Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet στον Ειλισσό

If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet στον Ειλισσό

Η παράσταση If It Be Now – Fragments and Impressions of Hamlet "Αν είναι τώρα - Θραύσματα και Εντυπώσεις από τον Άμλετ " παρουσιάζεται την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στο Θέατρο Ειλισσός.

 

Η παράσταση αυτή γιορτάζει το σώμα στη μοναξιά του - το μοναχικό ον αντιμετωπίζει ένα αδιάφορο σύμπαν, ψάχνοντας για την ολότητα, ψάχνοντας για σπίτι.

 

Το έργο βασίζεται σε έργα του Μπόρις Πάστερνακ, Heiner Muller, Jan Kott και άλλων, όπως και στην αρχική γραφή και το έργο του Σαίξπηρ. Συνδυάζοντας στοιχεία δομημένης δράσης και αυτοσχεδιασμού, προσφέρει, όχι νόημα ή μήνυμα, αλλά την εμπειρία - ενός εντελώς ανθρώπινου Άμλετ, παγιδευμένου μέσα στη φυλακή των λέξεων, δίνοντας ζωή σε αυτόν μέσα στην αμεσότητα του τώρα, ανταποκρίνεται τόσο στο χώρο και στην παρουσία των θεατών, όσο και προς το σύμπαν του Άμλετ. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι ένα παθιασμένο παιχνίδι που προσπαθεί να βρει το φως μέσα από το σκοτάδι.

 

Γλώσσα : Αγγλικά, Bangla, ασυναρτησίες

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ & ΕΡΜΗΝΕΙΑ : Arka Mukhopadhyay

MΟΥΣΙΚΗ των Jasimuddin και Lalon Phokir, ερμηνευμένα από τους Αμπάς Uddin και Amar Pal, αντίστοιχα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 40’

Σχετικές ειδήσεις
28.12.2016 11:17
«Το 3%» της Βίλης Σωτηροπούλου παρουσιάζεται στον Ειλισσό και σε ζωντανή σύνδεση με Αγγλία, Γαλλία μέσω skype.
Οι Κυνικοί στον Άδη επιστρέφουν στο Εργαστήρι Μαιρηβή
15.11.2016 15:46
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας «Έλληνες κουκλοπαίκτες», παρουσιάζεται φέτος η παράσταση θεάτρου σκιών «Οι Κυνικοί στον Άδη» του Δημήτρη Μικιού, που απευθύνεται σε εφηβικό και ενήλικο κοινό, διασκευή από τους «Νεκρικούς Διαλόγους» του Λουκιανού.
Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στον Κορυδαλλό
18.08.2016 14:15
Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Θανάσης Βέγγος στον Κορυδαλλό θα παρουσιαστεί η παράσταση Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της φετινής της περιοδείας.
Μετακλήσεις από το εξωτερικό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου
28.03.2016 14:03
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου υποδέχεται δύο παραστάσεις από το εξωτερικό, το έργο «Some use for your broken clay pots» του Ελβετού Christophe Meierhans και το «Please, continue (Hamlet)» του Καταλανού Roger Bernat και του Ελβετού Yan Duyvendak.
Η χώρα στον πάτο του Νίκου Περέλη στον Λύχνο Τέχνης και Πολιτισμού
16.03.2016 12:37
Η παράσταση Η χώρα στον πάτο του Νίκου Περέλη έρχεται από τις 21 Μαρτίου 2016 στον Λύχνο Τέχνης και Πολιτισμού.