Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Eλίζα Βελλιά για 3 συναυλίες στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Eλίζα Βελλιά για 3 συναυλίες στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Η Ελίζα Βελλιά άφησε την Ελλάδα πριν περίπου 20 χρόνια και επιστρέφει σήμερα, για τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις ― με τον Κώστα Παρίση (Υπόγεια Ρεύματα), τον Νίκο Ξυδάκη και τον Haig Yazdjian ―, με συνθέσεις ριζωμένες στην κέλτικη παράδοση (Ιρλανδία, Σκωτία, τη Βρετάνη της Γαλλίας όπου ζει τα 15 τελευταία χρόνια).

Τραγουδάει στα αγγλικά, στα γαλλικά, στα ελληνικά ― τρεις γλώσσες που διασταυρώνονται κάποιες φορές στο ίδιο κομμάτι ―, και στην πανέμορφη τοπική γλώσσα της Βρετάνης. Είναι μια Ελληνίδα του κόσμου, με διεθνή καριέρα και αναγνώριση, της οποίας οι ηχογραφήσεις (Le voleur de secrets, Ahnaria, La femme qui marche) έχουν δώσει μια νέα πνοή στην άρπα. Οι εμφανίσεις της στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων θα δώσουν στο ελληνικό κοινό την ευκαιρία να ανακαλύψει μια σπουδαία μουσικό .

Ελίζα Βελλιά & Κώστας Παρίσης - Δευτέρα 4 Απριλίου
Ελίζα Βελλιά & Νίκος Ξυδάκης - Δευτέρα 11 Απριλίου
Ελίζα Βελλιά & Haig Yazdjian - Δευτέρα 18 Απριλίου

Κέρκυρα - Αθήνα, Αθήνα –Λονδίνο.

Στο μετρό του Λονδίνου ανακάλυψα την κέλτικη άρπα. Από τότε, 25 χρόνια τώρα αρμενίζουμε παρέα. Στη Βρετάνη της Γαλλίας, δίπλα στον Ατλαντικό ωκεανό, τις κέλτικες μελωδίες ακολούθησαν τα ελληνικά τραγούδια. Άλλα δικά μου, άλλα ελλήνων συνθετών, άλλα παραδοσιακά. Άρπα, ελληνική μουσική και ποίηση είναι φτιαγμένα το ένα για το άλλο. Σ´ αυτές τις τρεις συναυλίες μου στο ΚΕΤ καλώ τρεις από τους μουσικούς, που με τη μουσική τους παρουσία, τη φιλία τους και το ρεπερτόριο τους, με συνοδεύουν όλα αυτά τα χρόνια στην καριέρα που κάνω στο εξωτερικό: Τον Κώστα Παρίση, τον Νίκο Ξυδάκη και τον Haig Yazdjian. Μαζί με τον "Οδυσσέα", την άρπα που η Camac Harps έφτιαξε ειδικά για εμένα, θα σας διηγηθώ το ταξίδι μου, ένα ταξίδι χωρίς σύνορα, όπου σε κάθε γωνιά της γης οι άνθρωποι που συνάντησα μιλούν την ίδια γλώσσα, αυτήν της καρδιάς.

Ελίζα Βελλιά

www.elisa-vellia.com

(photo credit: κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων)

Σχετικές ειδήσεις
Ο Αlex Dante στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
23.02.2017 15:55
Ο Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Αlex Dante) ερμηνεύει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων τα Νυχτερινά του Σοπέν, την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
S.T.A.B. Saxophone quartet στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
16.12.2016 17:04
Το κουαρτέτο σαξοφώνων S.T.A.B. παρουσιάζει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων ρεπερτόριο μπαρόκ, σε μια εξαιρετική μουσική βραδιά με έργα των Bach, Vivaldi, Frescobaldi, Benedetto Marcello, Giovanni Legerenzi και Telemann.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
16 sounds per second με τους EOS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.11.2016 11:51
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στα πλαίσια του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.