη δεύτερη ατομική έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλλη.
Τα Καλύτερα 2015 – 2016: Ομαδική έκθεση στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.06.2016 13:44
Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την έκθεση «Τα Καλύτερα 2015 – 2016».
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.