Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

TEDxUniversityofthAegean: Fight or Flight για 2η χρονιά στη Σύρο

TEDxUniversityofthAegean: Fight or Flight για 2η χρονιά στη Σύρο

“Στην εμφάνιση ενός ερεθίσματος ο οργανισμός μας, ανεξάρτητα από την θέληση και την συνείδησή μας, βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης.  Το ερέθισμα αυτό, λαμβάνεται μέσω των 5 αισθήσεων και καταλήγει, μέσω του νευρικού συστήματος, στην αμυγδαλή (εγκέφαλος). Οι σφυγμοί μας ανεβαίνουν, η διαδικασία της πέψης διακόπτεται, και τα ένστικτά μας ενεργοποιούνται.

Δεν υπάρχει η «σωστή απόφαση» - κάθε βήμα μας είναι ένα ρίσκο που πρέπει να παρθεί, και κάθε κατάσταση κρίνεται από την οπτική γωνία που οι ίδιοι επιλέγουμε...είναι θέμα οπτικής”

Το TEDxUniversityoftheAegean επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Ερμούπολη της Σύρου, στις 9 Απριλίου 2016, στο θέατρο “Απόλλων”, για να μας κάνει να αναρωτηθούμε: πότε πρέπει να παλέψεις και πότε είναι η ώρα να φύγεις;

Το φετινό θέμα “Fight or Flight” προέρχεται από τον όρο της ψυχολογίας και τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός αντιδρά μπροστά σε κάτι διαφορετικό, παράξενό ή ξένο. Ο καθένας αντιδρά διαφορετικά σε μια ψυχολογική κατάσταση, σύμφωνα με το χαρακτήρα και το ένστικτο του. Παρ’ όλα αυτά, προκύπτουν βασικά θέματα και παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη.

Τους παράγοντες αυτούς θα αναλύσουν 12 ομιλητές από διαφορετικούς χώρους που  θα μοιραστούν ιδέες, σκέψεις και εμπειρίες πάνω στο θέμα, ερμηνεύοντας μέσα από τη δική τους ματιά τον όρο “Fight or Flight”.

Σκοπός των συνεδρίων TEDx είναι η δημιουργία μοναδικών εμπειριών, για αυτό το λόγο φέτος το συνέδριο επεκτείνεται και στο Πνευματικό Κέντρο της Ερμούπολης όπου θα πραγματοποιηθούν 3 workshops αλλά και 2 εκθέσεις μέσα από τις οποίες οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή διαδραστικά και βιωματικά με το θέμα. Ενώ 2 performers θα δώσουν τη δική τους ξεχωριστή νότα στη διοργάνωση.

Στόχος του φετινού TEDxUniveristyoftheAegean, είναι μέσω της διάδοσης ιδεών που αξίζει να ακουστούν να μηδενιστεί η γεωγραφική απόσταση ανάμεσα στα νησιά του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Για αυτό το λόγο στις 9 Απριλίου, στη Χίο, τη Σάμο και τη Μυτιλήνη, το συνέδριο θα προβληθεί μέσω live streaming, όπου σε συνδυασμό με σχετικά workshops η εμπειρία του TEDxUniversityoftheAegean θα μπορέσει να ταξιδέψει από τη Σύρο και να έρθει σε επαφή και με τα άλλα νησιά του Αιγαίου.

Όμως, κανένας από αυτούς τους στόχους δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την ομάδα φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και την βοήθεια συμφοιτητών από τα άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου με όραμα για ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, ομαδικό πνεύμα και διάθεση για δημιουργία έρχονται να αποδείξουν πως τελικά.... όλα είναι θέμα οπτικής.

Σχετικές ειδήσεις
Πολιτιστικές διαδρομές 2017 στην Ηλιούπολη
22.12.2016 17:06
Ο «Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ.) – Γρηγόρης Γρηγορίου» προσφέρει, για μία ακόμα χρονιά, την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης μας να απολαύσουν ξεχωριστές μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις και να ξεναγηθούν σε σημαντικά μουσεία και μνημεία, με ομαδικό εισιτήριο και δωρεάν μεταφορά με το λεωφορείο του Δήμου.
Δομές των αισθήσεων - Η δομή της εκδίκησης: συζήτηση στη Διπλάρειο Σχολή
26.05.2016 16:19
Οι Δομές των Αισθήσεων αποτελούν τμήμα μιας σειράς διεθνών συναντήσεων βασισμένων στο κλασικό δοκίμιο του Raymond Williams περί υλικότητας και αίσθησης. Για αυτή τη συνάντηση της Αθήνας στις 7 Ιουνίου στη Διπλάρειο Σχολή, η εκδίκηση με τα εμπλεκόμενα συναισθήματά της συγκροτεί την κεντρική θεματική στους χώρους της σύγχρονης πόλης. Αυτή η συνάντηση συγκεντρώνει ανθρώπους της θεωρίας και της πράξης: συγγραφείς, σκηνοθέτες, φιλοσόφους, ακαδημαϊκούς, καλλιτέχνες, αρχιτέκτονες και πολιτικούς στοχαστές.
Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
19.05.2016 15:31
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμή του Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατό του, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου.
TEDxUniversityoftheAegean: Αξίζει να φύγεις ή να παλέψεις;
11.03.2016 15:23
Σε αυτό το ερώτημα θα κληθεί να απαντήσει το δεύτερο TEDxUniversityoftheAegean που θα πραγματοποιηθεί στην Σύρο, στις 9 Απριλίου 2016, στο Θέατρο Απόλλων με θέμα "Fight or Flight".
Γιορτή της Γαλλοφωνίας 2016 από το Γαλλικό Ινστιτούτο
02.03.2016 11:52
Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος μας προσκαλεί και φέτος στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας, στην οποία η απόλαυση των αισθήσεων θα βρίσκεται στο επίκεντρο.