Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο ΟΤΕ TV στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Ο ΟΤΕ TV στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου

Τη στήριξή του στο έργο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ανάδειξη της ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής συνεχίζει ο ΟΤΕ TV που δίνει και φέτος το ‘παρών’ στα βραβεία της Ακαδημίας ως Μέγας Χορηγός.

Η εκδήλωση απονομής των φετινών Βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Μαρτίου στην Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, με επίσημη προσκεκλημένη τη μεγάλη Βρετανίδα ηθοποιό Βανέσα Ρεντγκρέιβ.

Η τελετή απονομής των βραβείων θα προβληθεί αποκλειστικά στο ΟΤΕ CINEMA 2 την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 20.15. Στο πλαίσιο της κάλυψης των βραβείων, το OTE CINEMA 2 θα φιλοξενήσει και συνέντευξη της βραβευμένης με 1 Όσκαρ , 2 Χρυσές Σφαίρες και 2 Emmy βρετανίδας ηθοποιού, ενώ στις 22.00 θα προβληθεί το ιστορικό δράμα του Φρεντ Ζίνεμαν, «Τζούλια», που χάρισε στην Βανέσα Ρεντγκρέιβ Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου.     

Στηρίζοντας τους Έλληνες δημιουργούς, ο OTE TV συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία του με την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για τον διαγωνισμό χρηματοδότησης ταινιών μικρού μήκους, Film Factory Short Film Fund. Στην τελετή απονομής την Δευτέρα, θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δύο νικητών του πρώτου διαγωνισμού, που θα λάβουν από 15.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσουν την ταινία τους.

Τα Κινηματογραφικά Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου κάθε χρόνο αναδεικνύουν σπουδαίες ελληνικές παραγωγές και το έργο επαγγελματιών όλων των ειδικοτήτων του κινηματογραφικού τομέα, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, θεσπίζεται το Βραβείο Ξένης Ταινίας. Στη διαδικασία των Βραβείων φέτος, υποβλήθηκαν 19 ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, 15 ντοκιμαντέρ και 27 ταινίες μικρού μήκους.

Στις υποψήφιες ταινίες ανήκουν και συμπαραγωγές του OTE TV όπως το «Ουζερί Τσιτσάνης» -με 6 υποψηφιότητες-, το «Ένας Άλλος Κόσμος» -με 4 υποψηφιότητες-, το «Smac» -με 4 υποψηφιότητες- και ταινία «Σπόρος», υποψήφια για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Σχετικές ειδήσεις
Βραβεία Ίρις 2017: Υποψήφιες ταινίες
22.02.2017 13:37
Το όνομα «Ίρις» θα συνοδεύσει, για δεύτερη χρονιά, τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, προβάλλοντας, έτσι, τον διεθνή και συμβολικό τους χαρακτήρα.
Βραβεία Ίρις 2017: Έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
19.12.2016 11:41
Ξεκινά η διαδικασία για την ανάδειξη και απονομή των Βραβείων Ίρις 2017 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Οι κύριοι παραγωγοί των ταινιών καλούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα, για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους (μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων), έως την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017.
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για το 2016
29.03.2016 09:50
Με μεγάλο νικητή την ταινία Τετάρτη 04:45, που απέσπασε 9 βραβεία, αλλά και τις ταινίες Ουζερί Τσιτσάνης, Erotica, Exotica, etc κ.ά., που πρωταγωνίστησαν στην φετινή τελετή, ολοκληρώθηκαν τα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου που πραγματοποιήθηκαν στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με Μεγάλο Χορηγό τον ΟΤΕ ΤV.
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016: Η απονομή πλησιάζει
21.03.2016 10:44
Η μεγάλη βραδιά της απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου πλησιάζει και θα είναι λαμπερή.
Οι υποψηφιότητες για τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016
11.03.2016 17:17
Στην τελική ευθεία για τη μεγάλη βραδιά της απονομής μπαίνουν από σήμερα τα ΒΡΑΒΕΙΑ 2016 της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.