Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Άφθαρτες φθορές, της Δωροθέας Αμέντα και του Κίμωνα Αξαόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Άφθαρτες φθορές, της Δωροθέας Αμέντα και του Κίμωνα Αξαόπουλου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η φθορά κάθε έμψυχου και άψυχου είναι συνυφασμένη με τη γέννησή του... Γι’ αυτό και κάθε νέο είναι και μελλοθάνατο...Shorter of breath and one day closer to death… (Pink Floyd)

Η Φωτογραφική εικόνα όμως ήρθε να ταράξει τα νερά της αναπόφευκτης ροής προς το θάνατο και να απαθανατίσει την...αιωνιότητα της στιγμής.

Μόνο που η στιγμή στην περίπτωσή μας είχε ήδη φθαρεί κι έτσι η φθορά έγινε πλέον άφθαρτη κι ανέγγιχτη απ τον χρόνο....

Οι Άφθαρτες Φθορές δημιουργήθηκαν από την Δωροθέα Αμέντα και τον Κίμωνα Αξαόπουλο και θα βρίσκονται αναρτημένες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά από τις 11 εως και τις 18 Απρίλη 2016.

Την ημέρα των εγκαινίων θα γίνει Performance από το Χοροθέατρο ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. με τον Γιώργο Χρηστάκη, καθώς και παρουσίαση του εικαστικού βιβλίου της Δωροθέρα Αμέντα: «Γέννημα θρέμμα Σουβενίρ» από την Λίντα Γεωργίου .

Σχετικές ειδήσεις
22.12.2016 12:55
Η Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση "προσφορά - Ι", στην οποία παρουσιάζονται έργα τέχνης κορυφαίων εικαστικών δημιουργών, τα οποία έγιναν δωρεά προς τη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου.
Η δική μου Εφταλού, 35 χρόνια πριν: Έκθεση του Γιώργου Λαζόγκα στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας
11.07.2016 16:23
Η έκθεση-αφιέρωμα του κ. Γεώργιου Λαζόγκα θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μήθυμνας στη Λέσβο από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου 2016.
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).
Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία: 26 εικαστικοί + 1 ποιητής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
07.03.2016 13:06
«Χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία», τίτλος εμπνευσμένος από τον γνωστό στίχο του Ν. Καββαδία ο τίτλος της έκθεσης 26 εικαστικών + 1 ποιητή που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, και εγκαινιάζεται την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 ώρα 19:00, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ποίησης.