Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf

Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf

Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.

Στην έκθεση των Akoo-o, Με τη συγκατάθεσή σας η ομάδα συνδιαλέγεται με τις πρακτικές της επιτήρησης μέσω μιας ηχητικής εγκατάστασης, η οποία θέτει το πλαίσιο ενός δεδομένου κοινωνικού συμβολαίου, με σκοπό τη διαχείριση της δράσης ανθρώπων και πραγμάτων. Ένα πλέγμα προκαθορισμένων σχεδιασμών διαχέεται στον χώρο, για να γίνει αντικείμενο ηθελημένης και αθέλητης επεξεργασίας από τους συμμετέχοντες σε κατανεμημένους ρόλους. Αθόρυβα, διακριτικά, απτά και εκκωφαντικά, οι πρακτικές  επιτήρησης ωθούν  τον επισκέπτη να κινηθεί στο χώρο υπακούοντας στον ενδεχόμενο αντίκτυπο των επιθυμιών και επιλογών του. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώνεται μια σειρά από εργαστήρια, performances και  συζητήσεις.

Οι Akoo-o είναι μια ομάδα καλλιτεχνών και ερευνητών που χρησιμοποιούν τον ήχο και την κινητικότητα ως εκφραστικά και ερευνητικά μέσα. Ξεκινώντας από διαφορετικά πεδία -όπως οι εικαστικές τέχνες, οι πολιτισμικές σπουδές, η μουσικολογία, η ανθρωπολογία, η λογοτεχνία , η μουσική/ηχητική σύνθεση και επιτέλεση- μοιράζονται μια κοινή αντίληψη για τον ήχο ως πολιτισμική ύλη που υπερβαίνει τα αυστηρά όρια των πεδίων τους. Την ίδια στιγμή βλέπουν το περπάτημα ως μια πολιτισμική και καλλιτεχνική πρακτική ικανή ανοίξει νέους δρόμους πέρα από τα θεωρητικά τους όρια  και να τους οδηγήσει σε συναντήσεις με άλλα πλαίσια αναφοράς. Η δουλειά τους βασίζεται στην έρευνα και ενσωματώνει τη συνθήκη της συνεργατικότητας στην καλλιτεχνική τους προσέγγιση, μέσα από εργαστήρια και άλλες δράσεις. Από την αρχή της γνωριμίας τους το 2013 έχουν δουλέψει σε διάφορα εγχειρήματα σχετικά με κοινά τους ενδιαφέροντα όπως είναι ο ήχος, η χαρτογράφηση, η περιπατολογία, η σχέση μεταξύ των τεχνών, η τεχνολογική διαμεσολάβηση και η πόλη.

Παράλληλες εκδηλώσεις:

5 Απριλίου: Εργαστήριο Akoo-o, κατασκευή μικροφώνων (binaurals, contacts, coil)

6 Απριλίου: Εργαστήριο Marielys Βurgos Melendez & Geert Vermeire, Becoming invisible / "following?" : walking - hearing-sensing Spaces/Others

Συζήτηση Marielys Burgos Meléndez, Stefaan van Biesen και Geert Vermeire

7 Απριλίου: Εργαστήριο Akoo-o, "πώς να υποκλέπτεις συνομιλίες αγαπημένων κι άγνωστων προσώπων" - Μετατροπή μικροφώνων σε κοσμήματα και πρακτικές ηχογράφησης.

8-9 Απριλίου: Εργαστήριο Μαρία Σαριδάκη, "Δεν είσαι ποτέ μόνος" - ένα εργαστήριο για το παιχνίδι και την επιτήρηση

11 Απριλίου: Παρουσίαση : Ανδρομάχη Βρακατσέλη & Akoo-o, Τεχνικός και εννοιολογικός χάρτης ηχητικής εγκατάστασης & Συζήτηση: Τεχνολογία: εργαλείο, μέσο ή αυτοσκοπός;

12 Απριλίου: Παρουσίαση-Συζήτηση : Θάλεια Ραυτοπούλου, Κατερίνα Καλέτζη, "Τίποτα δικό μου εκτός από τα κλειδιά μου", μια συνομιλία πάνω στη "Συνομιλία" του F.F. Coppola (1974)

14 Απριλίου: Ομιλία-Παρουσίαση: Τριαντάφυλλος Μανουσάκης, "Οι ανδρείοι της ηδονής" & συζήτηση με τους Akoo-o

15 Aπριλίου: Συζήτηση, Επιτήρηση, τέχνη και τεχνολογία

16 Απριλίου: Συζήτηση καλλιτεχνών
Akoo-o: Νίκος Μπουμπάρης, Σοφία Γρηγοριάδου, Ντάνα Παπαχρήστου, Γιώργος Σαμαντάς, Yasmin Al-Hadithi και Geert Vermeire
Συνεργάτες: Marielys Burgos Meléndez, Stefaan van Biesen, Ανδρομάχη Βρακατσέλη, Μαρία Σαριδάκη, Θάλεια Ραυτοπούλου, Κατερίνα Καλέτζη, Τριαντάφυλλος Μανουσάκης.
Επιμέλεια: akoo-o

Σχετικές ειδήσεις
Εστίες Φύσης: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
06.09.2016 17:13
To metamatic:taf με χαρά ανακοινώνει την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Η ομάδα Driewieler Collectief στο metamatic:taf
22.08.2016 15:39
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU με τη συμμετοχή της Driewieler Collectief. Το project της ομάδας Driewieler Collectief αποτελεί έργο εν εξελίξει που ξεκίνησε στα δωμάτια του metamatic:taf στις 18 Αυγούστου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance στην γκαλερί του metamatic:taf στις 16 Σεπτεμβρίου.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.
Οι Arhi.tek & Privateprint στο CTRL+T του metamatic:taf
15.06.2016 15:42
To metamatic:taf συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων CTRL+T σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, με τη συμμετοχή των Arhi.tek & Privateprint και το project τους Everything you always wanted to know about your neighbour but were afraid to ask. Το project θα παρουσιαστεί στο metamatic:taf για μια ημέρα, στις 22 Ιουνίου στις 18.00.
Encounters with Memory: έκθεση των UHHI Projects στο metamatic:taf
12.04.2016 09:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει την έκθεση Encounters with Memory των UHHI Projects, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 20.30 και διαρκεί μέχρι και τις 19 Μαΐου.