Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery

Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery

Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική , αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.

Όπως αναφέρει ο ιστορικός τέχνης Αλέξης Παρασίδης, οι «χαράξεις» της Έλενας Ζέππου γίνονται χωροχρονικά όρια μέσα στο πεδίο που η ίδια δημιουργεί. Οι μορφές της, κυρίως τα χέρια, γίνονται αυθύπαρκτες οντότητες που αναζητούν την ελευθερία τους από το εικαστικό πλαίσιο, σε μία προσπάθεια επικοινωνίας και επαφής.  

Η Κωνσταντίνα Δούνια χτίζει τα έργα της με οργανικά και βιομηχανικά υλικά δημιουργώντας αντικείμενα – τοτέμ μιας τελετουργίας αφιερωμένης στη μνήμη της ανθρώπινης ύπαρξης. Καρφιά, δέρμα, ανθρώπινες τρίχες, παραπέμπουν ευθέως στη φθορά.

Ο Στέλιος Ντεξής και η Μυρτώ Βουνάτσου δημιουργούν έναν ψηφιακό κόσμο καταστροφής. Ένα αρχείο – καταγραφή της βίαιης εξαφάνισης ενός πολιτισμού. Ενός κόσμου που δύει αφήνοντας πίσω του  κενό. Το τέλος που έχει έρθει.

Αυτοί, λοιπόν, οι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους καλλιτέχνες , γίνονται φορείς μίας κοινής τελεολογικής ανησυχίας. Τα έργα τους, ροές που κουβαλούν την καταστροφή, τη φθορά, την αγωνία της επικοινωνίας, ενώνονται σε ένα roundabout με κέντρο το Ευκλείδειο σημείο. Αυτό που υπάρχει αλλά δεν καταλαμβάνει χώρο και χρόνο. Στον Στέλιο Ντεξή και στη Μυρτώ Βουνάτσου είναι ταυτόχρονα το τέλος και η αρχή. Το σημείο που ο κόσμος τους τελειώνει αλλά αρχίζει ένας νέος. Στην Κωνσταντίνα Δούνια είναι το υλικό, ζωντανό, άρα θνησιμαίο. Στην Έλενα Ζέππου είναι οι γραμμές που οριοθετούν τις μορφές αλλά παράλληλα επικοινωνούν μέσω της ενέργειας που μεταδίδει η παλμική τους κίνηση, ως κατά βάση νευρώνων.

Σχετικές ειδήσεις
Οδοιπορικό: Ομαδική έκθεση στην Eleni Koroneou Gallery
27.01.2017 17:07
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Οδοιπορικό» εμπνευσμένη από τη καταγραφή των πορειών των καλλιτεχνών John Bock, Martin Kippenberger, Michael Krebber, Μαρία Παπαδημητρίου μέσα από τα έργα τους.
Στιγμιότυπα, ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης ena
13.01.2017 14:37
Οι kaplanon galleries παρουσιάζουν, στην αίθουσα τέχνης ena, από τις 12 έως τις 29 Ιανουαρίου 2017, την ομαδική έκθεση με τίτλο «Στιγμιότυπα».
Animalia: Ομαδική εικαστική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ιανός
05.10.2016 15:30
Η IANOS Αίθουσα Τέχνης υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρής Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού ξεκινά τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της με μία ομαδική εικαστική έκθεση με θέμα την εννοιολογικό και συναισθηματικό ρόλο των ζώων στη σύγχρονη τέχνη.
Exclusives 2016: ομαδική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Αστρολάβος
02.09.2016 14:57
Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου από τις 8 έως τις 10.30 το βράδυ η Αίθουσα Τέχνης "ΑΣΤΡΟΛΑΒΟΣ - δεξαμενή " εγκαινιάζει τη νέα εικαστική σεζόν με την ομαδική έκθεση με έργα νέων και καταξιωμένων καλλιτεχνών "Exclusives 2016 ".
«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση»: Ομαδική έκθεση στην IANOS Αίθουσα Τέχνης
12.05.2016 11:47
Η ομαδική εικαστική έκθεση «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΙΙ: Συγκατοίκηση» που εγκαινιάζεται στην IANOS ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 20.00, παρουσιάζει το έργο τεσσάρων νέων εικαστικών που "συγκατοίκησαν" στα εργαστήρια της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας και αποφοίτησαν το 2015.